Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie kupić pamięci RAM ?

SosPomidorowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam na urodzinki za 6 dni dostać RAM Nie znam ilości i tak: Mam wysłać sms o informacji o nim i teraz tak, Chce napisać to tak:

Cześć, coś tam coś tam...

Ilość:Niespodzianka

Typ: DDR2

Firma: GOOD RAM

MHZ i tutaj mam problem...

Np: jak mam ram 800mhz i dostane ram mniej lub więcej mhz to coś w tym przeszkodzi?

FIRMA GOOD RAM BO POSIADAM AKTUALNIE 3GB Z GOOD RAMU.

DDR2 BO MAM DDR2

MAM 3 KOŚCI 1=1GB=3x1GB=3GB

PŁYTE GŁÓWNĄ MAM: GA-MA78GM-S2H I Mam je te ram w slotach: żółtych i 1 czerwona jak dołoże z tej samej firmy DDR2 do ostatniego slota to coś sie stanie? Opiszcie mi to najłatwiej jak można.

SS Z PROGRAMU SPECCY:

http://imageshack.com/a/img856/9407/zro9.png
Opublikowano

naucz się czytać, to taki problem przeglądnąć specyfikacje płyty na necie i kupić jakie należy? jest na stronie producenta a gooogle jest darmową wyszukiwarką

jak widać kompa masz bez sensu składanego, pamięci łączy się PARAMI PO DWIE ( dual ) inaczej są dwa razy mniej wydajne i wolniejsze

optymalna konfiguracja to 2x 2gb albo 2x4Gb resztę możesz wywalić z kompa albo zostawić 2x1 Gb

nie wiadomo co będzie jak dołożysz może działać ale i też nie musi, zresztą jakie trzeba pamięci by płyta działała wydajnie to już zależny od procesora

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

naucz się czytać, to taki problem przeglądnąć specyfikacje płyty na necie i kupić jakie należy? jest na stronie producenta a gooogle jest darmową wyszukiwarką

jak widać kompa masz bez sensu składanego, pamięci łączy się PARAMI PO DWIE ( dual ) inaczej są dwa razy mniej wydajne i wolniejsze

optymalna konfiguracja to 2x 2gb albo 2x4Gb resztę możesz wywalić z kompa albo zostawić 2x1 Gb

nie wiadomo co będzie jak dołożysz może działać ale i też nie musi, zresztą jakie trzeba pamięci by płyta działała wydajnie to już zależny od procesora

Czyli jak dostane dajmy 4GB to wywalam 1 z kompa do piwnicy ( xD) i Zostawiam dwa i wpinam 4 które dostałem z czego wychodzi 6?W

Wpisałem se w google GA-MA78GM-S2H czy pomieści 6GB i nic nie ma tylko jakies radeony ITP

Opublikowano

6 i gówniany system który jest niewydajny bo pamięci zakładał osioł !

człowieku niech ci porobi przy kompie ktoś kto ma pojęcie albo ty załap w końcu co to jest PARA - to dwa takie same zestawy 2x1Gb , 2x 2Gb , 2x4Gb itd

6 będzie przy 2x1Gb + 2x2Gb

p.s. przestań zakładać bezsensowne tematy to już któryś z kolei na temat twojego sprzętu a nadal nic sensownego jak widać się chyba nie dowiedziałeś :(

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

6 i gówniany system który jest niewydajny bo pamięci zakładał osioł !

człowieku niech ci porobi przy kompie ktoś kto ma pojęcie albo ty załap w końcu co to jest PARA - to dwa takie same zestawy 2x1Gb , 2x 2Gb , 2x4Gb itd

6 będzie przy 2x1Gb + 2x2Gb

p.s. przestań zakładać bezsensowne tematy to już któryś z kolei na temat twojego sprzętu a nadal nic sensownego jak widać się chyba nie dowiedziałeś :(

Chyba nie rozumiesz.... Mam 3gb ramu wywale 1 to będe miał 2gb dostane 4GB na 2 kościach czyli 1kość=2GB To będe miał w jednych slotach 2x1 a w drugich 2x2 to masz to co napisales ale poczekam na kogo innego wypowiedz bo ty mi nie umiesz tego wytłumaczyć.

TAK wgl system mam 64bitowy więc wykrywa 4gb+ a nie jak 32bit 4max -_-

Opublikowano

Chyba nie rozumiesz.... Mam 3gb ramu wywale 1 to będe miał 2gb dostane 4GB na 2 kościach czyli 1kość=2GB To będe miał w jednych slotach 2x1 a w drugich 2x2 to masz to co napisales ale poczekam na kogo innego wypowiedz bo ty mi nie umiesz tego wytłumaczyć.

TAK wgl system mam 64bitowy więc wykrywa 4gb+ a nie jak 32bit 4max -_-

Czyli jak kupie 4GB 2kości po 2 to będzie git? i wywale 1gb

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...