Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Dlaczego wielbicie tak bardzo anime ?

VanoshCoders

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo w anime zobaczysz rzeczy które w dzisiejszej skorumpowanej ultra syfiastej telewizji nigdy nie zobaczysz, więc jest to jakaś alternatywa. Dodatkowo emocje,akcja,styl bycia bohaterów jak i samego anime całkowicie się rożni od tego chłamu z TV wiec zdecydowanie wolę oglądać anime niż ten SYF.

A dlaczego cały czas anime i anime, bo to kurwa dział anime.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Bo anime jest dla każdego. Na prawdę. Jest tyle tych gatunków, że każdy jest w stanie znaleźć coś dla siebie. Ale są też serie, które musi obejrzeć każdy, bo na 90% nie oceni je gorzej niż 8/10. Dlatego czasem obejrze sobie jakieś anime, żeby spędzić jakoś czas. Bo ile można grać w lola..

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Nie przedłużająć :)

Co wy ww tym anime widzicie?

Masakra cały czas anime i anime xD

Największe zalety anime to :

1. Loli

2. Fanserwis 

3. Piękne i fajne dziewczyny

4. Gore

5. Emocjonujące i efektowne walki

6. Chwilami rewelacyjna muzyka/oprawa dźwiękowa

7. Bardzo dobre niektóre OP i ED

8. Wciągająca fabuła

9. Przyjemny klimat w większości produkcji

10. Wysoka jakość wizualna w przypadku niektórych anime

Opublikowano

Chodziło mi o anime i anime w realu :D

Co wy ww tym TV widzicie?

Masakra cały czas film i film xD

Co wy ww tym komputerze widzicie?

Masakra cały czas gra i gra xD

. . .

Opublikowano

Anime się wyróżnia po prostu wszystkim. Najbardziej w anime lubię emocje. Nic lub nikt tak dokładnie nie okazuje emocji jak postacie z anime. Tak jak ktoś wyżej pisał każdy znajdzie swój ulubiony gatunek, jest tyle tytułów że nie wiadomo za który się zabrać. Oczywiście kreska w wielu anime też jest urzekająca. Teraz gdy oglądam cały czas anime trochę gorzej patrzę na filmy czy seriale.

Opublikowano

Ja mam podobne zdanie jak Vasto. To co leci w telewizji to zwykły chłam więc anime jest ciekawą odskocznią.

Zwłaszcza, że wbrew powszechnej opinii takich poważniejszych tytułów też nie brakuje. Ogólnie każdy może znaleźć coś dla siebie tyko trzeba się w to wgłębić.

btw.

Stokroć bardziej wolę nawet najgorsze anime niż wszechobecne jaranie się kałem typu "Warsaw Shore". ;)

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Nie wielbię anime.

Oglądam, bo lubię czasami sobie obejrzeć, a nie dlatego, że jestem zajarany anime lub Japonią.

Zdarza mi się, że tygodniami nie oglądam.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Nie wielbię anime.

Oglądam, bo lubię czasami sobie obejrzeć, a nie dlatego, że jestem zajarany anime lub Japonią.

Zdarza mi się, że tygodniami nie oglądam.

Ja mam tak samo, ale oglądam dużo rzadziej. Spójrz na selwerona, go to tak mocno wciągnęło, że nadal szuka dobrych anime mimo tego, że już 90% obejrzał. Podziwiam go, bo mi by się nie chciało przy 300 obejrzanych tytułach szukać nowych, żeby się przekonać o tym, że to jakaś "szóśtka"

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Wole obejrzeć taka np Nane, która przedstawia prawdziwe życie, niż "Dlaczego ja?". Ciężko ogólnie odpowiedzieć jednym, czy nawet 10 zdaniami na takie pytanie. Te produkcje po prostu mają coś w sobie, co sprawiło, że sa jednymi z najpopularniejszych animacji na świecie.

Opublikowano

Ja mam tak samo, ale oglądam dużo rzadziej. Spójrz na selwerona, go to tak mocno wciągnęło, że nadal szuka dobrych anime mimo tego, że już 90% obejrzał. Podziwiam go, bo mi by się nie chciało przy 300 obejrzanych tytułach szukać nowych, żeby się przekonać o tym, że to jakaś "szóśtka"

Ty to masz jakąś obsesję,

zwyczajnie czas na oglądanie tv przeznaczam na anime (lub mange, manhwe, manhue, webcomicsy) bo wolę oglądać anime niż te gównianie filmy,

to nie tak że oglądam 24/7 tylko raz się trafi a raz się nie trafi,

nie robię tak jak Ty że lecę po wszystkich zakątkach świata i zerkam na wszystko co najlepsze ... i oglądnąłem może 5% ale ja wiem że w podstawówce procentów się nie nauczyłeś bo w podstawówce ich nie uczą za dobrze.~~

A wracając do tematu,

jeden będzie sobie oglądał mecze, drugi anime, trzeci czytał książki, czwarty się uczył. Więc pytanie tematu jest bez większego sensu. To tak jakby spytać właśnie dlaczego oglądasz mecze bo ktoś inny ma to w dupie i Cię nie rozumie.

@Edit

eh royal, trol się ciebie trzyma jak na gg :)

Opublikowano

Ty to masz jakąś obsesję,

zwyczajnie czas na oglądanie tv przeznaczam na anime (lub mange, manhwe, manhue, webcomicsy) bo wolę oglądać anime niż te gównianie filmy,

to nie tak że oglądam 24/7 tylko raz się trafi a raz się nie trafi,

nie robię tak jak Ty że lecę po wszystkich zakątkach świata i zerkam na wszystko co najlepsze ... i oglądnąłem może 5% ale ja wiem że w podstawówce procentów się nie nauczyłeś bo w podstawówce ich nie uczą za dobrze.~~

A wracając do tematu,

jeden będzie sobie oglądał mecze, drugi anime, trzeci czytał książki, czwarty się uczył. Więc pytanie tematu jest bez większego sensu. To tak jakby spytać właśnie dlaczego oglądasz mecze bo ktoś inny ma to w dupie i Cię nie rozumie.

Czy ja napisałem o Tobie coś złego? Nie wiem czemu się wkurwiłeś. I po co te zdanie z podstawówką.. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Czy ja napisałem o Tobie coś złego? Nie wiem czemu się wkurwiłeś. I po co te zdanie z podstawówką.. 

Ludzie tu nie mają dystansu i tyle.

Sam nazywam anime chińskimi bajkami i ciskam ludzi od mangozjebów.

Mi tam zwyczajnie nie przeszkadza jak ktoś nazywa anime bajeczkami czy obraża anime lub gatunek anime, który lubię.

W anime są też efekty, których nie da się zrobić w "rzeczywistych" filmach lub były by słabej jakości, więc to też jest jakiś plus.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Mi tam zwyczajnie nie przeszkadza jak ktoś nazywa anime bajeczkami czy obraża anime lub gatunek anime, który lubię.

W anime są też efekty, których nie da się zrobić w "rzeczywistych" filmach lub były by słabej jakości, więc to też jest jakiś plus.

Np. duże cycki

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Np. duże cycki

I 30 latki wyglądające na 1/3 wieku.

Sasuga Nippon da!

Chińskie bajki nauczyły mnie angielskiego. Dlatego.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Np. duże cycki

Niekoniecznie, nie lubię postaci z niedorzecznie wielkimi cyckami.

Miałem na myśli różne aury, wyładowania, różne efektywne wybuchy itd.

Chińskie bajki nauczyły mnie angielskiego. Dlatego.

Nie bajki, a angielskie napisy do nich xD

s2c77Oa.png

Opublikowano

Żeby nie bajki, to by nie było napisów.

Ateiści 1:0 Chrześcijanie

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Wiem o co ci chodziło. Co do tych cycków to też mnie denerwuje jak jakaś postać w anime ma cycki do pępka.

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Ty trollujesz bo lubisz prowokować jak ja, ale czasem jak coś pierdolniesz to muszę się iść wypłakać gdzieś xDDD

Żeby nie bajki, to by nie było napisów.

Ateiści 1:0 Chrześcijanie

Mówi ten co ma Jezusa na avatarze 1:1 Chrześcijanie :D

War is coming

Pytanie:

Kto się nauczył słówek z japońskiego ? no proszę jest i walor edukacyjny, nawet beton się może edukować oglądając anime.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Ty trollujesz bo lubisz prowokować jak ja, ale czasem jak coś pierdolniesz to muszę się iść wypłakać gdzieś xDDD

Mówi ten co ma Jezusa na avatarze 1:1 Chrześcijanie :D

War is coming

Pytanie:

Kto się nauczył słówek z japońskiego ? no proszę jest i walor edukacyjny, nawet beton się może edukować oglądając anime.

z kilkanaście słówek może znam (nie wymieniłbym ich wszystkich, ale gdyby ktoś zapytał o jakieś słówko to bym znał, ciężej, żebym sam sobie je przypomniał), ale czy te słowka mi się przydadzą? Raczej nie.. :)

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Pfff. Anime to jakieś gówno. I tak dużo osob to ogląda OMG?

I pisze to ten co ma w hobby metin 2 xDDDDD

Takie śmieszki nie wiem czy to troll czy arko zrobił multikonto.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Ja sobie zdałam sprawe ile nauczyłam sie z oglądania anime dopiero, jak poszłam na studia do PJWSTK o profilu "Kultura Japonii" :P Szkoda tylko, ze tak wiele z nich jest źle tłumaczone np słowo "daisuki desu" tłumaczone w wielu przypadkach, jako "I love you" :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...