Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Alistar

Szczucin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak nadaje się, jeszcze kilka dni temu widziałem strem Bjergsena (mid TSM) grał Alistarem na midzie kilka razy.Nie wiem kogo kontruje bo nie grywam na midzie.

"Losowy cytat z Google..."

Opublikowano

Kontruje Katarine. Kiedy ona rzuca ulta, ty ją podrzucasz, lub odpychasz.

Lol 

Tylko w brązie.

W wyższych ligach nie ma kontr

Opublikowano

Lol 

Tylko w brązie.

W wyższych ligach nie ma kontr

Powiedział gracz siedzący w silverze.

+ League Of Legends.          + San Andreas Multi Player.         + Tibia.                    + Nfs World.

+ Counter - Strike.              + Metin 2.                                   + Mine Craft.           + L4D2 Multiplayer .

Opublikowano

Jeśli mogę się wtrącić.

@up nie ma? To sproboj sobie zagrać khazixem na kayle zobaczymy kto wygra.

W jakimś meczu LCS kha grał przeciwko Kayle. Może nie miał jakiejś dominacji na linii, ale gry nie przegrał.
Wręcz przeciwnie. Jak ktoś potrafi grać, to nawet Kha na Kayle ogarnie.

Opublikowano

Ja pierdole, człowiek pyta się kogo kontruje Alistar a wy pieprzycie o "umiejętnościach". Gościu chce kontry, a nie jakieś jebane porady z czelengarerereów.

@topic:

Sugerowałbym się tym :

http://www.lolcounter.com/champ/alistar

Ciężko stwierdzić kogo kontruje Ali na midzie skoro to support.

@down: Jest milion stron z kontrami, wystarczy wpisać w google "alistar counter" czy coś innego..

Opublikowano

Ta strona nie podaje zbyt dobrze tych "kontr".
Często spotykałem się z sytuacją, gdzie postać kontrowana była jednocześnie kontrującą (była po jednej i drugie stronie).

Opublikowano

W chuj opłaca się grać!  Ostatnio miałem na niego taką jazdę, że kupiłem skina nawet do niego XDD.

Ma mocny burst z lich banem i DFG, a co najważniejsze - sustain.  DMG ma spory ale jak dla mnie na rankedy mało się nadaje (no chyba, że masz Yasuo w teamie) bo są lepsze picki, a on może w late posłużyć jedynie jako *mieso armatnie.

*mięso armatnie - wbija się w adc/apc zabija go na combo i wytrzymuje jak najdłużej na odpalonym ulcie i podrzuca kogo się da.

Kogo kontruje? na pewno tych, którzy polegają na skillach, które trwają dłuższy czas.. np Katarina czy nawet Lux.

Opublikowano

Tak nadaje się na mida , tylko jest bardzo ,ale to bardzo trudne. musiałbyś do perfekcji nauczyć się combo q+w .

Moim zdanie countrują wszystkich asasynów typu Fizz , Kassadin , ponieważ może leczyć miniony co i tak jest utrunione na tego typu postaciach ,  ulimate i odrzut.

ilw1.jpg

All Bad things must come to an end.

Opublikowano

Dla mnie najbardziej wkurwiający champion na midzie :)

Ciągły poke na linii i heal z dwoma doranami może nie złazić z linii.

Opublikowano

Jeśli mogę się wtrącić.

W jakimś meczu LCS kha grał przeciwko Kayle. Może nie miał jakiejś dominacji na linii, ale gry nie przegrał.

Wręcz przeciwnie. Jak ktoś potrafi grać, to nawet Kha na Kayle ogarnie.

O typie i tu się mylisz. Fakt ze kha jest mocnym pickiem ale ogarnięta kayle nie użyje ulta jak kha nie wskoczył.

Wskakuje>ult>heal i Kazia nie ma, do tego kayle powinna zniszczyć Kazika 1v1.

Co do alka na midzie z dfg i lich bane to praktycznie każdego suppa możemy tak zlorzyc. Ostatnio zlozylem lich bane na sonę to papierki na combo q+AA sciagalem, quadra wszedla

Opublikowano

O typie i tu się mylisz. Fakt ze kha jest mocnym pickiem ale ogarnięta kayle nie użyje ulta jak kha nie wskoczył.

Wskakuje>ult>heal i Kazia nie ma, do tego kayle powinna zniszczyć Kazika 1v1.

Co do alka na midzie z dfg i lich bane to praktycznie każdego suppa możemy tak zlorzyc. Ostatnio zlozylem lich bane na sonę to papierki na combo q+AA sciagalem, quadra wszedla

W grze nie chodzi o to, żeby zdobyć jak najwięcej killi na linii.

Kha nigdy się w nią nie wbijał, przynajmniej nie sam, ona w niego też nie miała się za bardzo jak wbić "e".

Z farmieniem miał gorzej na początku, potem już szło.

Opublikowano

Grałem kiedyś Alistarem na midzie, w obecnej mecie, może fajnie nie dawać wrogiemu apc farmić i ma nawet niezłe dmg + still tankyness z ultem (70% redukcji no matter what), ale naprawde nie jest wybitnym pickiem, powiem więcej, dosyć słabym ^^ Jedyna zaleta to sustain na linii, łatwo nie dać wrogowi farmić plus wychodzić na plus z wymian przez heale.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...