Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Po czym poznać atak dos/ddos?

McMorfin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem ponieważ ostatnio mam problemy z internetem a mianowicie np: gram sobie w jakaś gre przez neta i nagle postacie przestają się ruszać i najczęściej wywala mnie z serwa i wszystko wraca do normy po ok 1 min! To samo mam gdy gadam przez TS 3 gadam gadam i nagle nikogo nie słyszę i za sek ts mnie informuje że mnie rozłączyło i za chwilę już mnie samo połącza! Czy to może być atak? Jak się przednim bronić może są jakieś programy? 

Opublikowano

No nie wiem! Pytam czy to może być atak czy to coś od dostawców internetu 

PS: Jak i tak nie pomagasz to poco piszesz posta? 

Opublikowano

Firewallem rozpoznasz, jeżeli to wgl jest jakikolwiek atak. 

Może po prostu chujowy internet i ping skacze, miałem tak.

129699016383.png

Opublikowano

Najprawdopodobniej masz problemy z internetem a nie atakami. Owszem, może to być DoS; na DDoSy bym nie stawiał bo po takim walnięciu nie miałbyś całkowicie neta przez dobrą chwilkę.

Opublikowano

żal mi was ataki dos/ddos nie mogą być wykonane na komputer  mogą być wykonywane tylko na strony serwery www !!!

Nie mogą być wykonywane na komputer.... powiadaż

świetna składnia kolego...

Po za tym to co napisałeś jest prawdą, więc McMorfinie twój komputer nie jest atakowany za pomocą dos'u i ddos'u bo to są ataki na luki w serwerach i zmasowane ataki na serwery które pod naciskiem wielu użytkowników zostają przeciążone.

Opublikowano

kompletna nie znajomość podstaw sieci no i widać jakie bzdurne teorie

DDoS to atak na usługę sieciową w  postaci zablokowania czy przeładowania tej usługi masowymi zapytaniami często fałszywymi
atak można przeprowadzić na każde urządzenie wpięte do internetu czy dowolnej sieci nawet telefon czy tablet

@2UP a www czym jest jak nie usługą sieciową, sam komputer ma dziesiątki uruchomionych usług sieciowych tak samo jak serwer ze stronami www więc niczym się od niego nie różni 

@UP z żadnymi atakami na lukami w serwerach nie ma nic wspólnego , DDoS jest pasywnym atakiem czyli sam z siebie nic nie robi poza tym że jest używany jako zasłona dymna w czasie innych ataków itp

podsumowując , komu by się chciało blokować usługi na biednym komputerku autora tematu kiedy samo wykonanie takiej blokady przez pojedyńczych użytkowników praktycznie jest niemożliwe ze względu na budowę sieci

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

kompletna nie znajomość podstaw sieci no i widać jakie bzdurne teorie

DDoS to atak na usługę sieciową w postaci zablokowania czy przeładowania tej usługi masowymi zapytaniami często fałszywymi

atak można przeprowadzić na każde urządzenie wpięte do internetu czy dowolnej sieci nawet telefon czy tablet

@2UP a www czym jest jak nie usługą sieciową, sam komputer ma dziesiątki uruchomionych usług sieciowych tak samo jak serwer ze stronami www więc niczym się od niego nie różni

@UP z żadnymi atakami na lukami w serwerach nie ma nic wspólnego , DDoS jest pasywnym atakiem czyli sam z siebie nic nie robi poza tym że jest używany jako zasłona dymna w czasie innych ataków itp

podsumowując , komu by się chciało blokować usługi na biednym komputerku autora tematu kiedy samo wykonanie takiej blokady przez pojedyńczych użytkowników praktycznie jest niemożliwe ze względu na budowę sieci

Zawsze mogli korzystać z wszelakich stresserów (do kupienia na wielu forach).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...