Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PlayStation 4 - Pytania dla doświadczonych

Szteker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie dla doświadczonych w tych tematach ludzi. Chodzi głównie o PS4, a dokładniej mam takowe pytania:

1. Czy obecny model PS4 jest trwały i solidny?

2. Kiedy i jakie ukażą się kolejne modele PS4?  

3. Jakie są zalety i wady?

4. Czy multi jest płatne? Jeśli tak, to ile na miesiąc, kwartał, rok?

5. Jakie są aktualne bugi?

6. Kiedy i jakie patche są przewidywane?

6. Opłaca się teraz kupować PS4 czy lepiej poczekać? Jak poczekać, to mniej więcej ile?

7. Jak będzie wyglądać następca move? Słyszałem coś o hełmie, który będzie w 3D, i że Valve z kimś tam już prezentowało tą technologię na jakichś targach. Mógłbym prosić o dokładniejsze info nt. "Move 2" i jakiś link na YT do tego co Valve zaprezentowało?

8. Jakie fora o tematyce PlayStation są najlepsze? Bo jest ich zbyt dużo, aby wybierać na chybił trafił. 

To raczej wszystko, z góry dziękuję za pomoc...

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie dla doświadczonych w tych tematach ludzi. Chodzi głównie o PS4, a dokładniej mam takowe pytania:

1. Czy obecny model PS4 jest trwały i solidny? Niby tylko konsole z pre-orderów sprawiały kłopoty, ciężko stwierdzić czy aktualny model jest trwały skoro jest dopiero od kilku miesięcy na rynku...

2. Kiedy i jakie ukażą się kolejne modele PS4? Zapytaj wróżki. Obstawiam, że w ciągu 3-5 miesięcy wyjdzie nowy model

3. Jakie są zalety i wady?  Zalety - najtańszy model ze wszystkich wyprodukowanych konsol stacjonarnych, póki co najpotężniejszy next-gen, konsola typowo do grania a nie jakieś social media jak w przypadku nowego Xboxa, opcje sharing, PS Now

Wady - mało gier, póki co mała ilość aplikacji

4. Czy multi jest płatne? Jeśli tak, to ile na miesiąc, kwartał, rok? Jest płatne, 27zł - miesiąc, 59zł - 3 miesiące, 195zł - rok

5. Jakie są aktualne bugi?

6. Kiedy i jakie patche są przewidywane? FW 1.60 wyszedł kilka dni temu

6. Opłaca się teraz kupować PS4 czy lepiej poczekać? Jak poczekać, to mniej więcej ile? Osobiście czekam na nowy model i więcej gier, Ty zrobisz jak uważasz...

7. Jak będzie wyglądać następca move? Słyszałem coś o hełmie, który będzie w 3D, i że Valve z kimś tam już prezentowało tą technologię na jakichś targach. Mógłbym prosić o dokładniejsze info nt. "Move 2" i jakiś link na YT do tego co Valve zaprezentowało? Nie będę za ciebie tego szukał, możesz to zrobić sam...

8. Jakie fora o tematyce PlayStation są najlepsze? Bo jest ich zbyt dużo, aby wybierać na chybił trafił. Oficjalne forum PS

To raczej wszystko, z góry dziękuję za pomoc...

Pozdrawiam

819531478353821175209.gif

Opublikowano

7. Jak będzie wyglądać następca move? Słyszałem coś o hełmie, który będzie w 3D, i że Valve z kimś tam już prezentowało tą technologię na jakichś targach. Mógłbym prosić o dokładniejsze info nt. "Move 2" i jakiś link na YT do tego co Valve zaprezentowało? Nie będę za ciebie tego szukał, możesz to zrobić sam...

Mógłbym jedynie prosić o nazwę tego co PS szykuje i co Valve zaprezentowało?

Jeszcze co do multi, to mam dostęp do niego wraz z PS plus czy to i to muszę osobno kupić?

Opublikowano

Mógłbym jedynie prosić o nazwę tego co PS szykuje i co Valve zaprezentowało?

Jeszcze co do multi, to mam dostęp do niego wraz z PS plus czy to i to muszę osobno kupić?

Sęk w tym, że nie ma jeszcze żadnej nazwy na nowy kontroler (następce PS Move), ostatnie informacje na temat nowego kontrolera były podane w grudniu wraz z rysunkiem prototypu.

http://www.ppe.pl/news-25762-patent_sony_wskazuje_na_ps_move_dla_playstation_4.html

Co do produktu Valve i okularów to pierwsze słyszę, Valve na CES 2014 zaprezentowało Steam Machines i nowy kontroler - wpisz sobie na YT Valve CES 2014

Co do hełmu to przypadkiem nie chodzi Ci o Sony HMZ-T3Q albo Oculus Rift?

Jeśli chodzi o multi na PS4 to tylko potrzebujesz PS Plus

Opublikowano

2. Kiedy i jakie ukażą się kolejne modele PS4? Zapytaj wróżki. Obstawiam, że w ciągu 3-5 miesięcy wyjdzie nowy model. Nowy model? Co najwyżej to poprawiony bd ten model aktualny a nowy calkiem model nie szybciej niz 1-2 lata.

Zbieram jak większość +!

Opublikowano

2. Kiedy i jakie ukażą się kolejne modele PS4? Zapytaj wróżki. Obstawiam, że w ciągu 3-5 miesięcy wyjdzie nowy model. Nowy model? Co najwyżej to poprawiony bd ten model aktualny a nowy calkiem model nie szybciej niz 1-2 lata.

Sugeruje się tym co było z PS3, po 5 miesiącach wypuszczono już drugą generacje (CECHCxx) i tylko o to mi chodzi, nie chodzi o jakieś większe zmiany typu  pozbycie się lub dodanie np. jakiś portów USB czy obsługę czegoś tam :) tak jak było w przypadku trzeciej generacji fatów PS3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...