Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wiecie kiedy wyjdzie UltimateClans2?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Głównym atutem UC2 jest auto-update, co w porównaniu do poprzedniej serii pozwoli mi go aktualizowac właściwie w każdym momencie, a na Twoim serwerze zmiany pojawią się już po wykonaniu komendy "clans reload". Oczywiście oferuję za każdym razem bezpieczny download z mojej strony :p Do tego cały kod został prawie od nowa napisany (jednak jest kompatybilny z poprzednikiem)

• Powiększanie terenu (10 poziomow, na kazdy mozna ustalic przedmioty)

• Regiony wykonane w Skript

• Wojny

... I to też nie wszystko, a raczej mała część, oczywiście wszystko darmowe, a przeciąga się tak, bo mam w szkole sprawdziany semestralne xD

dzikoysk.net && panda-lang.org && bukkit.pl

Opublikowano

Nie mogę się doczekac UltimateClans2:> 

600 postów | Codziennie krytykuje jeden serwer | Zawsze staram się pomóc | Masz problem? Pisz!

Opublikowano

Amm... Tak, warto wspomnieć, że musiałem dopisać jednak własny plugin rozszerzający możliwości Skript. Takie rzeczy jak obsluga plików konfiguracyjnych, pobieranie/sprawdzanie wersji czy chociażby tagi nad głową musiałem dopisać sam, aby działało to dobrze i spójnie. No niestety, coś za coś :( Ale przynajmniej nie jest wymagany Pex i nie ma problemow z pluginami NoCheatPlus itp. xD

Opublikowano

Amm... Tak, warto wspomnieć, że musiałem dopisać jednak własny plugin rozszerzający możliwości Skript. Takie rzeczy jak obsluga plików konfiguracyjnych, pobieranie/sprawdzanie wersji czy chociażby tagi nad głową musiałem dopisać sam, aby działało to dobrze i spójnie. No niestety, coś za coś :( Ale przynajmniej nie jest wymagany Pex i nie ma problemow z pluginami NoCheatPlus itp. xD

W UltimateClans były problemy z NoCheatPlus. Ponieważ wywalało za spam (gdy zakładało się gildie). Mam nadzieje że to będzie naprawione :D

600 postów | Codziennie krytykuje jeden serwer | Zawsze staram się pomóc | Masz problem? Pisz!

Opublikowano

Ale tagi będą koloru żółtego czy - sojusznik zielony a wróg czerwony :)? I czy trzeba będzie instalować ten Twój skypt przerobiony czy na 2.0.2 też odpali ;)?

Opublikowano

W UltimateClans były problemy z NoCheatPlus. Ponieważ wywalało za spam (gdy zakładało się gildie). Mam nadzieje że to będzie naprawione :D

Wystarczy umieć konfigurować NPC ;)

KSPHiLT.png

Opublikowano

Ale tagi będą koloru żółtego czy - sojusznik zielony a wróg czerwony :)? I czy trzeba będzie instalować ten Twój skypt przerobiony czy na 2.0.2 też odpali ;)?

Niestety nie jestem w stanie tego wykonac nawet z dodatkiem. Musiałbym napisać całe uc w postaci pluginu. Dlatego tagi maja ten sam kolor. Mogę spróbować kolorować tagi na czacie. Co do dodatku. Jest to normalmy Skript 2.0.2 + jako oddzielny plugin mój addon.

Opublikowano

Niestety nie jestem w stanie tego wykonac nawet z dodatkiem. Musiałbym napisać całe uc w postaci pluginu. Dlatego tagi maja ten sam kolor. Mogę spróbować kolorować tagi na czacie. Co do dodatku. Jest to normalmy Skript 2.0.2 + jako oddzielny plugin mój addon.

Będzie możliwość ustalania długości tagu?

Opublikowano

Tak, oczywiście. Będą też blokowane wszystkie znaki oprócz a-z | 0-9

Opublikowano

@up Dzikoysk a co z chatem będzie można zdefiniować własny chat jak obiecałeś czy coś w ten deceń?

"Zaciśniętą mam pięść dla tych, co w ciągłej walce,

Dla tych, którzy odeszli w górze dwa palce..."

~GrubSon

Opublikowano

Miło słyszeć, że prace nad UC2 idą do przodu, a będzie możliwość podłączenia do WWW ?

Opublikowano

@up Możliwość podłączenia UC pod WWW jest już teraz możliwa ;)

Opublikowano

@up Dzikoysk a co z chatem będzie można zdefiniować własny chat jak obiecałeś czy coś w ten deceń?

Dodałem na razie tylko 2 slot dla osoby z odpowiednim uprawnieniem. Dopóki nie wymyślę czegoś dobrego, nie będę tego zbytnio rozwijał. Szczególnie, że pogrubienia nicku, wiadomości można ustawić w PermissionsEx :P

Miło słyszeć, że prace nad UC2 idą do przodu, a będzie możliwość podłączenia do WWW ?

@- Kizys  Dodam jeszcze tylko do Twojej odpowiedzi :P -  Musisz podać dane w config.sk w głównym folderze Skript. Wtedy wszystkie zmienne będziesz miał w bazie, więc zostaje tylko w tym pogrzebać i je powyciągać :D

Widzę że jedyny porządny skrypt na gildie dalej idzie w przód, kto wie może kiedyś będzie to plugin ;) 

W zasadzie to już pół plugin - pół skrypt, ale mimo wszystko nie sądzę, abym miał to wszystko robić 3 raz od zera. Przy tym jak zacząłem tworzyć ten projekt pytałem skrypt/plugin. Wyszło na skrypt i tego się będę trzymał. Co do pluginu, to myślę że znajdzie się ktoś kto to wykona i będzie bardziej godny uwagi :P A co do tego, że jedyny.. To tylko skrypt i zawsze każdy będzie uważał, że jest gorszy - już nie mówiąc co się dzieje jak ktoś sobie kupi plugin xD Jest na pewno kilka pluginów lepszych do UC, chociażby chyba najbardziej znane - Factions ;)

Ale kiedy bedzie?? -.-

Po tym jak naprawię system wojen, bo nie dopatrzyłem kilku rzeczy przy regionach, a później na ich podstawie napisałem wojny, więc ciut do poprawy mam :C No i tak jak mówi i jak wspominałem. Głównie szkoła, czas wolny poświęcam również na różne rzeczy, ale są dni, gdy po prostu Ci się nie chce nic robić (Jeszcze z tym spamem xD)

Nie narzekajcie ,zrozumcie że Dzikoysk ma też naukę i czas wolny ,nie dość że jeszcze go darmowo udostępnia to narzekacie postawcie się na jego miejscu. Chce ,aby był w 100% dopracowany ,a nie 1000 bugów na start i błędy.

Niewielu jest wyrozumiałych xD

Mam nadzieję że do piątku dasz rade ;))

Przewidywanie kiedy wyjdzie, to jak wróżenie z kart xD Już się 2 razy na tym przejechałem, że byłem pewny że już, a tu w ostatnich godzinach - bum, coś się sypnęło, teraz jak testuję, to w miarę możliwości każdy aspekt. 

Chyba odpisałem na wszystko i nic nie przegapiłem  :D

Opublikowano

Ten plugin to SkriptPlus? :D

Opublikowano

Ten plugin to SkriptPlus? :D

Nie, mówiłem że mój ^^ Poza tym muszę mieć nad nim pełną kontrolę, a korzystając z cudzego takowej nie mam. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...