Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Slang z gry.

kVkis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, prosiłbym o wytłumaczenie kilku słów z gry:

DPS

instalock

jeśli coś mi się  przypomni dodam do teamtu. :)

Opublikowano

instalock - że ktoś od razu lockuje bez patrzenia co potrzebuje team itd.

damage per second (skrót dps) - obrażenia na sekundę

928011413476457403957.png

Opublikowano

instalock - że ktoś od razu lockuje bez patrzenia co potrzebuje team itd.

damage per second (skrót dps) - obrażenia na sekundę

Czyli DPS polega na jak największym zadaniu DMG np. combo?

Opublikowano

DPS - Damage Per Second, największy i najszybszy dmg zadany  w bardzo krótkim czasie (czyli standardowy np. AD Carry bije taki dmg, czyli zwany jest inaczej DPS'em)

Instalock - od razu  po wejściu do room'a wybierza champa i szubko go lockujesz, czyli wybierzasz, zatwierdzasz.

Czyli DPS polega na jak największym zadaniu DMG np. combo?

nie powiedziałbym tak. Tu raczej chodzi tylko o AutoAtackerów.

Opublikowano

AFK (away from keyboard) - z dala od klawiatury (nieaktywny, czyli nic nie robi)

Last Hit - Ostatnie uderzenie, które ma na celu zabicie wroga/miniona/wroga. Musimy poczekać, aż przeciwnik będzie miał mało HP i go dobić.

SS - Wrogi bohater opuścił swoją Linie.

RE - Wrogi bohater powrócił na swoją Linie.

Gank : Atak z zaskoczenia na przeciwników lub na nas. Często biorą w nim udział gracze z innych linii bądź jungler.

CC - Postać która posiada umiejętności kontroli tłumu, czyli oślepienie, ogłuszenie, odrzucenie, podrzucenie itp.

Backdoor : Jest to szybki,niezauważalny atak na bazę wroga, wieżę lub inhibitor najczęściej stosowany przez 1 gracza.

Push - "Popchnięcie" w dosłownym znaczeniu. Chodzi o to, aby poprowadzić miniony (lub pozostałych członków drużyny) do wrogiej wieży/inhibitora i go zniszczyć.

Dash - Doskok.

BRB - Zaraz wracam.

GG (Good Game) - Dobra gra

BG (Bad Game) - Zła gra.

GL - Powodzenia.

HF - Miłej zabawy.

Focus - Skupienie uwagi i atakowanie na początku danej postaci.

B (Back) - Powrót do bazy.

Leaver - Gracz, który wyszedł z gry.

TY (Thanks You) - Dziękuje.

Feeder - Gracz, który jest często zabijany przez co przeciwnicy są silniejsi. W dosłownym znaczeniu znaczy "Karmić kogoś".

STFU (Shut the fuck up) - Zamknij się.

KS (Kill Steal) - Oznacza, że ktoś komuś ukradł fraga.

Harras - Atakowanie przeciwnika, które ma na celu osłabienie go lub zmuszenie do powrotu do bazy.

@Up QUENE (Od SoloQuene czyli rozgrywka rankingowa bez znajomych, a Duo ze znajomymi). 1000 soloq to znaczy ile ma "elo"  w rozgrywkach rankingowych Soloq/Duo.

@mmaxx Był szybszy ;/.

Opublikowano

Czy jeżeli zultuje mnie Malphite i użyję Zhonyi i będę podrzucony, zultuje mnie Yasuo dostanę DMG?

Zhonya działa przez 1 sekundę, więc zależy jak szybkie będzie ich combo.

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Czy jeżeli zultuje mnie Malphite i użyję Zhonyi i będę podrzucony, zultuje mnie Yasuo dostanę DMG?

Gdybyś użył Zhonya w tym samym momencie, co dolatuje do Ciebie ultimate Yasuo to nie wiem, jak to jest, ale raczej zablokować można. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Zhonya działa przez 1 sekundę, więc zależy jak szybkie będzie ich combo.

Nie prawda. Jeżeli użyjesz Zhonyi tuż przed tym jak malphite cię podbije to zostaniesz na ziemi i Yasuo nie bedzie mogl uzyc ulta, jezeli malphite cie podrzucito nie bedziesz w stanie uzyc Zhonyi w trakcie "lotu" wiec Yasuo jak najbardziej zada ci obrazenia

sygna.png

Opublikowano

Snowball*, poprzez zdobywanie kill bohater staje się silniejszy, tyczy się tak samo Mejai Soulstealer(czy jakoś tak) i czegoś jeszcze :D

Po polsku znaczy to "efekt kuli śnieżnej", ale według mnie głupio to brzmi :D

1392153617-U1109043.png

Opublikowano

nie, ponieważ zhonyie się nie "stakują" czyt. masz jedno użycie na 2 itemy.

1377337197-U369478.png

Opublikowano

DPS - Damage Per Second, największy i najszybszy dmg zadany  w bardzo krótkim czasie (czyli standardowy np. AD Carry bije taki dmg, czyli zwany jest inaczej DPS'em)

Instalock - od razu  po wejściu do room'a wybierza champa i szubko go lockujesz, czyli wybierzasz, zatwierdzasz.

nie powiedziałbym tak. Tu raczej chodzi tylko o AutoAtackerów.

DPS to nie jest największy i najszybszy dmg zadany w bardzo krótkim czasie.. Coś ci się chyba pomyliło z burst dmg. Dps to jest damage który zadajemy overtime (w czasie) Tzn. nie mamy dużego dmg którym możemy kogoś zabić na combo ale nasz dmg jest rozłożony w czasie (czyli zadaje takie same obrażenia w każdej sekundzie) Np. Cassio ma DPS, Eve (z q), Fiddle (drain) no i AD carry.

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

DPS to nie jest największy i najszybszy dmg zadany w bardzo krótkim czasie.. Coś ci się chyba pomyliło z burst dmg. Dps to jest damage który zadajemy overtime (w czasie) Tzn. nie mamy dużego dmg którym możemy kogoś zabić na combo ale nasz dmg jest rozłożony w czasie (czyli zadaje takie same obrażenia w każdej sekundzie) Np. Cassio ma DPS, Eve (z q), Fiddle (drain) no i AD carry.

ALe jest to także Damage Per Second, dziękuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...