Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z obrazem w PS3

makalo5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem zagrać z kolegą przez neta w grę ale niestety konsola odpala tylko pisze na telewizorze brak sygnału ;( Od nowego grałem na tv 50cali teraz zmieniłem tv i nie chce się odpalić na tym 2 telewizorze ;/ Kolega mówi,że jakoś trzeba skonfigurować żebym zobaczył obraz. Ale jak to zrobić proszę o pomoc za pomoc daje like !!! Krótki opis zmieniłem telewizor po podłączeniu hdmi do niego mam brak sygnału ;/ i proszę o pomoc jak skonfigurować żebym miał obraz dzięki 

Opublikowano

Włączając konsolę przytrzymaj power przez 5sek. Powinieneś usłyszeć "piknięcie" w tym momencie nastąpi reset ustawień audio-video i powinien pojawić się obraz na TV.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Ok problem rozwiązany dla nie wiedzących Ustawienia - > Ustawienia wyświetlania -> Ustawienia wyjścia wideo -> HDMI -> Niestandardowe -> Zaznacz najniższą możliwą rozdzielczość (576p), a pozostałe odznacz.

Wyjdź z menu ustawień, a następnie wyłącz konsolę i podłącz ją do Twojego telewizora Sony. Włącz konsolę i sprawdź, czy obraz jest widoczny. Jeżeli tak, wejdź ponownie do niestandardowych ustawień wyświetlania i sprawdzaj po kolei dostępne rozdzielczości. Jeżeli przy którejś rozdzielczości nie będziesz mógł wyświetlić obrazu, oznacza to problem po stronie telewizora.

Opublikowano

Zrobiłeś to o czym pisałem?

Jeśli tak to podłącz konsolę pod oba kable (AV -dołączone do konsoli i HDMI)

Zresetuj jeszcze raz ustawienia.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

jeśli konsola była wcześniej podłączona pod HDMI a teraz chcesz ją podpiąć pod AV to musisz najpierw na tym 1 TV gdzie była włączona na HDMI ustawić moduł obrazu na AV a potem podłączyć dopiero do 2 telewizora. Ew. Podpiąć do 2 i guzik POWER przez 5sec do piknięcia przytrzymać w tedy ustawianie się zresetują i bd na AV w domyśle 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...