Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Car Audio - szukam pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, szukam i szukam informacji na temat car audio. Chodzi o to, że chciałbym żeby w aucie fajnie brzmiała muzyczka i dodatkowo było ją dość głośno słychać. Niestety nie mam z kim zbytnio o takich rzeczach pogadać, bo nikogo to za bardzo nie interesuje. Obecnie posiadam dwa głośniki basowe (były kiedy kupowałem auto), dwa przednie głośniki (dość głośno i czysto grające) i jeden dodatkowy głośnik, który dołożyłem niedawno. Radio też nie jest złe, przed kupnem czytałem sporo opinii, więc myślę, że nie kupiłem syfu. Dobra, przejdźmy do konkretów. Dokładniej, chodzi mi o to, aby ktoś wytłumaczył mi jak to wszystko działa. Jeżeli kupię wzmacniacz 4-kanałowy to mogę podłączyć do niego tylko 4 głośniki? A co z ewentualnym podłączeniem tuby / skrzyni basowej. Mile widziane również dokładne modele wzmacniaczy i skrzyni, bądź tub.

Liczę na Waszą pomoc :)

Możecie spotkać mnie pod nickiem Haapaj

Beztytulu_hsnqrqr.png

Opublikowano

sam nie bardzo się interesuje tym ale coś tam liznąłem

tak więc w radiu masz  3, 2, 1 wyjścia na wzmacniacz (zależny od radia)

tak więc wzmacniacz 4 kanałowy tak jak pisałeś możesz podłączyć 4 głośniki jak się nie  mylę to możesz podłączyć głośniki które razem nie przekraczają mocy wzmacniacza na pudelku lub instrukcji będziesz miał napisane jak to podłączyć i jaka maksymalna moc na 1 głośnik ma być

tak wiec do wzmacniacza tez będziesz potrzebował tez kondensatora który będzie redukował spadki napięcie 

jak dla mnie najlepiej podłączyć tonowe do radia a niskotonowe do wzmacniacza

(Jak coś na tym się za bardzo nie znam)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...