Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modernizacja PC pod MC

matysiakmatys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Jaki z podzespołów należało by wymienić (i na jaki) w moim PC, żeby minecraft wyciągał więcej fps?

Procesor: Intel Pentium G2030 LGA1155 BOX

Grafika: Sapphire ATI Radeon HD7770 GHZ Edition 1GB DDR5/128bit DVI/HDMI/DP PCI-Express

Dysk: Seagate Barracuda 500GB SATA3 (ST500DM002)

Pamięć RAM: Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9

Płyta główna: MSI H61M-P20 (G3) Intel H61 LGA1155 BOX

Pzdr.
Nie wiedziałem, że to też ma coś do rzeczy.
Zasilacz: Aerocool VP-450 450W OEM

Opublikowano

@up 

Wgraj optifine ;)

Nie chodzi mi o to, że mam słaby bo normarlnie to mi komp pozwala na gre w ok 150 fps. Jednak zależy mi o stałych 120fps podczas nagrywania frapsem ;3. 

Opublikowano

Podaj budżet.. Procek, grafika - do wymiany, możesz dorzucić kostke ramu 4GB to koszt około ~100zł. Zapewne zasilacz też jest do wymiany, bo lepszej grafiki nie pociągnie.

Opublikowano

Lepszej karty przy tym zasilaczu nie pociągnie... Podaj swój budżet

Podaj budżet.. Procek, grafika - do wymiany, możesz dorzucić kostke ramu 4GB to koszt około ~100zł. Zapewne zasilacz też jest do wymiany, bo lepszej grafiki nie pociągnie.

ten zasilacz spokojnie uciagnie gtx 660ti wiec nie pierdolcie ze nie uciagnie...

Opublikowano

Zasilacz jest dobry.

Nie nagrywaj frapsem tylko Actionem, wgraj Optifine. Jak chcesz więcej FPS to musisz kupić CPU nowy, typu i5

Opublikowano

Zasilacz jest dobry.

Nie nagrywaj frapsem tylko Actionem, wgraj Optifine. Jak chcesz więcej FPS to musisz kupić CPU nowy, typu i5

W actionie nie ma opcji nagrywania w 120fpsach ;d. A jeśli już i5, to jaką?

Opublikowano

W actionie nie ma opcji nagrywania w 120fpsach ;d

Na cholere tyle ? 60-80 to już maksymalna płynność praktycznie, a youtube i tak ucina do 30fps. Fraps żre podzespoły praktycznie jak druga gra, Action jest lekki dość

i5 może 2400 używana po ~450 zł lub 3350p nówka 600-650

Opublikowano

Na cholere tyle ? 60-80 to już maksymalna płynność praktycznie, a youtube i tak ucina do 30fps. Fraps żre podzespoły praktycznie jak druga gra, Action jest lekki dość

i5 może 2400 używana po ~450 zł lub 3350p nówka 600-650

Po co tyle? Żeby zrobić jakiś płynny slow motion ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...