Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Soczewki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak się kupuje soczewki korygujące? Z tym samym papierkiem co okulary czy okulista musi wypisywać inne, jak to jest i dlaczego nie można sobie bez papierka wyrobić okularów? :O

129699016383.png

Opublikowano

Musisz się umówić do okulisty, ale zaznaczyć, że chcesz po prostu zbadać jakie soczewki są dla Ciebie..

Taka wizyta troszkę się różni od normalnej no i jest droższa. Zbada Cię czy możesz w ogóle nosić soczewki itd.. 

Potem już normalnie soczewki kupujesz takie jak Ci zaleci. ;) 

SYGNA.png

Opublikowano

Musisz się umówić do okulisty, ale zaznaczyć, że chcesz po prostu zbadać jakie soczewki są dla Ciebie..

Taka wizyta troszkę się różni od normalnej no i jest droższa. Zbada Cię czy możesz w ogóle nosić soczewki itd.. 

Potem już normalnie soczewki kupujesz takie jak Ci zaleci. ;)

Dlaczego zbada, czy mógłbym nosić? Przenieś noszę okulary, nie mam wrażliwych oczu.

129699016383.png

Opublikowano

Dlaczego zbada, czy mógłbym nosić? Przenieś noszę okulary, nie mam wrażliwych oczu.

Jak ja byłam to sprawdzał właśnie wrażliwość oczu, ale robił też jakieś specjalne pomiary itd..

Nie jestem specjalistką, ale noszenie soczewek bez wcześniejszej konsultacji z okulistą to tak jakbyś sam pakował się w problemy :D 

Okulista wszystko Ci wytłumaczy, pokaże jak zakładać, ściągać.

No i ważne jest, żeby np. po miesiącu pójść na kontrole czy soczewki nie robią nic oczom. 

SYGNA.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...