Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do streamowania

SilkroadFan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcę zacząć streamowac lola w jakości  720 lub coś takiego

Upload +2mb

Sprzęt 

Płyta głowna Z75A pro3

Ram 8gb goodram

Intel 5 3350p  3.1 x4GHz

Karta graficzna obecnie gtx 550 ti ale na dniach wymieniam na 770 gtx

Zasilacz 500 w <no name> wymieniam na Corsair CX Series 750W ATX, 80 Plus Bronze Certified

Czy zmiana sprzętu umożliwi mi streamowanie?

Ponieważ jak streamuje w oknie bez ramki to gre mi mocno zawiesza itp.

Czy to jest wina procka czy karty graficznej która będzie zmieniona?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

ichigohollowimg.jpg

Przed chwilą ruszyłem a blisko już końca

Opublikowano

Po co Ci zasilacz z tak dużą mocą ? Bez problemu wystarczy Deus M1 550W który jest modularny, będzie łatwiej ogarnąć kable.

Powinno być lepiej jednak stream zależy też od prędkości internetu oraz dysku. I oczywiście procesora, jednak twój powinien wystarczyć do lola.

Opublikowano

Zasilacz jest przyszłościowy, niema co kupywać na z tydzień, możliwa wymiana procesora w przeciągu pol roku.

Dysk SSD 60GB tam mam swojego lola, system, obsa. Procesor powinien?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

ichigohollowimg.jpg

Opublikowano

Deus M1 550 pociągnie nawet SLI/CF z jakichś mniej wymagających kart więc te 750W to raczej przesada, chyba że chcesz mieć duży zapas i nie męczyć zasilacza.

Do lola wystarczy 3350p raczej bez problemów

Opublikowano

Ja na Phenom 955 + HD4870 mogłem bez problemu nagrywać lola, z tym że na full oknie. Okno w ramce ucinało połowę widoku i działy się różne inne dziwne rzeczy.

Opublikowano

A więc to czego jest wina że jak ustawiam okno bez ramki to niema szans pograć? tylko zwiesza.

obecnie może to być winda zasilacza, lecz jak @TrueFaith mówi, corsair 750W to za dużo, lepiej wziąć M1 550w

1378331621-U719057.png

Opublikowano

@top

Możesz zmienić na deusa 600W. Streamować będzie Ci się dobrze. Tylko nie wsadzaj 770 do tego no name !

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Wiele osob popelnia podstawowy blad z zadilaczami. Tak na prawde one sa sercem a procesor mozgiem.

Mozliwe ze napiecie v12 jest za slabe i nie daje rady owym podzespolom.

graphic.png
Opublikowano

Chce kupić przyszłościowo dany zasilacz z tego linku, mógł byś stwierdzić po danych które wypisałem czy będzie kompatybilny z moim sprzętem? Dzienx ża poświęcasz mi swój czas!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

ichigohollowimg.jpg

Opublikowano

Chce kupić przyszłościowo dany zasilacz z tego linku, mógł byś stwierdzić po danych które wypisałem czy będzie kompatybilny z moim sprzętem? Dzienx ża poświęcasz mi swój czas!

będzie kompatybilny, ale nie ma sensu brać aż tak mocnego 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Nie znam zużycia ponieważ jak jestem na grze wtedy zcina, minimalizuje aby sprawdzić to proces zmniejsza się i niema jak sprawdzić <przynajmniej ja nie potrafię>

Po co podkręcać ram skoro jest dobrze.

Kasy nie chcę wydawać jakoś mega dużo ale ja będe zmieniać sprzęt w przeciągu roku na

kartę graficzną 1150 lga

i7-4770k 

A więc po co mam teraz kupować słabszy zasilacz a potem znowu inny.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

ichigohollowimg.jpg

Opublikowano

Ale po co chcesz kupować znowu inny ? M1 550 uciągnie każdy sprzęt teraz, nie licząc jakichś cięższych SLI/CF

Opublikowano

Nie znam zużycia ponieważ jak jestem na grze wtedy zcina, minimalizuje aby sprawdzić to proces zmniejsza się i niema jak sprawdzić <przynajmniej ja nie potrafię>

Po co podkręcać ram skoro jest dobrze.

Kasy nie chcę wydawać jakoś mega dużo ale ja będe zmieniać sprzęt w przeciągu roku na

kartę graficzną 1150 lga

i7-4770k 

Przecież 1150 lga to jest podstawka procesora a nie karta graficzna xD

Opublikowano

Przecież 1150 lga to jest podstawka procesora a nie karta graficzna xD

mówie że będę zmieniać sprzęt w przeciągu roku, obecna podstawka ktorą mam to lga 1155 proszę uważnie czytać i rozumować...

Chcesz się popisać? idź gdzie indziej ja tutaj rozmawiam z poważnymi osobami tylko.

A więc mówicie że jak kupię jakąs 650 to będę miał i na dany sprzęt:

i7 4770k <będzie podkręcane

1150 podstawkę płytę MSI G65

770 gtx

ram zostaje

I 650 w wystarczy?

A więc twierdzicie że ze sprzętem który chce zmienić będzie wystarczało 650w?

gtx 770

i7 4770k podkecanie będzie

MSI GD65 gaming

ram zostaje

Internet 2mb uploadu 

Download 8mb

Nie rób z siebie idioty ponieważ pisałem wszystko wyraźnie a jeżeli ty rozumujesz że piszę o podstawce jako o karcie graficznej to tylko twoja głupota świadczy o tym że nie możesz rozumieć tekstu który masz przed sobą :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

ichigohollowimg.jpg

Opublikowano

4770k po mocnym OC to może 120-130W, GTX770 to 230W, dysk i płyta to po ~20W, realnie ten zestaw potrzebuje 300-350W mocy na linii 12V.

Zmień zasilacz bo to i tak konieczne, może problem ustąpi

Opublikowano

4770k po mocnym OC to może 120-130W, GTX770 to 230W, dysk i płyta to po ~20W, realnie ten zestaw potrzebuje 300-350W mocy na linii 12V.

Zmień zasilacz bo to i tak konieczne, może problem ustąpi

Widzę że jesteś dobrym człowiekiem, może jakiś konrketny polecasz :)? Dysk mam ssd

A własnie moja płyta głowna ma miejsce na podlączenie zasilacza i moj zasilacz zajmuje tylko polowe z tego co tam jest 4/8

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

ichigohollowimg.jpg

Opublikowano

Widzę że jesteś dobrym człowiekiem, może jakiś konrketny polecasz :)? Dysk mam ssd

A własnie moja płyta głowna ma miejsce na podlączenie zasilacza i moj zasilacz zajmuje tylko polowe z tego co tam jest 4/8

m1 550W już było pisane kilka razy, teoretycznie ten zasilacz ma sprawność na poziomie 650W, wtyczke 8 pin też posiada 

http://www.morele.net/zasilacz-silentiumpc-deus-m1-550w-psu-80plus-bronze-modular-4xpeg-spc088-584919/

1378331621-U719057.png

Opublikowano

M1 550W naprawdę mocny jest, ma 520W na lini 12V, to klasa wyżej niż wskazywała by jego cena. Jeśli chcesz mieć ogromny zapas pod np. SLI lub CF z kilku kart czy inne cuda to możesz wziąć wersję 650W, niewiele droższa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...