Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam telefon do 800zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wiem, że takich tematów jest masę ale jakoś nie pasują mi one gdyż są trochę stare a wiadomo, że ceny telefonów stale się zmieniają.

Tak więc do rzeczy. 

Jaki telefon polecacie mi kupić do 700 zł, aczkolwiek cena 800 też wchodzi w grę. Myślałem już o Galaxy sII ale nie ukrywam, że wolałbym już coś mocniejszego pod względem bebechów ;)

Edit:

niech bedzie w przedziale 100/1200 zl

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Sprawdź Motorola Moto G , Xperia L , HTC One S z Snapdragonem S4 , Xperia SP

Przecież xperia L to chujsto i gorsze od S II

Xperia SP kosztyje 950 zl 

Moto g jedynie spełnia wymagania  (aparat trochę słaby no i brak przycsków fizycznych co zmniejsza powierzchnię użytkową ekranu)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Szukasz nowego czy używanego ? no to polecę ci Sony xperia Z lub Lg l9  jeśli szukasz nowego to MOTOROLA RAZR I XT890 lub Nexus 4 ;)

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Minimalizm nie jest dla mnie ;)

4,3 ' minimum (tak myślę )

Przecież to ma 365 mb ramu ja już mam lepszy (neo v)

Ja mam Galaxy Mini już 3 lata i nie zamierzam zmieniać ;) 

Jeżeli go dobrze ustawisz to jest w chuy głośny ;)

Opublikowano

Moim zdaniem za taka kwotę nic innego nie ogarniesz lepszego niz Nexusa 4 :) Możesz wypatrywać używanego s3 do 800 ale wątpię ;/

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Moim zdaniem za taka kwotę nic innego nie ogarniesz lepszego niz Nexusa 4 :) Możesz wypatrywać używanego s3 do 800 ale wątpię ;/

Ale nexusa 4 nie ogarnę za 800 zl nowego :P Używka tylko :)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

No jeśli byś sprowadzał z Niemczech albo coś to by cie wyniosło raptem 860zl :) a w sklepie 1100 minimalnie ;x to jest fakt . Lecz jeśli jest używany lecz zadbany to i tak wato dać te 800 zl za nexuska :) Sony xperia z cie nie interesuje ? używana ok. 770/880zl  w idealnym stanie.

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

No jeśli byś sprowadzał z Niemczech albo coś to by cie wyniosło raptem 860zl :) a w sklepie 1100 minimalnie ;x to jest fakt . Lecz jeśli jest używany lecz zadbany to i tak wato dać te 800 zl za nexuska :) Sony xperia z cie nie interesuje ? używana ok. 770/880zl  w idealnym stanie.

No Xpieria z tej bardzo fajny telefonik ale jakbym miał wybierać między tymi dwoma byłoby Ciężko 

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Ja bym sie długo nie zastanawiał czy nexus 4 czy Xperia Z :) XPERIA posiada 5 calowy wyświetlacz o rozdzielczości 1080 x 1920 px  441 ppi wytrzymała bateriee 2330mAh 16Gb pamieci wbudowanej 2Gb ram procesor 1.5ghz taki sam jak w nexus 4 a wiec Qualcomm APQ8064 lecz xperia jest wytrzymalsza :) możesz nim rzucać o ściany i tak się nic nie stanie może ci wpaść do basenu nic się nie stanie + kamera w Xperia Z rozwala na łopatki nawet nexusa 5 :) 

PS : Xperia Z podkręciłem do 1.9ghz a można jeszcze bardziej :D 

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

a xperia nie ma czasem 4,5 przekątnej ekranu ?

Pomyłka 

Ja bym sie długo nie zastanawiał czy nexus 4 czy Xperia Z  :) XPERIA posiada 5 calowy wyświetlacz o rozdzielczości 1080 x 1920 px  441 ppi wytrzymała bateriee 2330mAh 16Gb pamieci wbudowanej 2Gb ram procesor 1.5ghz taki sam jak w nexus 4 a wiec Qualcomm APQ8064 lecz xperia jest wytrzymalsza  :) możesz nim rzucać o ściany i tak się nic nie stanie może ci wpaść do basenu nic się nie stanie + kamera w Xperia Z rozwala na łopatki nawet nexusa 5  :)

PS : Xperia Z podkręciłem do 1.9ghz a można jeszcze bardziej  :D

Tylko bałbym się trochę zdecydować na używany tel. tym bardziej z allegro 
2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Moto g jedynie spełnia wymagania  (aparat trochę słaby no i brak przycsków fizycznych co zmniejsza powierzchnię użytkową ekranu)

Skoro Xperia L to "chujsto" to dla ciebie pewnie i S II też jest "chujsto" bo telefony są bardzo porównywalne.

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/4906/7009/0/0/
Opublikowano

No tak S II Nie jest niczym specjalnym na dzisiejsze czasy a i tak trzeba za nią sporo wybulić ;)

A HTC One X / X+? Klasa Samsunga Galaxy S3, ma talenty muzyczne. Wadami jest brak wsparcia i slotu na karty SD. Mocniejszego nic nie znajdziesz, przynajmniej w tej cenie.

Miałem Xperię L - nie żałowałem wyboru.

Opublikowano

No tak S II Nie jest niczym specjalnym na dzisiejsze czasy a i tak trzeba za nią sporo wybulić ;)

Szukasz telefonu na "dzisiejsze czasy" za 800zł , jak chcesz telefonu na dzisiejsze czasy to proszę:

Galaxy S4

Iphone5s

HTC One

Lumia 1520

Ale wierz mi że ich nie kupisz za 800zł

Zdecyduj się czy chcesz średniaka czy stary telefon z dobrymi parametrami w tej cenie, bo to też jest ważne

Bo średniaki to:

Xperia L 

Xperia M

Ace III

HTC Desire 300

A stare telefony które są porównywalne ze średniakami to:

Galaxy S 2

iPhone 4/4S

itp. 

Główna różnica jest taka pomiędzy nimi jest taka że średniaki są bardziej dopracowane, a starsze smarfony mają parę wad które ujawniły się po paru latach użytkowaniach.

Opublikowano

Szukasz telefonu na "dzisiejsze czasy" za 800zł , jak chcesz telefonu na dzisiejsze czasy to proszę:

Galaxy S4

Iphone5s

HTC One

Lumia 1520

Ale wierz mi że ich nie kupisz za 800zł

Zdecyduj się czy chcesz średniaka czy stary telefon z dobrymi parametrami w tej cenie, bo to też jest ważne

Bo średniaki to:

Xperia L 

Xperia M

Ace III

HTC Desire 300

A stare telefony które są porównywalne ze średniakami to:

Galaxy S 2

iPhone 4/4S

itp. 

Główna różnica jest taka pomiędzy nimi jest taka że średniaki są bardziej dopracowane, a starsze smarfony mają parę wad które ujawniły się po paru latach użytkowaniach.

no dobra zgodzę się z Tobą użytkowniku aczkolwiek nie do końca, gdyż właściwie to nie masz racji. "Polska" firma MyPhone, od razu wytłumaczę dlaczego w "xxx" a dlatego, że to są Chińskie telefony pod, którymi podpisuje sięMyPhone i parę innych firm. Resumując przejdźmy do sedna mej wypowiedzi czyli mylisz ponieważ są telefony z 800 ba za 700 zł, które są na te czasy dobrymi telefonami można powiedzieć, że z górnej półki jest to np. MyPhone Next lecz jego już nie można kupić normalnie (w sklepie u nich, czy u innych dystrybutorów) za to jest "lepsza" wersja tego telefonu czyli Next s lecz ma on słaby aparat, nie ma osłony na EKRAN i pozatym niczym się nie różni poza grubością. 

Tak więc do sedna mej wypowiedzi : są telefony dobre za 800 zl lecz nieosiągalne i tak naprawdę nie sprawdzone na większą skalę.

P.S 

Next - 4x1,2 ghz, 8mpx, dual sim(pod aero2), wyświetlacz bodajże 4,5',  ram 1 gb

DALEJ CZEKAM NA PROPOZYCJE, JEŚLI MACIE JAKIEŚ D.O.B.R.E. UŻYWKI NA ALLEGRO MIŁE WIDZIANE LINKI :D

2utq9g5.png b6u4qg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...