Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 7 Starter vs Linux Debian, Ubuntu

INexusiKI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jak w temacie chciałbym zamienić na moim notebooku Windows 7 Starter na Linuxa Ubuntu lub Deniana, Czy jest to dobre rozwiązanie?

Ponieważ Windows niemiłosiernie mi się przycina (Wina słabego procesora :/). Jeśli tak to Debian czy napchany różnymi dziadostwami Ubuntu?

I czy można zainstalować system z PenDrive? Ponieważ mój notebook nie ma stacji dysków. Proszę o pomoc.

PS. Nie pisać mi komentarzy typu Linux to "guwno", "Windows TOP", itp, itd, xD

Na koniec specyfikacja laptopa:

Procesor: AMD C-50

1 GB RAM

(Szkoda chyba podawać karty graficznej itd :D)

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedz, czekam nadal na opinię innych :) Nadal czekam na odpowiedz czy można zainstalować system z PenDrive. Jeszcze jedno dodatkowe pytanie, wersja 32 BIT czy 64 BIT?

Opublikowano

Na 1 Gb pamięci ram tylko system 32bitowy. A tutaj raczej lepszy będzie linux, z windowsów ewentualnie Xp, a na pewno nie Win 7.

Opublikowano

linuxa ledwo też może uciągnąć zwłaszcza nowsze wersje dlatego podałem Xfce jako najlepszą opcje dla tak słabego modelu , wszystko zależy od tego czy mu kernel obsłuży grafikę

w7 akurat mu ruszy ale do przeglądamnia internetu tylko system będzie się  nadawał , bo to na pewno sprzęt nie na gry

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...