Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modernizacja PC

AdriaN1392

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam aktualnie nie mam zbytnio pieniędzy na PC i jestem ciekaw czy zostawić go tak jak jest czy może zrobić tak jak myślę
moje podzespoły 
MOBO Foxconn g31mx series
CPU E5200
GPU GTX460 Gainward 
RAM 2x2gb 800mhz ddr2
Zasilacz Pentargarm silence force 430w
Dyski SATA 500gb 250gb i 160gb Jeden WD coś tam dugi seagate i trzeci samsung
Case jakaś no name z komputronika chyba

I może sprzedać moją kartę graficzna i tak ją procesor ogranicza i kupić lepszy procesor, i trochę słabszą grafikę? Mam zamiar zmienić PC we wrześniu/listopadzie. Więc z tym jeszcze będę trochę czasu, teraz w BF3 na fullHD jak i na 800x600 mam tyle samo fps czyli 27-35 w tych granicach, i no da się grać ale nie daje mi to 100% komfortu, coś si da zrobić na razie budżet mam 250zł

Wiem, że w innym temacie pisałem, że mam na razie budżet 1000zł, ale miałem inny bardzo ważny wydatek (sprawy rodzinne), i zostało mi tylko 250zł

Opublikowano

Sprzedaj gtxa jak ci się uda za 250/300zl i bedzie wtedy 500/600zl. Kupujesz g2020 i h61 oraz 4gb ram i jakiś zasilacz (np chieftec gpa 450/corsair vs 450) Zbierasz trochę i kupujesz grafikę typu gtx260.

Opublikowano

Hmmm. Jak koniecznie chcesz zostać przy tej płycie głównej to można kupić quada q6600, vs-450 i jakąś kartę graficzną. Jak nie masz pieniędzy na to wszystko teraz. To kup procesor i potem zasilacz i karta. Jakiś skok wydajności zyskasz teraz

Opublikowano

Więc jak to zrobić może rodziców poproszę o jakieś 100-150zł i będzie lepiej z czymś to tak do 400zł coś sie da ogarnąć a zaśilacz chyba jest dobry nie jest na czarnej liscie już mi 1.5 roku służy ładnie.
@Edit dokładny model tego zaśilacza HPC-430-P12S

Opublikowano

Powinien styknac.

50zl droższy, mobo też 30/40zl droższe i juz prawie 100zl.. Jak masz hajs to wolałbym wymienić zasilacz niż dopłacać do g3420 bo duży wzrost wydajności nie jest.

Opublikowano

Powinien styknac.

50zl droższy, mobo też 30/40zl droższe i juz prawie 100zl.. Jak masz hajs to wolałbym wymienić zasilacz niż dopłacać do g3420 bo duży wzrost wydajności nie jest.

E5200 a g3420, jest wzrost wydajności i to duuuuży

http://techplanet.pl/produkty/procesory/intel-pentium-g3220-lga1150-box,39786.html

Jednak bym wziął ten, jak porównałem go w testach w grach od g3420, jest słabszy o 2-3 klatki, a jest tańszy

Opublikowano

GTX460, którego posiadasz jest w wersji 1GB, czy 768MB?

Sprzedaj gtxa jak ci się uda za 250/300zl i bedzie wtedy 500/600zl. Kupujesz g2020 i h61 oraz 4gb ram i jakiś zasilacz (np chieftec gpa 450/corsair vs 450) Zbierasz trochę i kupujesz grafikę typu gtx260.

Samobójstwo. Naprawdę. Karty ze stajni NV dosłownie zabiją tego G2020 swoim narzutem.

Opublikowano

GTX460, którego posiadasz jest w wersji 1GB, czy 768MB?

Samobójstwo. Naprawdę. Karty ze stajni NV dosłownie zabiją tego G2020 swoim narzutem.

Więc może coś na AMD? Jakiś używany 955BE? 768 gainward

Opublikowano

Więc kto mi jakoś pomoże, wiele razy w problemach z PC pomagał mi TrueFaith albo Sweet... może oni się tu wypowiedzą im jakoś ufam w tych sprawach :D. Ale widzę, że Razry i anozim, też się na tym znają, to raz a porządnie, niech ktoś coś poda ostatcznego. :3

Jakoś nie obchodzi mnie to czy będzie to używane czy nowe czy na AMD czy na Intelu, ważne żeby dobrze działało. :) I czy zostawiać moją grafikę czy nie? (I przepraszam za trucie dupy) xD

Opublikowano

Tanim rozwiązaniem byłoby wejście w 1156(i3 530), ale to już wymarła podstawka. AM3+ też już jest staruchem(FX na Visherze były najprawdopodobniej ostatnimi procesorami na tą podstawkę).

Do wyboru pozostaję FM2+(droższa, ale możliwości jakie może dać w przyszłości za nią przemawiają) lub oklepane LGA1155/LGA1150 z Celeronem/Pentiumem z możliwością rozbudowy do i5/i7(te sockety mogłyby stanowić bazę dla twojego - jak wynika z postu - przyszłego komputera)

Jakbyś budował z używek to nawet tanio by cie to wyszło. Celerona/Pentiuma na 1155 możesz wyrwać do 100zł na forach komputerowych.

I czy zostawiać moją grafikę czy nie? (I przepraszam za trucie dupy) xD

Kartę bym na razie zostawił. Na razie daje sobie jeszcze radę w grach na medium details przy dobrym framerate. Na pierwszym ogień idzie wymiana CPU, PSU, MOBO i RAM.

Opublikowano

Tanim rozwiązaniem byłoby wejście w 1156(i3 530), ale to już wymarła podstawka. AM3+ też już jest staruchem(FX na Visherze były najprawdopodobniej ostatnimi procesorami na tą podstawkę).

Do wyboru pozostaję FM2+(droższa, ale możliwości jakie może dać w przyszłości za nią przemawiają) lub oklepane LGA1155/LGA1150 z Celeronem/Pentiumem z możliwością rozbudowy do i5/i7(te sockety mogłyby stanowić bazę dla twojego - jak wynika z postu - przyszłego komputera)

Jakbyś budował z używek to nawet tanio by cie to wyszło. Celerona/Pentiuma na 1155 możesz wyrwać do 100zł na forach komputerowych.

Kartę bym na razie zostawił. Na razie daje sobie jeszcze radę w grach na medium details przy dobrym framerate. Na pierwszym ogień idzie wymiana CPU, PSU, MOBO i RAM.

A więc jaki dokładnie procesor wziąć i mobo?

http://allegro.pl/show_item.php?item=3938475300 moim zdanim super oferta, i jeszcze bym sprzedał tę GPU, :) Nie ważne -,- nie zauważyłm, że uszkodzone, poszukam dalej i się zapytam

http://tablica.pl/oferta/intel-pentium-g860-ga-h61m-s1-oryginalny-cooler-CID99-ID4Oxrd.html#0a6c4fec12

Albo coś takiego, jeszcz ramy i PSU i super będzie :D

@Edit i też czytałem, że Q6600 jest dobry po OC, lecz niestety ja sie na tym nie znam i go nie podkręce, próbowałem się nauczyć lecz z marnym skutkiem, oraz ta płyta główna ma nie zbyt jasny bios

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...