Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] Jak poprawić FPS w World Of Tanks

Ziółko.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, wczoraj pobawiłem się trochę z ustawieniami graficznymi w WoT i odkryłem wspaniały sposób na polepszenie FPS jak tego dokonać? 

1) W sekcji ustawień graficznych ustawiamy rozdzielczość monitora, ustawiamy na najmniejszą możliwą w moim przypadku będzie to 1024x768 (laptop)

2) Ustawiamy proporcje ekranu na najmniejsze możliwe, w moim przypadku 4:3

Te 2 proste kroki pozwoliły mi grać bez najmniejszych lagów na poprawionej grafice ( wcześniej grałem na najmniejszych z możliwych, nawet instalowałem 3 procentowe tekstury) Myślę że Wam też pomogę pochwalcie się w komentarzach o ile FPS Wam skoczyło :)

W razie problemów z przywróceniem ustawień usunąć folder Wargaming.net w folderze %appdata%

Opublikowano

Tiaaa... Tylko gra na takiej rozdzielczości nie jest zbyt przyjemna... Są lepsze sposoby na poprawienie fps. 

Opublikowano

Zioło, geniusz z ciebie. Jak poprawić FPS? Pogorszyć grafikę! Bo to mniej więcej streszczenie twojego poradnika.

Opublikowano

Zrób vTut bo nie daję rady :(.

Wejść w ustawienia i zmienić rozdzielczość :)?

Opublikowano

Wejść w ustawienia i zmienić rozdzielczość :)?

Gdzie jest przycisk "Ustawienia"? Czy może jest to suwak, ja jestem newbie, nie wiem.

Opublikowano

Zioło, geniusz z ciebie. Jak poprawić FPS? Pogorszyć grafikę! Bo to mniej więcej streszczenie twojego poradnika.

Ja poprawiłem sobie grafikę gra mi się bardzo dobrze chciałem się podzielić tym z innymi proporcje ekranu są zachowane tylko jest rozdzielczość mniejsza. 

Gdzie jest przycisk "Ustawienia"? Czy może jest to suwak, ja jestem newbie, nie wiem.

Gdy znajdujemy się w hangarze/bitwie klikamy przycisk ESC ( pierwszy przycisk na klawiaturze ) Teraz takim malutkim trójkącikiem najeżdżamy na ustawienia i klikamy na lewy przycisk myszki, gdy skończymy te wysoce skomplikowaną czynność przechodzimy w Grafika w górnym pasku ustawień, zmieniamy rozdzielczość ekranu i proporcje podane powyżej :) POWODZENIA!  

Opublikowano

2) Ustawiamy proporcje ekranu na najmniejsze możliwe, w moim przypadku 4:3

( wcześniej grałem na najmniejszych z możliwych, nawet instalowałem 3 procentowe tekstury)

W razie problemów z przywróceniem ustawień usunąć folder Wargaming.net w folderze %appdata%

Ja poprawiłem sobie grafikę gra mi się bardzo dobrze chciałem się podzielić tym z innymi proporcje ekranu są zachowane tylko jest rozdzielczość mniejsza.

"Proporcje ekranu są zachowane" ale zmienione.

Skoro miałeś wyższą rozdzielczość to nie miałeś najmniejszych z możliwych

A nie lepiej po prostu wejść z powrotem do ustawień i włączyć poprzednie?

Poprawiłeś sobie grafikę zmniejszając rozdzielczość o.O czyli zmniejszając liczbę pikseli które są wyświetlane na ekranie o.O

Co do instrukcji to była bardziej ironia/kontynuacja lekkiej kpiny rozpoczętej przez Freakzzz'a z niezwykłej prostoty tego poradnika.

Opublikowano

Ja mam monitor 38 cali i mam grać na takiej małej rozdzielczosci ? nie hmmm....

Skoro masz tak duży monitor, to znaczy że jesteś bogaty, a co za tym idzie komputer też powinien być mocny :)

Opublikowano

Aktualnie gram na: 7 :/

Procesor: I3

Karta Graficzna: GeForce 9600 GT 1gb (nie mylce zwykłą 9600) 

GhZ: 3.0

Gb ram:3 (ale mam jeszcze dodatkową ilość ramu)

Bo jeden mam w naprawie :(

A jeszcze sb kupiłem bf4 przez neta... i komp mi padł i patrze czy na tym mi pójdzie :( bo ten nowy bd dopiero za tydzień :(

Opublikowano

Aktualnie gram na: 7 :/

Procesor: I3

Karta Graficzna: GeForce 9600 GT 1gb (nie mylce zwykłą 9600) 

GhZ: 3.0

Gb ram:3 (ale mam jeszcze dodatkową ilość ramu)

Bo jeden mam w naprawie :(

A jeszcze sb kupiłem bf4 przez neta... i komp mi padł i patrze czy na tym mi pójdzie :( bo ten nowy bd dopiero za tydzień :(

Nie używaj tego sposobu, bo jego streszczeniem jest pogorszenie grafiki. A zresztą na takim dobrym kompie nie potrzeba takich głupot jak pogarszanie rozdzielczości.

Lepiej sprawdź:

http://www.mpcforum.pl/topic/1081507-tutdl-optymalizacja-wota-811/
http://www.mpcforum.pl/topic/1139592-tut-obsluga-wielu-rdzeni/
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na [WoT] Jak poprawić FPS w World Of Tanks

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...