Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Co powiecie na "mega projekt" -> mapa GTA SA w minecraft (możliwe, że będzie później serwer oczywiście z modami)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie.

Mam serwer 15 slotów, który stoi bezczynnie, a jest jeszcze na 60 dni... Serwer miał zostać przeznaczony do budowy większego serwera RPG, ale nie wypaliło, głównie z braku mojego czasu (może kiedyś będzie)... Jestem w stanie: powiększyć sloty / przedłużyć serwer

________________________________________________________________________________________

Dlatego jestem gotów udostępnić (ale nie oddać) go za darmo dla ludzi z pasją budowania. W celu urozmaicenia zainstalowałbym również modyfikacje (Chisel, TrainCraft, Flan's, asphalt, Custom NPC i wiele innych)

Nie musi być to akurat mapa z GTA, może być z innej gry lub "autorska" Dlatego pytam się was "co wy na to ?" Czy projekt może wypalić, czy jesyeście gotów pomóc w budowie ?

________________________________________________________________________________________

Inne informacje:

"Możliwe, że póżniej będzie serwer oczywiście z modami" - Jeżeli projekt 'wypali' jest prawdopodobne, że powstanie serwer z tą właśnie mapą oraz wzbogacony o nowe mody (bronie, samochody, samoloty, etc.)

Jeżeli prace będą szły 'pełną parą' jestem gotów przedłuzyć serwer o kolejne miesiące oraz mogęzwiększyć sloty

Na mapie będą również dostępne Questy dzięki modyfikacji Custom NPC podobne jak w oryginalnej grze

Jeżeli powstanie serwer na tej mapie nie zapomnę wynagrodzić was za pomoc

kilka SS na zachętę: To są screeny modów, a nie tego co jest już zbudowane !

WIlt4u6.png

Więcej SS drogi:

rMLEtZk.png

vXrbVxj.png

1345025270_menyu.jpg

Flans-Mod-Vehicles.jpg

screen_santa_fe%2Bbr01.png

Opublikowano

no nie wiem, czy ten pomysł mógłby wypalić..

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Jak zrobisz to na pewno wypali, ale pomyśl jeszcze o tym, że całą mapę z GTA V będziesz robić ponad rok (Jak nawet będzie duża ilość osób, czyli przez 16 godzin po 15 osób na tym serverze, to i tak 60 dni za mało). Nie mnie jednak jeśli tego dokonasz/cie to będzie hit.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Jak zrobisz to na pewno wypali, ale pomyśl jeszcze o tym, że całą mapę z GTA V będziesz robić ponad rok (Jak nawet będzie duża ilość osób, czyli przez 16 godzin po 15 osób na tym serverze, to i tak 60 dni za mało). Nie mnie jednak jeśli tego dokonasz/cie to będzie hit.

Chodziło mi o GTA 3, a jak się zbuduje to można "zachaczyć" o inne części.

60 dni, 15 slotów, ale napisałem, że jestem gotów zwiększyć sloty / przedłużyć serwer

________________________________________________________________________________________________________________

Mapa co prawda jest duża, ale wiele elementów (droga, niektóre domy) można skopiować za pomocą worldedita, a teren voxel sniper-em

Poza tym zaczniemy po kolei począwszy od Los Santos przez San Fierro do Las Venturas

Opublikowano

@up: przeczytaj najpierw cały temat zanim coś napiszesz. Pisałem, z jakich powodów mam ten serwer i, że jak projekt wypali to powiekszę sloty specjalnie dla budowniczych. Chociaż wydaje mi się, że zrozumiałeś to jako, iż mam już gotową mapę i chce zrobić serwer na tych 15 slotach... Czytać całość !

Opublikowano

Hmmm... To w końcu mapy z GTA 3 czy GTA San Andreas? Bo tam są dwie różne mapy, a tak btw. to mapa GTA V to mapa San Andreas z paroma zmianami.

Opublikowano

Mapa będzie z "GTA 3: San Anders", Narazie nie planuję z 5 (nie grałem w nią, więc nie za bardzo się orientuję czekam na wersję PC)

Opublikowano

Modowany GTA III z mapą San Andreas? Nie spotkałem się. Widziałem tylko San Andreas z mapą GTA III....

Po SS'ach widzę, że cienko będzie z klimatem więc fajerwerków bym nie widział.

Opublikowano

Na SS nie ma rzeczy już zbudowanych, tylko screeny modyfikacji. GTA 3 to przecież San Andreas

Opublikowano

Bardzo ciekawy pomysł, a może i zagram.
Mogę sponsorować serwer :)
Ale oczewiście coś muszę z tego mieć.

Sam może będę robić serwer, na podstawie gry GTA SA już planowałem bardzo dawno, ale nie znalazłem budowniczych ;)
Robiłem temat przedchwilą, może ktoś się zgłosi i będziemy współpracować. ( MOŻE )

Ale jak mówiłem, mogę sponsorować serwer :)

PS: DODAJCIE MODYFIKACJE NA WIĘCEJ AUT, I ZNAJDZCIE TAKŻE KOGOŚ KTO ZECHCE ZROBIĆ WAM LAUNCHER ( NIE KONIECZNIE ;) Ale by było lepiej. )

Test123

Opublikowano

Widziałem mase podobnych "twórczości" na początku jakoś idzie, ale późnej jest klapa :P
Wątpie w powodzenie tego pomysłu, no ale życzę powodzenia :)

Opublikowano

Może ten server by wypalił, ale musiały być jakieś autorskie pluginy. Chyba nie ma modu na wywalanie kogoś z auta, policji jako zombie itp.

Regulaminowa Sygnatura

Opublikowano

Ja na pewno zagram bez dwóch zdań tylko postaraj się o zrealizowaniu tego projektu

Opublikowano

Pomysł dosyć fajny, ale czy taka wielka mapa nie zlaguje słabszych komputerów ?

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Opublikowano

hhahaha o kur padłem ,gdy widzę kolejne takie pomysły na serwer to mnie rozpierdala :D Było juz wiele takich projektów ,niektóre wypaliły ,niektóre nie ,więc tak czy inaczej ten projekt też legnie w gruzach ;) Jeżeli juz na modach to parę do parunastu minut i macie po serwerze ,łatwo jest rozjebać serwer przez błędy w modyfikacjach serwer->client,client->serwer.Wieć tak czy tak życzę wam powodzenia ;)

Opublikowano

Może ten server by wypalił, ale musiały być jakieś autorskie pluginy. Chyba nie ma modu na wywalanie kogoś z auta, policji jako zombie itp.

Będą głównie mody, ale pluginy również

Wypali, ale jak zabierasz się za serwer GTA, polecam przeczytać:

http://www.mpcforum.pl/topic/1140216-redaktorzy-polecaja-grandtheftdiamond

Serwer wypali, owego (polskiego) nie ma.

Będą głównie modyfikacje, tego pluginu raczej nie użyję (mody bardziej zaawansowane niż pluginy)

Jeżeli serwer by "wypalił", zagrał bym z wielką chęcią. Serwer musiał by jednak posiadać kilka autorskich pluginów oraz wiele aktywnych graczy

I po raz kolejny: Będą głównie mody

Pomysł dosyć fajny, ale czy taka wielka mapa nie zlaguje słabszych komputerów ?

To już zależy głównie od parametrów serwera, później gdy serwer będzie już włączony będzie n pewno ze zwiększonymi parametrami

hhahaha o kur padłem ,gdy widzę kolejne takie pomysły na serwer to mnie rozpierdala :D Było juz wiele takich projektów ,niektóre wypaliły ,niektóre nie ,więc tak czy inaczej ten projekt też legnie w gruzach ;) Jeżeli juz na modach to parę do parunastu minut i macie po serwerze ,łatwo jest rozjebać serwer przez błędy w modyfikacjach serwer->client,client->serwer.Wieć tak czy tak życzę wam powodzenia ;)

Dlatego na serwerze będą stosowne zabezpieczenia (głównie skrypty, gdyż nie obciążają aż tak serwera, a może zabezpieczyć większość bugów) W bardziej skomplikowanych bugach zostaną wykożystane autorskie pluginy

Opublikowano

@Up ja pierodle ty dalej nie rozumiesz ,ze tego byle gównem nie załatasz? pluginem,skryptem zapomnij ...

Gość Matrixen
Opublikowano

Mogę wam zrobić paczkę modów cię na 1.6.4 i zrobić zmodowany bukkit na 1.6.4

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...