Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasze podejscie do grania!

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko! Chcialbym podyskutowac z wami na temat ktory dotyczy chyba kazdego usera- wasze podejscie do grania. Jestescie ekspiarzami, lowcami trofeow, kochacie trollowac? W co lubicie grac? Jak bardzo sie angazujecie w granie? Pochwalcie sie ;)

Moze ja zaczne;

Po pierwsze- gra mi dawac zabawe. Jak tylko zmienia sie w czatowanie dla levelu, dropu itemka albo przechodzenie aby przejsc to ją rzucam ;) nienawidze kampanii w strzelankach, zabawe mi daje multi- prawdziwi gracze, statystyki (wiesz kogo zabiles itd. ) level itd. - to mi daje zabawe i satysfakcje. Nie lubie steam, z racji tego ze mam jeden, zapieprzony komputer domowy ze swietnymi pramaetrami, ale fatalna grafika mam podzial- komputer= f2p, klasyki, internet, PS3= gry wysokobudzetowe, porzadne itd. Ps3 to dla mnie solidna firma,nic sie nie ma prawa wywalic itd. I jest jeden PSN a nie Steam, Uplay, origin itd. a komp to.. Nvidia GeForce gt250- to chyba rozwiewa wszystkje watpliwosci ;)

No to tyle. A jak u was?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

1. PS3 to nie firma.

2. Gram, żeby zabić... czas.

@

3. Chatowanie to komunikacja. Tobie chodzi o cheatowanie.

A poza tym nie ma co sę nad tym rozwodzić, ale gra jak dla mnie jest po prostu odsunęciem sie od świata realnego. Tu jest wszystko zawarte.

Opublikowano

1. PS3 to nie firma.

Już tak się nie czepiaj bo wiadomo w sumie o co chodzi.

76561198001815076.png
Opublikowano

Gram w wolnych chwilach żeby się odstresować. Lubie gry Multiplayer, ponieważ można poznać ludzi i jest fajny klimat :)

Opublikowano

Pamiętam, że po gry sięgnąłem dość wcześnie. Na początku stwarzały możliwości jakich nie oferował świat, mogłem się wcielać w różne role (być kierowcą, albo żołnierzem). Niektóre tytuły odpalałem z ciekawości co będzie dalej (Doom!). 
Potem przywykłem do fenomenu gier. Grałem żeby zabić czas i tylko niektóre tytuły dawały mi radość i wnosiły coś nowego (GTA  :rolleyes:  ). Był to najlepszy uzupełniacz luki "nie chce mi się nic robić, ale coś bym porobił".
Potem były konsole, krótki epizod w moim życiu. Ot to samo co na kompie tylko inaczej się steruje, ta sama idea co poprzednio, tylko teraz nie mordowałem cennych chwil klawiaturą i myszką a padem.
Gdzieś wtedy pojawiła się moja miłość do MMO, którą zaraził mnie kumpel, uświadamiając, że możemy sobie pykać razem w metina, bo on już jest obcykany i mi pomoże. W taki sposób wskoczyłem na MPC i na kolejny lvl gier. Odkryłem radość wspólnej zabawy na bossie czy wojnach. Poznałem masę osób, poruszyłem tysiące tematów i przeżyłem niezliczoną ilość fajnych godzin. Okazało się, że nie jest ważna gra, ale ludzie którzy chcą z Tobą w nią grać. Takie internetowe miejsce schadzek, dla kogoś kto wie co to "level", "exp" i "mana". 
Grałem tak sobie do studiów i do czasu przygody z iMetinem (kupiłem nawet PS3, ale dziewczyna średnio gierkowa była, więc jedyna gra w która graliśmy to ta wstępna). Potem jakoś tak wszystko posprzedawałem i od nie wiem kiedy gry przestały być fajne.
Dzisiaj moje szaleństwa na klawiaturze ograniczają się do "rundki w LoLa" ze znajomymi i rozmowy co tam słychać, albo odpalenia czegoś z sentymentu i spędzenia kilku godzin chociażby w niezapomnianym klimacie Vice City, rozbijając się po mieście Infernusem z genialną muzyką lat 80'. 
Jestem ciekaw jak będzie wyglądała historia współczesnych graczy za kilkanaście lat, albo jak do gier podchodzą forumowicze, którzy np. mają dzieci i rodzinę.

f.png

Opublikowano

@Fifolski

Jestem ciekaw jak będzie wyglądała historia współczesnych graczy za kilkanaście lat, albo jak do gier podchodzą forumowicze, którzy np. mają dzieci i rodzinę.

Według mojej opinii to zależy. Są tacy którzy nawet to dokumentują, streamują, itd. W sumie to się nie dziwie, zarobków małych nie mają. Z drugiej strony, że jeszcze im się chce. Odnośnie tej historii - prosta sprawa, jedni nie będą w ogóle grali ze względu właśnie na to co napisałeś (dzieci, rodzina) a inni być może będą na tym zarabiać. :v

Opublikowano

Teraz gram o wiele mniej niż kiedyś. MMO od dawna nie tykam, bo wszędzie są debile czy to z polski, brazylii lub turcji. Jak tylko widziałem kogoś z nickiem "PL" i te "siema pl ?" to chuj mnie strzelał. Nigdy nie lubiłem grupowych dungeonów/ubijania bossów czy innych aktywności wymagających grupy/gildii. Tylko się plątali pod nogami i przeszkadzali.  Gram dla zabicia czasu i zabawy, ale że komputer słaby to raczej powtarzam stare tytuły. Więcej czasu spędzam teraz w internecie, bo ile można grać w to samo.

s2c77Oa.png

Opublikowano

1. PS3 to nie firma.

@

3. Chatowanie to komunikacja. Tobie chodzi o cheatowanie.

A poza tym nie ma co sę nad tym rozwodzić, ale gra jak dla mnie jest po prostu odsunęciem sie od świata realnego. Tu jest wszystko zawarte.

Oj jest takie okreslenie "solidna firma" czyli cos mocnego ;p u mnie w domu czesto tak mowia

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

A że pc mam słaby, to gram na nexusie w dt2, gta sa, respawnalbes, mcpe i inne. Na pc gram tylko w bfp4f i bfh i gdy mnie w bfp4f denerwuja prebuye,np. jng na 15, to wychodzę. Z kolei na rushu jak nasz team nie umiał disarmorwac mcoma, chociaż ten był czysty, bez wrogow, to runda się skończyła w 5 min.

Opublikowano

Jak już mi się wyjątkowo nudzi to odpalam xklocka wybije kilku strażników w Skyrimie i odkładam. Na PC zdarza mi się bardzo rzadko zagrać w jakieś nowsze produkcje(ostatnia w jaką grałem to najnowszy Hitman, i DarkSiders 2). Tak to jedyne w co gram to sesje na skypie(pozdro dla kumatych  B) )

Opublikowano

Wchodzę na csgo, trochę poflameuję, powyzywam ich matki i wychodzę, czasem dota2. A tak, to czekam żeby gry wreszcie były ładne, bo ileż można grać w kwadraty?

Fabularki i emocje mi się znudziły.

A, no i jeszcze dwarf fortress było intrygujące.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Ja gram dla przyjemności. ;) Głównie w multiplayer, gdyż single player sprawia mniej radości. Jednak denerwują mnie ludzie którzy podchodzą do gier zbyt poważnie. :P

Opublikowano

Podejscie do gry? Pelny try hard i wjazd na pelnej kurwie pod enemy tower na 2. lvlu zaraz po blue, flame na midera i afka 15 miniut.

Co kurwa?

Opublikowano

Moje podejście? Oj to trochę długa historia...

To wszystko zaczęło się w latach 90tych ubiegłego wieku. Kiedy zaraz po obaleniu komuny, w Polsce były podróby NES'a czyli Pegazus. Kiedyś z kuzynem 4 fun czy z kolegami, grało się w Mario, Tanki, Megamany czy Contry. :D No i w sumie tak było do momentu, kiedy nie sięgnąłem po pierwszą grę multiplayerową, jaką był Medal Of Honor Allied Assault, w kafejce internetowej. :D Grało się z kolegami z osiedla, kiedy nikt jeszcze neta nie miał, bagatela to prawie 10 lat temu było. :D W tej kafejce był też THPS2, Quake 3 i coś jeszcze czego nie pamiętam.

Moja pierwsza gra z systemem achievmentów? WoW zdecydowanie, gdyż dopiero w WOTLK dodali achievmenty. Właściwie to zdobywanie achievów fajna sprawa, ale jak już Arko zdążył powiedzieć. Z polskich graczy MMO jest pełno zakompleksionych graczy np. Kiedyś miałem taką sytuacje, że na hero chyba Halls of Stone, wywalili z insty. Dlaczego? Bo za mały DPS by ubić w ciągu minuty bossa, a taki był achievment! xD

Właściwie od czasów WoWa, pełno gier z achievmentami się pojawiło i powiem, że frajdę mi sprawia wbijanie achievmentów. Aktualnie katuje Mass Effect 3, by ukończyć grę na szaleńcu, co jest wyzwaniem mocnym. :D

Opublikowano

Gram w metin2 ta gra mnie wciąga. Wielu userów mówi, że metin to gó*no, śmieć itp., ale ja się nie liczę z opinią innych. W wakacje no+life że mnie niezły, ale rok szkolny to tylko w weekendy lubię sobie pograć. Gram dla przyjemności, postawiam sobie wybrany cel i go osiągam.

Opublikowano

Podejście do grania?

Gra ma mi dawać zabawę to totalna podstawa. Nic innego się dla mnie nie liczy... Od dawna gram w diablo II, cs 1.6, Vice City, Gothic, dawniej grałem na pegazusie/ps1(Np. Nadal gram w tanki z pegazusa na androidzie, nie to samo, ale jest)... Według mnie gra nie musi mieć dobrej grafiki czy też być nie wiadomo jak rozbudowana... Byle była interesująca... Gra musi mieć to coś, co będzie powodowało, że będziesz chciał zostać przy tej grze dłużej, dłużej i dłużej, zarywać noce(czasem)  ;)

Gra powinna dawać zabawę i powinno się z tego powodu grać a nie dla rankingu(chociaż też można, ale bez przesad np.Lol) czy innych rzeczy... Gra ma sprawiać przyjemność a nie zirytowanie. Najważniejszą rzeczą dla mnie w grach jest fabuła, która ma mieć dużo zwrotów akcji i najlepiej, żeby wybory w grze wpływały na dalsze losy w grze. Lubię też czasem bezsensownie sobie polatać i pozabijać ludzi... W strzelankach jak cs 1.6, lub też w cod(1/2) ;)

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...