Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tani, dobry mikrofon

Szteker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Otóż potrzebuję taniego i dobrego majka, jakieś propozycje? Jak coś to, żeby nie było słychać co ktoś mówi w drugim pokoju czy nawet jak oddycham, jak to było w przypadku moich byłych.

Opublikowano

Mikrofon nie musi być najlepszych lotów, wystarczy, że masz dobrze skonfigurowaną kartę dźwiękową. A co do mikrofonu, jeżeli tak bardzo zależy ci na jakości rozmowy to myślę, że Logitech Dialog 320 bardzo dobry jakościowo mikrofon, kolega ma i rozmawianie z nim to czysta przyjemność.

Opublikowano

Wpadł mi w oko ten Starzz. Jest on rzeczywiście dobry? Dodam, że jeszcze rapuję i fajnie by było potrenować na fajnym majku, tylko nie chcę sięgać dalej cenowo, bo wolę na coś innego zaoszczędzić. Jak myślisz RADATOR, może się sprawdzić również do tego, bo widzę, że ładnie się prezentuje?

Jak coś, mam kartę dźwiękową AMD High Difinition Audio Device (to jest integra czy nie?)

Opublikowano

Wpadł mi w oko ten Starzz. Jest on rzeczywiście dobry? Dodam, że jeszcze rapuję i fajnie by było potrenować na fajnym majku, tylko nie chcę sięgać dalej cenowo, bo wolę na coś innego zaoszczędzić. Jak myślisz RADATOR, może się sprawdzić również do tego, bo widzę, że ładnie się prezentuje?

Jak coś, mam kartę dźwiękową AMD High Difinition Audio Device (to jest integra czy nie?)

Jak na tą integrę to nic lepszego nie warto. Rap? Raczej nie na integrze i tak niskiej jakości mikrofonie. Na takie coś to z parę stów trzeba wydać.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano
Jak na tą integrę to nic lepszego nie warto. Rap? Raczej nie na integrze i tak niskiej jakości mikrofonie. Na takie coś to z parę stów trzeba wydać.

1. to nie integra, to sterownik od pakietu Catalyst AMD

2. parę stów i dalej szum + przeciętna jakość, już lepiej na tych tanich nagrywać. Wiadomo że to nie zawodowe nagrywanie więc to spokojnie wystarczy.

Ja siedzę na integrze i przy nagrywaniu głosu mikrofonu praktycznie nie trzeba odszumiać, głos jest lepszy niż na niektórych pseudo profesjonalnych shitach typu Blue yeti czy Samson. Kupiony sam mikrofonik + lutowany dobry kabel na jacku Neutrika, obłożony gąbką + cienka warstwa waty. Wiadomo że taki Trust czy zalman się chowają przy tym, ale i tak nie są złe i nie ma powodu żeby nie nagrywać na nich. Przy dobrym ustawieniu i odszumieniu będzie dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...