Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ps3 będę mógł podłączyć do routera?

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie za 3 miesiące kupuję ps3 i na początek grę gta 5 i chciałbym sobie wtedy odpalić multi.. A więc będę mógł podłączyć swój router do ps3 ? Ponieważ ja wi-fi Mam ale max 2 kreski u siebie w pokoju w innych 1 lub w ogóle nie ma. Z tym wi-fi chodzi o to że są 2 domy moich rodziców i obok nas mieszka wujek i on ma takie urządzenie że jak wyłączy to mi także internet przestaje działać to tak jakby router był połączony z tym urządzeniem. I mieszka gdzieś 30-40 metrów. A więc można router podłączyć pod ps3?

Opublikowano

Tak można lecz na twoim miejscu zainwestować bym w dobry router z antenami ad-dh lub w bynajmniej w 2 dobre ripitery :) ponieważ ping będzie bardzo bardzo wysoki

Ps: Nie używamy prefixów :) proszę zapoznać się z regulaminem : http://www.mpcforum.pl/forum-611/announcement-10-regulamin-globalny-mpcforumpl/ oraz lokalnym :) 

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Ale ja mam dobry router właśnie tylko chodzi o to że mój router łączy się tak jakby z bazą przewodzącą wujka jak on ją wyłączy to mi internet także nie działa. Router mam dobry internet także 175kb/s max.

@Edit A co do tego wi-fi to ono nie jest z mojego routera tylko od wujka. To jest tak że tak jakby cały internet ma wujek. Ja mam tak jakby urządzenie do tego żeby się łączyć A to wi-fi od wujka jedynie więc to nie wina routera, router jest dobry

Model routera TP-LINK TL-WA501G

A właśnie co do kupna nowego routera... To nie mogę kupić innego musi być ten ponieważ inaczej się nie połącze z siecią wujka muszą być te same modele. I wujek wybrał ten.

Opublikowano

Router jest do tego aby się z nim łączyć więc nie wiem jakie ty masz chłopcze problemy ;) PS3 posiada wbudowane WiFi więc nie ma problemu. Jedyne co to musisz znać hasło do routera aby się połączyć.

Router mam dobry internet także 175kb/s max.

175 kb/s downloadu? To bardzo mało... Ja nawet (a mieszkam na wsi :D ) gdzie internet jest słabszy mam ok 500 do nawet 800 kb/s . Choć mały download nie zawsze oznacza wysoki ping. Weź zrób jakiś speed test w internecie i sprawdź jaki masz internet i ping.

Opublikowano

Problem w tym że ja nie chce wi-fi tylko chce podłączyć router do ps3 :D wi-fi mi tam nie zadziała w pokoju mam ledwo 2 kreski a w salonie to nic nie ma..

link do speedtest.

http://www.speedtest.net/my-result/3313977769

Płace za internet 20zł na miesiąc lepszego mi transferu nie potrzeba :) ping 26 ms. W gta San Andreas miałem na serwerach pingi nawet 17-30

Opublikowano

Skoro nie chcesz po wi-fi to będziesz musiał kupić kabel ethernet (RJ-45)

Jedną końcówkę podłączasz do routera a drugą pod konsolę.

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...