Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Miesnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy dałbym rade w ok. 6 miesiecy di wakacji wyrobic miesnie z niczego? Dotychczas prowadzilem siedzący tryb życia lecz po feriach mam zamiar zapisac sie na silke 2-3 razy w tyg i biegać ok. 2 razy w tyg.

Dam rade za ten czas wyrobic kaloryfer i rece? Nie mam zadnych miesni a na brzuchu lekka faldke. Nwm czy to sie przyda ale 183cm i 67kg

Opublikowano

Najpierw powinieneś zrzucić masę tłuszczową, czyli bieganie idt, a później możesz się dopiero zabrać za wyrabianie mięśni. Codzienne ćwiczenia, dobra dieta i ogromną motywacja i powinieneś dać radę.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Kolejny temat... ehhh w 6 miechow ciezko bedzie bo wyrabianie sylwetki to nie jest takie chop ... dla nie ktorych moze wystarczyc 2 lata i przybedzie mu 15 kg czystej masy miesniowej a to duzo, a ktos inny moze to zrobic w 1.5 r rok, wiec zalezy od kazdego indywidualnie, mozesz sie wziac za siebie ale nie spodziewaj sie szybkich rezultatow silka jakis plan treningowy polecam cwiczyc co drugi dzien, na poczatek bez diety sie obejdzie, a plan poczytaj o FBW metoda 5x5 lub 15-10-5 poszukaj opisow cwiczen i sproboj jakas ogolnorozwojowke na silowni sobie ulozyc unikajac cwiczen izolowoanych, a @ UP bez tabletek sie obejdzie...  

Opublikowano

teorytycznie mógłbyś, ale jestem niemal pewien, że już po kilku treningach ci się znudzi i wrócisz do poprzedniego, siedzącego trybu życia jak zobaczysz, jakiego wysiłku wymaga regularne ćwiczenie jak od tak sobie zaczniesz, dobra motywacja to podstawa.

Opublikowano

typowy plażowicz, do wakacji klate i brzuch, a reszta pierdole, tak samo wielu z was zapewnie bocianie nogi, bo nóg nie robicie.

btw. bez diety brzucha nie zrobisz fajnego, poza tym 4 x w tygodniu a nie 2 -3.

Opublikowano

Wiem ze pewnie teraz w waszych oczach wygladam na typowego no-life spaslaka bo taki bylem jeszcze z miesiac temu. Jednak juz od prawie 2 miechów chodze na krav-maga gdzie naprawde dostaje nie zly wycisk i podoba mi się to. Oczywiście diete takze biore pod uwage i nie nie mam zamiaru robić tego tylko na plaze ( chociaż zaimponować dziewczyna to tez jeden z celow) ale mimo wszystko robie to dla siebie.

@up

Więcej jak 3 razy będzie ciezko bo trudno z czasem + te treningi i bieganie to potrzebuje czas na regenerację.

Opublikowano

3 razy musisz bo za duże odpoczynki będą ale skro chcesz się wyrzeźbic najpierw trzeba masy a skro chodzisz na krav maga to masz chyba tak kategoria np waga cięzka(nie wiem do konca bo nie chodziem) itp wiec mozesz mierzyc sie wtedy z lepszymi

<>

Opublikowano

Najpierw powinieneś zrzucić masę tłuszczową, czyli bieganie idt, a później możesz się dopiero zabrać za wyrabianie mięśni. Codzienne ćwiczenia, dobra dieta i ogromną motywacja i powinieneś dać radę.

Bzdura, wielostawowe ćwiczenia wystarczająco podkręcą metabolizm przez co tkanka tłuszczowa zostanie zrzucona, tym bardziej przy jego wadze - typowy suchoklates. Jeżeli chcesz coś zrobić w 6 miesięcy to nawet nie próbuj, bo szkoda marnować czasu. Budowanie niezłej sylwestki zajmuje lata.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Z cały szacunkiem ale krav maga to nie jest sztuka walki. To zbiór ruchów, prymitywnych i nieprzemyślanych. Prawdziwymi sztukami walki są te z tradycją : Kung-fu, karate, Kenjutsu i wiele, wiele innych. :)

TOPIC

W necie gdzieś jest program "100 pompek" - rób to + a6w + bieganie i powinno być ok :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Z cały szacunkiem ale krav maga to nie jest sztuka walki. To zbiór ruchów, prymitywnych i nieprzemyślanych. Prawdziwymi sztukami walki są te z tradycją : Kung-fu, karate, Kenjutsu i wiele, wiele innych. :)

TOPIC

W necie gdzieś jest program "100 pompek" - rób to + a6w + bieganie i powinno być ok :)

Trochę offtop, ale jeśli się nie znasz to się nie udzielaj, bo to ani sztuka walki, ani "zbiór ruchów" tylko izraelski system samoobrony. 

Jeśli kolega ma porządnego trenera to sama rozgrzewka daje wiele efektów.

Opublikowano

Trochę offtop, ale jeśli się nie znasz to się nie udzielaj, bo to ani sztuka walki, ani "zbiór ruchów" tylko izraelski system samoobrony. 

Jeśli kolega ma porządnego trenera to sama rozgrzewka daje wiele efektów.

"Zbiór ruchów" miało być ironicznym określeniem. Co nie zmienia faktu, że i tak jest, za przeproszeniem nieskutecznym gównem

Opublikowano

"Zbiór ruchów" miało być ironicznym określeniem. Co nie zmienia faktu, że i tak jest, za przeproszeniem nieskutecznym gównem

Z tym się nie mogę zgodzić, ale to twoje zdanie, nie wiem czy kiedykolwiek widziałeś kombinację, walki, czy chociaż trening.

Przez pewien czas miałem zdanie podobne do twojego, ale po treningu jaki odbyłem w Londynie je diametralnie zmieniłem.

Opublikowano

Z tym się nie mogę zgodzić, ale to twoje zdanie, nie wiem czy kiedykolwiek widziałeś kombinację, walki, czy chociaż trening.

Przez pewien czas miałem zdanie podobne do twojego, ale po treningu jaki odbyłem w Londynie je diametralnie zmieniłem.

Ćwiczyłem kung-fu wzbogacane elementami sistiemy. W porównaniu do tego drugiego KM wypada niestety marnie.

Ale każdy ćwiczy co chce, sorry, nie powinienem na to najeżdżać ;)

Opublikowano

Moze tak kungfu to sztuka , kravmaga to styl walki.

kungfu do samoobrony ( co w krk sie przydaje ) jest niczym w porównaniu do kravmagi. W kravce chodzi o to aby jak najszybciej uszkodzic czy obezwladnic przeciwnika na wszelkie możliwe sposoby. Kungfu polega raczej na ustalonym ciągu jakis tam ruchów co w niektórych przypadkach może być nie skuteczne. Oczywiście to tylko moje zdanie i macie prawo się z nim nie zgadzać.

Co do tematu to nie chodzi mi o wyrzeźbienie jakiegos nie ziemskiego kaloryfera i bickow jak hardcorowy koxu ^^ tylko zeby poprostu jakos wyglądać i oczywiście po wakacjach dalej bym dążył do perfekcji

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wszystko co robisz rob dla siebie nie dla kogos. Raczej do wakacji watpie zebys jakos stanowczo poprawil swoja sylwetke aczkolwiek mam nadziejie ze ci sie uda tylko trzeba byc konsekfentny i systematyczny powodzenie 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dragon33 masz 100% racji. Budowanie sylwetki zajmuje lata :). Sam ćwicze jakieś pół roku i powiem Ci, że rezultaty są dość mizerne może mieśnie zwiększyłem te 2 - 3 cm, ale nic po za tym, poćwiczymy, zobaczymy :D.

Opublikowano

Nie znam się na cwiczeniach tego typu, ale moge ci dac sposob aby ci sie nie znudziło- znajdz sobie jakąś super motywację i powtarzaj jak tylko zacznie ci się nudzić. Np. ja tez od jakiegos czasu biorę sie za siebie. Czasami nie chce mi sie cwiczyc. A w kazdym mezczyznie i chlopcu tkwi taki rodzaj meskiej dumy- jak kobieta jest silniejsza od faceta to czujemy taki rodzaj zazdrosci. No i u nas w klasie jest dziewczyna, ktora naprawde nie pakuje, jest lagodna, chuda, lubi malarstwo ubiera sie zwiewnie itd. ale skads ma cholernie silne rece- jak sciskam jej reke to ma uscisk jak chlopak, a jak dla jaj się silowalismy w szkole to moj kolega (zapasnik/ 74 kg/ silny i jeszcze go nie widzialem aby przegral silowanie) chwile sie mocowal zanim ja obalil i powiedzial zaskoczony "silna jest!". A ja z nią... przegralem >,> i na tym opieram motywacje- mowie do siebie "chcesz byc slabszy od dziewczyny? Serio?" i to serio dziala xD

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Siemka, powiem wam, że pewnego dnia coś mnie skusiło i pobrałem na telefon dwie apki, a6w czyli aerobiczną szóstkę weidera i do biegania.

A6W- jestem przy 10 dniu.

Bieganie- czyli 20 sekund sprint, 10 sekund truchtać, 20 sekund sprint itd.

Po 10 dniach, efekty są zadziwiające ;-) Polecam.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...