Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Poszukuję pluginu który dodał by mi na mój serwer PvP. Chodzi mi o pvp 'każdy vs każdy' = 1vs1vs1vs1vs1 ......

Wchodziło by się tam przez tabliczke i po wejściu każdy dostawał by ekwipunek ;)

Mam nadzieje że w miarę zrozumiale to napisałem o.O

/EDIT:

Chodzi mi o Napie***anke każdy z walczy z każdym 

Opublikowano

@Easy.

przecież napisałem że chodzi mi o pvp 'każdy vs każdy' = czyli że pvp na parę osób i każdy by się bił..

plugin 1vs1 już mam od dawna wgrany na serwer ;)

@KackiTM

tyle też wiem !

Ale sam zbytnio nie umiem zrobić ;-; 

Opublikowano

A znasz się choć troszeczkę na pluginowaniu?

Obecnie nie mam nic do roboty, więc mógłbym Ci pomóc :)

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@S0L1D3R chodzi ci pisaniu pluginów? Niee...

Za niedługo otwieramy serwer fb/pvp/hw/sv (na którym jestem Administratorem PVP) 

I potrzebuję pluginu do global pvp. Obecnie jest tylko plugin 1vs1 ;c

Opublikowano

@UP

Chodziło mi bardziej o instalowanie/konfigurowanie/ustawianie/używanie pluginów.

Choćby najbardziej podstawowych jak Worldedit, WorldGuard, Essentials.

A teraz wytłumacz mi o co chodzi z tym "Globalnym PVP"?

To ma być na takiej zasadzie "Napie***anka, każdy walczy z każdym, wbijasz na mapke i możesz rozwalić każdego?", taki FFA?

Jeżeli zakładacie serwer i nie wiecie jak to zrobić to napiszcie do mnie na PW.

Nie wiedzieć jak takie coś zrobić :) 2 pluginy: WorldGuard i WorldEdit, kilka komend i gotowe :)

Pisać na PW! :)

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Jakis skrypt, tylko ktos musialby ci go tu ' oprawic ', bo ja pisze z tableta ;x

Command /globalpvp:
Trigger:
Execute console command "warp globalpvp %player%"
Wait 1 seconds
Execute console command "kit globalpvp %player%"
Send "&cWitamy na globalnym PVP!"
Oczywiscie tworzysz warp i kit.

Jak nie to tylko warp i skrzynka, lub command blocki na warpie.

KSPHiLT.png

Opublikowano

Chodzi Ci o to ze aby bic sie z graczem trzeba niego kliknąć garda z shiftem?

Jesli tak to jest chyba plugin Duel czy jakos tak

Opublikowano

@S0L1D3R

konfigurować, ustawiać pluginy, itp. umiem

Od dawna zajmuje się serwerami minecraft, więc pluginy ogarniam w 90% (Czasem są jakieś co nigdy nie widziałem - szybko się ich nauczę :P)

Tak, to ma być na zasadzie że klepiesz się z każdym 

Opublikowano

No to po co szukasz pluginu?

Wgraj sobie WorldGuard, WorldEdit, Essentials i ServerSigns(Albo możesz zastosować ...

Tworzysz mapke PVP.

Jeżeli spawn i mapke PVP masz na tej samej mapce (Ze spawna wychodzi się na teren PVP) wpisujesz to: /rg flag __global__ pvp allow.

Gratulacje właśnie włączyłeś PVP na całym świecie! :)

A żeby na spawnie nie mogli się bić zakładasz "cuboid" (Popatrz sobie na filmikach, bo nie mam chęci opisywania Ci jak to się robi) i wpisujesz to: /rg flag (Cuboid/teren) pvp deny a po tym to: /rg priority (Cuboid/teren) (Liczba większa od 1).

I gotowe, na spawnie nie można się bić, a poza nim już można.

No jeżeli masz mapki ze spawnem i areną pvp odzielnie to powtarzasz wyżej wymienione czynności, tylko, że gdy to ustawiasz musisz być na tym świecie, ustawiasz warp, dajesz tabliczke teleportującą (Teleport na niej ustawiasz za pomocą ServerSigns) i serwer masz pół-gotowy.

Jeżeli nie kapłem o co Ci chodzi, ochrzań mnie :)

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@SOL1D3R tak też można ^^^^^

Ale mi chodzi o plugin. żeby było parę spawnów kity.

(wiem że można to zrobić inaczej, ale gracz będzie miał parę kitów ^_^)

"A żeby na spawnie nie mogli się bić zakładasz "cuboid" (Popatrz sobie na filmikach, bo nie mam chęci opisywania Ci jak to się robi) i wpisujesz to: /rg flag (Cuboid/teren) pvp deny a po tym to: /rg priority (Cuboid/teren) (Liczba większa od 1)."

- MYŚLISZ ŻE CUBOIDA ZAŁOŻYĆ NIE UMIEM!? CAŁY TEN SERWER ROBIĘ :-:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...