Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Utrzymywanie się z Gier?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No a więc co wy myślicie o utrzymywaniu sie z gier?
No bo sami wiecie że na stronach WWW i na serwer gier da sie zarobić.

Ale czy da się zarobić aż tyle żeby utrzymać się z tego?

Weźmy np taką Ravie... graczy dużo ale czy gracz = hajs $ -.- ?
Albo taki mpc ( tylko przykład  :D ) czy ilość odwiedzin = hajs ?

Co myślicie o utrzymywaniu sie z gier?
Da rade się utrzymać z tego?

Bo tacy admini serwerów chyba na zero nie wychodzą? :D

Dawać swoje opinie.

Rodzi się taki dylemat czy iść do technikum informatycznego a między czasie zając się M2 Lub jakąś

inną grą i zarobić trochę czy lepiej żebym wziął praktyki w komputroniku albo innym sklepie tego typu zamiast zakładać serwer M2 ?

Pytanie dla was :D Czekam na Mądre i ogarnięte odpowiedzi  B)

Opublikowano

Ale to jest pytanie o wybór kierunku kształcenia, czy pomysł na życie?

Z samych serwerów (z głową na karku i workiem umiejętności) możesz zarobić tyle, aby postawić dom, kupić samochód...

Przy dobrych obrotach na rękę wyciągałbyś kilka tysięcy TYGODNIOWO.

Jednak to jest zabawa na krótki okres czasu, bo mając 40-50 lat nie będziesz żerował na ludziach ładujących w IS ;-)

Stawianie serwerów w międzyczasie jako "pracę dorywczą" - czemu nie, ładny hajs można wyciągnąć. Ale to Ty sam musisz zadbać o dobry kierunek, abyś w przyszłości nie miał problemów z kasą.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Ravia - Administratorem jest YouTuber z dużą ilością widzów co dodatkowo wzmacnia jego finanse.

Mpc - Mamy pełno osób - Ludzie chętnie płacą za reklamy u nas, by widziało je jak najwięcej osób.

Jeżeli masz zamiar władować w serwer dużo kasy to opłaca się iść w tym kierunku.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Jak masz ponad 2500 zł na postawienie serwa z zabezpieczeniami , ze 100k widzów na youtube i dobrego technika i GM i serwer bez bugów da się dużo wyciągnąć . Taka ravia wyciąga ponad 100-150 zł dziennie ,a restia wyciągała 50 zł dziennie przy ilości 400 graczy więc źle nie jest

18706.png

12012395664c93b46ec7f29.jpg

Jeśli pomogłem, daj "+" ;D

Opublikowano

Jak masz ponad 2500 zł na postawienie serwa z zabezpieczeniami , ze 100k widzów na youtube i dobrego technika i GM i serwer bez bugów da się dużo wyciągnąć . Taka ravia wyciąga ponad 100-150 zł dziennie ,a restia wyciągała 50 zł dziennie przy ilości 400 graczy więc źle nie jest

Hehe ty nie wiesz co mowisz chcesz mi powiedziec ze ravia miesoecznie 3k zarabia ahahah na oplacenie maszyny by im nie starczylo hehe

Opublikowano

Hehe ty nie wiesz co mowisz chcesz mi powiedziec ze ravia miesoecznie 3k zarabia ahahah na oplacenie maszyny by im nie starczylo hehe

Lol, co? Chyba nie wiesz jakie zarobki się zbija.

Opublikowano

I dzieki wielkie panowie o takie odpowiedzi mi chodziło :)
PhoEnix9332 

Chciałbym iść do techniku informatycznego do tego czasu chciałem oszczędzić nie małe pieniądze bo około 4-5 Tysi  :O ( mam na to 2 lata mam zamiar łapać się jakiś wakacyjnych prac jakiegoś sprzedawanie itemów z M2 ( jest tego trochę ) freelancerstwo :D i pare innych rzeczy :D )

Do tego chciałbym wziąć jakiego współpracownika ( boże proszę Cię oby nie był to drugi FuBu  <_< ) i założyć w ch*j dobry serwerek ale taki potężny :D
Pomysłów jest multum a i zapały wielkie :D Już zacząłem się powoli dokształcać w kierunku tworzenia serwerów baz  MySQL itp wszystkim potrzebnym do tworzenia serwerów aby nie zaczynać od zera i mieć jakąś znajomość tematu :D 

I dla tego założyłem ten temat bo nie chciałbym wpakowac kasy w "błoto". 
Dzięki wielkie za odpowiedzi :) :rolleyes:

A czy to nie jest tak że Isamu ma maszyne w domu?  :D  B)  :ninja:

Opublikowano

Jeszcze mam ostatnie pytanie a nie chce teamtu zakładać :D
Ile kosztuje własna maszyna ?
Chciałbym kupić maszyne taką jak ma Isamu w domu :D
Ile takie coś kosztuje?

Wiecie jednak maszyna w domu to nie jakiś syfek z o*h.pl na którym mogą nam postawić inne serwery albo cuś innego...

Chodzi mi o to coś co tryma Ravie a isamu ma to w domu :D

Opublikowano

Jeszcze mam ostatnie pytanie a nie chce teamtu zakładać :D

Ile kosztuje własna maszyna ?

Chciałbym kupić maszyne taką jak ma Isamu w domu :D

Ile takie coś kosztuje?

Wiecie jednak maszyna w domu to nie jakiś syfek z o*h.pl na którym mogą nam postawić inne serwery albo cuś innego...

Chodzi mi o to coś co tryma Ravie a isamu ma to w domu :D

Pierwsze slysze ze isamu ma w domu maszyne skad masz niby taka informacje zdaje mo sie ze on ma maszyne z hosteamu
Opublikowano

A ja ci radze przeczytac moja wypowiedz i przemysl na drugi raz co piszesz czytanie ze zrozumieniem sie klania

To Ty nie zrozumiałeś mojej.

Opublikowano

Pierwsze slysze ze isamu ma w domu maszyne skad masz niby taka informacje zdaje mo sie ze on ma maszyne z hosteamu

w jednym z vlogów mowi  że ta maszyna za nim to maszyna utrzymująca ravie

Opublikowano

Isamu z wszystkiego żartuje on ma maszynę na hosteam, no a jeśli chcesz założyć dość dobry server z dobrymi zabezpieczeniami to musisz liczyć około 2000-3000zł :)

sygn2.jpg

Opublikowano

Najpierw bym polecał postawić swój serwer i nabyć umiejętności, a potem myśleć o kasie.

Jak se panie nie zasiejesz, to se pan nie zbierzesz i tyle w temacie.

sygna.jpg

Opublikowano

Najpierw bym polecał postawić swój serwer i nabyć umiejętności, a potem myśleć o kasie.

Jak se panie nie zasiejesz, to se pan nie zbierzesz i tyle w temacie.

Tak zamierzam własnie teraz jakis serwer zaloze dla 80 graczy max i tam coś zarobie ( mam fajny pomysł :D ) a potem się zobaczy :D

Opublikowano

Dobrze myslisz i jezeli dobrze rozkrecisz i bedziesz wszystko naprawial co gracze znajda to ci ludzie pozniej sami przyleca

Dobrze myslisz i jezeli dobrze rozkrecisz i bedziesz wszystko naprawial co gracze znajda to ci ludzie pozniej sami przyleca

Opublikowano

Budowanie dobrego serwera to praca na na rok/dwa.

Musisz mieć dobry serwer i reklamę ~ Brak nowości zabije serwer.

sygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...