Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porządki w komputerze

Mati7855

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, Ostatnio zauważyłem spadek wydajności mojego kompa ( bardziej np. podczas użytkowania ) w grach raczej jest ok

Ogólnie długo się ładuje windows, zamula czasami a no komp wydaje mi się że jest dobry tu macie specyfikacje

I5 3350p, Club3D 7870xt le, Msi b75-p45, Silentium PC deus 500w, goodram 4gb 1333 cl9

Co robić ? polecacie jakieś programy którymi można "przejechać kompa" itd. ?

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Mój Potwór xD : I5 3350p, Club3D 7870xt le, Msi b75-p45, Silentium PC deus 500w, goodram 4gb 1333 cl9

Opublikowano

Windows ma to do siebie ze jezeli o niego nie dbasz to robi sie wlasnie taki syf. Mysle ze najlepsza opcja jest format, ale jezeli nie masz mozliwosci to tak jak up ccleaner - czyszczenie dysku, rejestru. Przeskanuj antywirusem. Sciagnij moze mbam albo doctor web cure it. Moze AdwCleaner.

Opublikowano

na początek odinstaluj programy których nie używasz, wyjeb wszystko z autostartu, pobierz adwcleaner użyj opcji scan and clean/skan i usuń (wstaw log) pobierz Dr web cure it i MBAM pełne skanowanie (po skanowaniu wstaw log z MBAM) przeczyść kompa od środka i zdefragmentuj dyski. wszystko rób po kolei.

Opublikowano

No format nie był by chyba najlepszym wyjściem bo miałbym ok. 140 gb pobierania gier ( bo większość gier mam cyfrowo na steamie, orgin ) tylko kilka pudełkowych :P

I przy moim wiejskim internecie 6 mb/s to wiecie :D

@ ccleaner chdzi wam o opcję " wymazywanie dysku > wymaż wolne miejsce " ?

resztę tych gadżetów z tego zastosowałem.

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Mój Potwór xD : I5 3350p, Club3D 7870xt le, Msi b75-p45, Silentium PC deus 500w, goodram 4gb 1333 cl9

Opublikowano

Tak jak kolega. Pousuwaj niepotrzebne pliki/programy, powyłączaj niepotrzebne usługi i programy z autostart'u. Jakiego masz antywirusa?

Jeśli masz jakiś problem z Plugin'em/Skryptem do MineCraft'a to pisz na PW/Skype/GG, lub inny komunikator podany w profilu. Pomagam za darmo.

Pracuję na zlecenia. Do stałej pracy bardzo ciężko mnie namówić. ^^

Przepiszę Skrypt na Plugin! W większości przypadków za darmo.

Opublikowano

Widzę, że nikt nie podał to dodam: defragmentacja.

na początek odinstaluj programy których nie używasz, wyjeb wszystko z autostartu, pobierz adwcleaner użyj opcji scan and clean/skan i usuń (wstaw log) pobierz Dr web cure it i MBAM pełne skanowanie (po skanowaniu wstaw log z MBAM) przeczyść kompa od środka i zdefragmentuj dyski. wszystko rób po kolei.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...