Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymagania - czy ten sprzęt pasuje?

Hardzikk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam kolegę, który chciałby pograć sobie w League of Legends. Obawia się jednak, że mu nie pójdzie, a nie chce na próżno ściągać. (słaby net).

Powiedzcie czy ten komp da rade:

System XP

AMD jakiś tam 2 GHz

1 GB RAM

Karta graficzna (tutaj najważniejsze, bo ja musiałem kupować specjalnie nową):

Ma 2 sztuki (obydwie wbudowane):

- Radeon 9600 Pro Family (Microsoft Corporation)

- Radeon 9600 Pro Sec Family

Ja sam mam kompa 2,6 GHz, 2 GB RAMU (ale jak zaczynałem miałem 1) oraz GeForce 9500 GT ;)

O resztę się nie obawiam ;)

wz05.png

Opublikowano

Na bardzo niskich powinno iść do tego niech powyłącza niepotrzebne programy na czas gry i wyłączy dźwięk w grze. Z drugiej strony jak ty masz League of Legends u siebie pobranego to skopiuj na pendrive i daj koledze gra powinna działać.

Opublikowano

Gram bez lagow na low i bez żadnych efektow na intel chipset family 4 seriers 128mb, więc ci pójdzie.

Opublikowano

Jak coś to on nie ma dwóch kart graficznych tylko tak sterownik ją oznacza w menedżerze.

Tutaj uruchomiona na tej karcie:

http://www.youtube.com/watch?v=aVDetIPNu0E

Ale osobiście kiepsko to widzę.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Niech ustawi wszystko na niskie i takie rzeczy jak cienie wyłączy.

Powinien osiągnąć może nawet 30 FPS :)

Co pozwoli na w miarę stabilną grę.

Może też dać priorytet procesu gry na stopień wyższy, do tego niech wyłącza wszystko co zbędne, wtedy będzie miał zużycie sprzętu mniejsze.

Opublikowano

Ustawienia graficzne na niskie/coś koło pomiędzy medium, a low. WAŻNE, wyłączyć Czekanie na synch. pionową znacznie polepszy fpsy. ; )

Btw. Duży wpływ na grę też ma dysk ^^

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

dzięki za poradę ;)

mój komp najlepiej działa na low bo dla mnie to tam wielkiej różnicy nie robi, ale działa również na high z cienkimi lagami :D dla pewności dałem najniższą, bo po co niechciany lag podczas teamfight'a :D

z waszych opini wychodzi, że szansa na powiedzenie wynosi 6:1 :D czyli około 85% :D

wz05.png

Opublikowano

Hej a zapytam sie tutaj by nei robic offtopicu ;d

jaki sprzed by musial byc aby lol chodził 200fps+ na max detalach xD? bo w jak w goldzie bede to trzeba bedzie nagrywac xD

Opublikowano

Najpierw podaj całą nazwę tego procka. Może i by poszło, ale max 30 fps będzie. w tfach będzie spadać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...