Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Zapisywanie ustawień tekstu...

harnaś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Sprawa jest prosta, chodzi mi o zapisywanie formatu tekstu jaki sobie ustawimy.

Np.

Sprawa jest prosta, chodzi mi o zapisywanie formatu tekstu jaki sobie ustawimy.

Jak dobrze wiadomo, za każdym razem trzeba ustawiać to samo. Moja propozycja jest taka, by zapisywać sobie owe ustawienia jakimś przyciskiem, whatever.

Opublikowano

Wiesz, że możesz ustawić Tryb BBCode i skopiować?

Jeśli nie o to chodzi, to Tak.

Edit:

Down, rozumiem.

Na tak, ale to nie ma większego sensu. Po co pisać jakieś krzywe, kolorowe litery, jak domyślne wszystkie jest najlepsze i najbardziej przejrzyste. 

Opublikowano

Wiesz, że możesz ustawić Tryb BBCode i skopiować?

Jeśli nie o to chodzi, to Tak.

Chodzi mi o to, że chcesz napisać post i masz automatycznie takie ustawienia tekstu jakie sobie wybrałeś bez ponownych ustawień.

Opublikowano

Funkcja kursywy służy np. do zatytułowania czegoś, ale również dla moderatorów przy edycji czyjegoś posta. Pogrubieniem wyszczególniamy najważniejszą treść z całego kontekstu, więc nie ma potrzeby dodawać takiej funkcji, aby ktoś cały czas pisał np. pogrubieniem.

Opublikowano

Funkcja kursywy służy np. do zatytułowania czegoś, ale również dla moderatorów przy edycji czyjegoś posta. Pogrubieniem wyszczególniamy najważniejszą treść z całego kontekstu, więc nie ma potrzeby dodawać takiej funkcji, aby ktoś cały czas pisał np. pogrubieniem.

No patrz, a mi by się akurat coś takiego przydało, bo standardowa czcionka mi za bardzo nie odpowiada, a zmienianie jej co chwile jest dość nudne na dłuższą mete.

Poza tym to miałoby mieć funkcje off/on wiec w czym problem?

Opublikowano

Nie, bbcode służy do wyróżniania fragmentów tekstu, a nie żeby ktoś cały czas pisał kolorami tęczy :mellow:

Moim zdaniem zbędne.

w sumie to "mam wyjebane".

neutral

Opublikowano

Przyda się, choć pewnie i tak garstka osób by korzystała z owej funkcji.

Opublikowano

Nie bo później każdy będzie pisał jakimś kolorkiem. Na 1 forum gdzie kiedyś się udzielałem właśnie tak było i wygląda to syfiaście, a połowy postów nie dało się rozczytać.

Opublikowano

Neutral.

Z jednej strony spoko opcja, nie musisz non stop przy każdym poście wybierać czcionki, koloru, rozmiaru... ale z drugiej strony będzie tęcza na forum i zamiast podkreślić ważniejszy fragment (kolorem, pogrubieniem, kursywą...) to włączy się dodatkowy tryb spamerom - więcej kolorowego shitu na forum.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Neutral.

Z jednej strony spoko opcja, nie musisz non stop przy każdym poście wybierać czcionki, koloru, rozmiaru... ale z drugiej strony będzie tęcza na forum i zamiast podkreślić ważniejszy fragment (kolorem, pogrubieniem, kursywą...) to włączy się dodatkowy tryb spamerom - więcej kolorowego shitu na forum.

Zawsze można to w jakiś sposób ograniczyć.

Opublikowano

Tak, kiedyś szukałam takiej opcji. 

I nie chodzi o to, żeby pisać milionem kolorów, tylko wybranym stylem/czcionką, którą za każdym razem trzeba ustawiać.

tumblr_o19rjjpQB21udwsc5o3_540.gif

.icon_eq.gif

Opublikowano

Tak, kiedyś szukałam takiej opcji. 

I nie chodzi o to, żeby pisać milionem kolorów, tylko wybranym stylem/czcionką, którą za każdym razem trzeba ustawiać.

1391996830-U1049271.jpg

strach się bać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...