Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Problem, wadliwy kawałem mapy, crash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na serwerze były ciągle crashe. Spowodowane było to miejscem na którym jeden gracz się znajdował. Za każdym razem jak wszedł to po chwili był duży lag i crash. Teraz go tepnąłem na spawn i nie kazałem mu tam chodzić. Wiem jak się nazywają pliki odpowiadające za tamte fragmenty mapy. Jak mogę to naprawić, żeby inny gracz który tam wejdzie tak samo nie powodował crashu? Nie chcę zmieniać mapy na nową.

Opublikowano

Możesz po prostu na terenie tamtego wadliwego chunka 16x16 zrobić cuboid z flagą zabraniającą wejście. ;-)
Co do naprawy był plugin/program do skanowania chunków, ale nie pamiętam jak się nazywał.

Opublikowano

Ta zrobić cuboid, jak tam wejdę co crash.

W takim razie zrób go troszkę większy niż te zbugowane chunki... Logika, trzeba myśleć.

Opublikowano

W takim razie zrób go troszkę większy niż te zbugowane chunki... Logika, trzeba myśleć.

ehh ''logika''. ten pomysł nie ma sensu, po co mam zablokować to? Ja się chcę tego pozbyć

Opublikowano

Teoretucznie mozna wywnioskowac numer chunka zanaczajac sasiadujace z nim chunki - znajac juz id usuwamy z plikow mapy.

Ps. Przepraszam za brak pl - android

Opublikowano

Otwórz mapę w mcedit i spróbuj wywalić wadliwego chunk'a.

Opublikowano

możesz spr zgrać tylko ten plik z uszkodzonym chunkiem, dac go do jakiejś pustej mapki (np z singla)

I wejśc wtedy mceditem.

Edytować, naprawić i podmienić tylko ten 1 plik :P

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...