Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] Nowe podłoża miast, tekstury drzew i wody, nowe chmury

smok590

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano

Bardzo mi sie podoba, ale nadal mi brakuje tu jednej rzeczy jak na wielu serwerach jezeli chodzi o tekstury. Dlaczego nie zrobicie ich w HD tzn tekstury 4k +? Rozumiem wymagania, ale np zrobic dwie wersje clienta to tez nie problem bodajze...

Opublikowano

Bardzo mi sie podoba, ale nadal mi brakuje tu jednej rzeczy jak na wielu serwerach jezeli chodzi o tekstury. Dlaczego nie zrobicie ich w HD tzn tekstury 4k +? Rozumiem wymagania, ale np zrobic dwie wersje clienta to tez nie problem bodajze...

Osoba która by zrobił takie tekstury do metina byłaby debilem a client by był niegrywalny.

Zapominasz o bufforze tekstur w silniku gry który ma ograniczenia tak jak każdy silnik.

Gra nie stoi na Unreal Engine 4 gdzie można wjebać kilka GB w pamięć.

0LsM05U.png

Opublikowano

Osoba która by zrobił takie tekstury do metina byłaby debilem a client by był niegrywalny.

Zapominasz o bufforze tekstur w silniku gry który ma ograniczenia tak jak każdy silnik.

Gra nie stoi na Unreal Engine 4 gdzie można wjebać kilka GB w pamięć.

tak mówisz o silnikach gry na jakim stoi metin ? 

Opublikowano

tak mówisz o silnikach gry na jakim stoi metin ? 

Granny 2.4

Przy 550mb aplikacja jest kompletnie nie grywalna

Przy 560mb wyskoczy na każdym komputerze RunTimeError

0LsM05U.png

Opublikowano

Granny 2.4

Przy 550mb aplikacja jest kompletnie nie grywalna

Przy 560mb wyskoczy na każdym komputerze RunTimeError

Gościu malinowy na jakiej zasadzie tak twierdzisz? Tutaj proszę o jakieś argumenty popierające twoją teze.

64562221938.png

Opublikowano

Gościu malinowy na jakiej zasadzie tak twierdzisz? Tutaj proszę o jakieś argumenty popierające twoją teze.

Własny test bo kiedyś próbowałem zrobić clienta z wysoką jakością modeli (po 700 - 2mb)

oraz tekstur (1mb - 14mb) i client zaczął siadać już przy 550 mb a gdy nabiłem ponad 560mb do pamięci sypała się już aplikacja.

0LsM05U.png

Opublikowano

Własny test bo kiedyś próbowałem zrobić clienta z wysoką jakością modeli (po 700 - 2mb)

oraz tekstur (1mb - 14mb) i client zaczął siadać już przy 550 mb a gdy nabiłem ponad 560mb do pamięci sypała się już aplikacja.

a jak to sprawdzać ? zainstalowanie grany 2.8 powinno podnieść ten poziom choć api metina jest ubogie ....

Opublikowano

Zwracam honor, w ogole nie pomyslalem o silniku, czyli moj plan z zrobieniem tektur poszedl w piach...

Opublikowano

Tutaj się komentuję ss`y, nie rozpisuje na temat silników granny.

Tak wg. eksportując tekstury uważałem na ostrość i jakość, udało mi się trafić na granicę i nie wyskakują błędy, a gra płynnie chodzi.

Tu dam wam porównanie z XenoX`em gdzie tekstury (liści) drzew są za bardzo wyraziste i client zwyczajnie siada.

Opublikowano

Wygląda bardzo pięknie, ale pc mój powiedziałby co innego ;)

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

zawsze to jakieś rozjaśnienie, :)

a jak to wygląda w nocy na serwerze ?

tumblr_o91znsFM7l1rdcn48o1_500.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...