Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problemy z dyskami

Mihau.

Pytanie

Opublikowano

Siemka ! W ciągu 2 lat wymieniłem już 2 dyski ze względu na badsectory , teraz 3 już zdycha. Użytkuje go 8 miesięcy (2100h) , dysk firmy Western Digital Caviar Blue 500 gb więc żaden noname z resztą poprzednie były też dobre. Sprawdziłem i znowu mam te błędy i nie wiem z czego mogą ciągle powstawać. Komputer ma 7 lat więc nie świeżak , ale wiem czy ma to coś do znaczenia ; p Temperatura kompa wynosi ~+- 40C. W ostatnich dniach mam też nawałnice bluescrennów , wygooglowałem ich nazwę i okazało się ,że też mam tutaj dysk do znaczenia.

1391975555-U218294.png

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak ci tak tak dyski padają to raczej nawalony kontroler dysku na płycie albo zasilacz ma przepięcia

oprócz dysków nie było innych awarii np , uszkodzona grafika, pamięci ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Pamięć była wymieniana , grafika działa dobrze. Teraz pytanie kupię nowy ,ale nie chce żeby po raz kolejny padł , co mam zrobić/kupić ? Zasilacz wymienić czy jak 

Opublikowano

podałem tylko możliwość co jest zepsute powie ci serwis bo zasilacz boże być dobry a uszkodzona płyta i vice versa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Słyszałem że jeżeli płyta główna jest wymienia , to też całość ? Poprzedni dysk ponoć był "nie do naprawy" czyt. błędny fizyczne.

@Taka temperatura z otwartą klapką od kompa.

1391979915-U218294.png

Opublikowano

temperatura nic nie ma do uszkodzenia jakiejkolwiek części, coś masz po prostu uszkodzone i nie ma nawet możliwości bez odpowiedniego sprzętu stwierdzić co

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

no a jak, przecież nie wiesz co zepsute , jak ci niewygodnie nieść całą paczkę to zapakuj w reklamówkę płytę z akcesoriami, grafikę i zasilacz, zmieści się :)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...