Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Dlaczego wielbicie tak bardzo anime ?

VanoshCoders

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pfff. Anime to jakieś gówno. I tak dużo osob to ogląda OMG?

Ciekawe czy oglądałeś coś więcej oprócz Naruto na Jetixie... Pewnie to troll xD

Opublikowano

ale w sumie można powiedzieć, że anime jest gównem jednoczęsnie nim nie będąc, bo są tytuły i dobre i zjeba**. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Hmm za co ja kocham anime ?

Na pewno za miło spędzony czas , ogromną dawkę humoru , smutku i innych emocji które towarzyszą podczas oglądania tej ogromnej ilości historii jaka została wymyślona przez kraj kwitnącej wiśni .

Teraz przy anime spędzam około 60% wolnego czasu i nie żałuję go :)  . Do dziś pamiętam najbardziej epickie walki,rozstania ,miłości, przyjaźnie,śmieszne sytuacje których sam bym nie wymyślił hahaha .

Wkurwiają mnie osoby które mówią że anime to ''gówno'' '' bezsensowne bajki '' i inne tego typu teksty . Takie osoby zobaczyły jeden tytuł który im nie pasował i są takie komentarze bądź nigdy nie oglądali anime.

up Dla ciebie dany tytuł może być zjebany a dla innych najlepszym jaki widzieli więc się nie wypowiadaj ... ^ ^  ( albo po prostu do niego nie dorosłeś :)  )

Daję szansę każdemu tytułowi obejrzę 2-5 ep i wiem czy mi pasuje czy nie .

rmoiyq.png

Opublikowano

Ja mam tak samo, ale oglądam dużo rzadziej. Spójrz na selwerona, go to tak mocno wciągnęło, że nadal szuka dobrych anime mimo tego, że już 90% obejrzał. Podziwiam go, bo mi by się nie chciało przy 300 obejrzanych tytułach szukać nowych, żeby się przekonać o tym, że to jakaś "szóśtka"

Ja też chwilami długo nie oglądam anime, a widziałem ich setki. Mimo to większość uważam za fajne produkcje, a nie jak niektórzy co wolą głównie krytykować i narzekać.

Wole obejrzeć taka np Nane, która przedstawia prawdziwe życie, niż "Dlaczego ja?". Ciężko ogólnie odpowiedzieć jednym, czy nawet 10 zdaniami na takie pytanie. Te produkcje po prostu mają coś w sobie, co sprawiło, że sa jednymi z najpopularniejszych animacji na świecie.

Po prostu anime to najlepsze animacje na świecie (fabularnie, dźwiękowo, wizualnie i pod względem postaci), a w dodatku nie mają prawie żadnej zachodniej konkurencji (chyba nikt tych śmiesznych bajeczek 3d i kreskówek na dziecięcych kanałach nie nazwie konkurencją anime).

Ludzie tu nie mają dystansu i tyle.

Sam nazywam anime chińskimi bajkami i ciskam ludzi od mangozjebów.

Mi tam zwyczajnie nie przeszkadza jak ktoś nazywa anime bajeczkami czy obraża anime lub gatunek anime, który lubię.

Ja nie nazywam anime jakimiś chińskimi bajkami itp bo to po prostu idiotyczne. Podobnie jak pisanie animu. Anime to japońskie  filmy i seriale animowane, więc tego należy się trzymać.
Nie ma sensu tolerować takiego durnego i prześmiewczego słownictwa.

Wiem o co ci chodziło. Co do tych cycków to też mnie denerwuje jak jakaś postać w anime ma cycki do pępka.

Faktycznie nie powinny być zbyt duże. Jeśli chodzi o wygląd to już bardziej wolę oglądać loli bo one to przynajmniej mają realistyczne "piersi" w stosunku do wieku.

W ogóle chciałbym, żeby w większej ilości anime (również ecchi) dziewczyny miały bardziej naturalne piersi i oczywiście cały wygląd w miarę realistyczny.

z kilkanaście słówek może znam (nie wymieniłbym ich wszystkich, ale gdyby ktoś zapytał o jakieś słówko to bym znał, ciężej, żebym sam sobie je przypomniał), ale czy te słowka mi się przydadzą? Raczej nie..  :)

Ja nawet oglądając anime bez żadnych napisów mogę zrozumieć sporo wypowiedzi, czyli znacznie więcej niż kilkanaście słów. Ale oglądam anime od kilkunastu lat. : )

Pfff. Anime to jakieś gówno. I tak dużo osob to ogląda OMG?

Nie uogólniaj. Anime to nie jest tytuł. Jedynie nieliczne produkcje są na tyle słabe, żeby użyć tak mocnych określeń. Przykładowo na 100 obejrzanych anime to średnio bardzo mi się nie spodobają zaledwie 3-4 serie.

ale w sumie można powiedzieć, że anime jest gównem jednoczęsnie nim nie będąc, bo są tytuły i dobre i zjeba**. 

Nie można powiedzieć, że anime takie jest. Można ewentualnie podać konkretny tytuł i uzasadnić (sensownie) dlaczego według ciebie to gówno.

Opublikowano

Ciekawe czy oglądałeś coś więcej oprócz Naruto na Jetixie... Pewnie to troll xD

Moje pierwsze anime to był Dragon Ball w wieku 6-7 lat, później Naruto na Jetix, a potem już tak jakoś poszło i oglądam wszystko co ma dobrą recenzję i opinie ;)

@topic

Dlaczego "wielbimy" anime ? Myślę, że mogę odpowiedzieć za każdego, ale jest to coś unikatowego, coś czego nie spotkasz w filmie, serialu. Możesz się pośmiać, płakać, ekscytować się każdą sekundą w anime.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Hmm za co ja kocham anime ?

Na pewno za miło spędzony czas , ogromną dawkę humoru , smutku i innych emocji które towarzyszą podczas oglądania tej ogromnej ilości historii jaka została wymyślona przez kraj kwitnącej wiśni .

Teraz przy anime spędzam około 60% wolnego czasu i nie żałuję go :)  . Do dziś pamiętam najbardziej epickie walki,rozstania ,miłości, przyjaźnie,śmieszne sytuacje których sam bym nie wymyślił hahaha .

Wkurwiają mnie osoby które mówią że anime to ''gówno'' '' bezsensowne bajki '' i inne tego typu teksty . Takie osoby zobaczyły jeden tytuł który im nie pasował i są takie komentarze bądź nigdy nie oglądali anime.

up Dla ciebie dany tytuł może być zjebany a dla innych najlepszym jaki widzieli więc się nie wypowiadaj ... ^ ^  ( albo po prostu do niego nie dorosłeś :)  )

Daję szansę każdemu tytułowi obejrzę 2-5 ep i wiem czy mi pasuje czy nie .

Ty jesteś chyba typowym otaku

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Ja lubię anime, może nie wielbię (jeszcze?) ale podoba mi się wygląd anime, i umiejętność niewulgarnego przedstawienia rzeczy bardziej dorosłych w animacji.

Opublikowano

Ja lubię anime, może nie wielbię (jeszcze?) ale podoba mi się wygląd anime, i umiejętność niewulgarnego przedstawienia rzeczy bardziej dorosłych w animacji.

To jeszcze wiele anime przed tobą, co do tego niewulgarnego przedstawienia. xDDD bym rzucił kilka tytułów. 

NJxbd4x.png

Opublikowano

Wygląd anime ?

W anime jest bardzo różnorodna kreska i jakość grafiki/animacji. Część bardzo mi się podoba, a część uważam za brzydkie wizualnie.

Odnośnie tego niewulgarnego przedstawienia rzeczy bardziej dorosłych to co masz na myśli ?

A wulgarne przedstawienie to jakie by było ?

Możesz podać przykłady ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...