Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok, niedawno założyłem temat o kartach graficznych, ale jako że pod spodem rozwinęła się dyskusja dot. całego komputera, to żeby już nie spamować tam, zakładam za prośbą moderatorów nowy temat.

Na początek pewne podsumowanie elementów na których kupno jestem teoretycznie zdecydowany i w których wyborze pomogli mi userzy forum w poprzednim temacie:

Płyta główna- Gigabyte GA-B75-D3V

CPU-Intel Core I5 4750 (prawdopodobnie będę kupował wersję OEM, więc proszę was o pomoc w dobraniu odpowiedniego coolera)

GPU- Nvidia GeForce GTX 770

Zasilacz- SilentiumPC Deus m1 550

Jest jeszcze kwestia obudowy. Z tego co wiem, to Gigabyte D3V to standard ATX, ale nie wiem jak to wyjdzie razem w połączeniu z coolerem.

Tak więc proszę was o pomoc w doborze coolera, obudowy, ogólny komentarz na cały komplet i ewentualne porady/ poprawki.

BTW: W tamtym temacie wspominałem że do dyspozycji mam 4 tys. zł, ale po dokładnym przeliczeniu poszczególnych podzespołów (i ponownym uwzględnieniu tego że elementy podstawowe, takie jak napęd czy dyski już posiadam), stwierdziłem, że jeśli dobrze pójdzie, to zmieszczę się w zaledwie 2,5tys zł.

Opublikowano

@RADTOR Hmm... W sumie całość prezentuje się dość ciekawie. Ale dlaczego MSI zamiast Nvidi? W czym jest lepsze?

Jak chcesz budzić sąsiadów to możesz Gigabyte. MSI będzie cichsze.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

No ok, widzę że cena też podobna, a jeżeli na prawdę nie różni się wiele, to wolę kupić MSI która pracuje ciszej. A obudowa?

Opublikowano

No ok, widzę że cena też podobna, a jeżeli na prawdę nie różni się wiele, to wolę kupić MSI która pracuje ciszej. A obudowa?

Tania, dobra, funkcjonalna, dość duża.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Zalman 11/9 ujdzie?

EDIT:

Ech, źle się wyraziłem ;). W linku do składanki którą mi wysłałeś, nie ma żadnej obudowy (podejrzewam że pierwotnie była, ale wyskakuje mi błąd że nie znaleziono produktu o symbolu ... "i jakiś dziwny kod". Możesz więc proszę ponownie podać link do produktu?

Opublikowano

Ech, jak wczoraj temat cieszył się popularnością, tak teraz jest cisza. Ponowię prośbę. Czy mógłby ktoś może pomóc w wyborze obudowy do przedstawionego przez RADTORA składanki?

Opublikowano

@RADTOR ech, faktycznie. Nie zauważyłem, fałszywy alarm. Obudowa jest taka sama jak moja, więc nie będę jej nawet kupował, tylko przełożę.

Swoją drogą, nurtuje mnie jeszcze 1 sprawa. Chodzi mi o płytę główną, ten msi jest jak dość tani. Nie lepiej będzie kupić jakiś droższy i lepszy model?

Opublikowano

@RADTOR ech, faktycznie. Nie zauważyłem, fałszywy alarm. Obudowa jest taka sama jak moja, więc nie będę jej nawet kupował, tylko przełożę.

Swoją drogą, nurtuje mnie jeszcze 1 sprawa. Chodzi mi o płytę główną, ten msi jest jak dość tani. Nie lepiej będzie kupić jakiś droższy i lepszy model?

Nie lepiej. Po co przepłacać jak taka będzie dobra?

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...