Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy tak się da ?

KubasonPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was,

mam pewne pytanie. Chodzi o to czy można wejść komuś na konto na forum opartym o MyBB edytując coś w "Zbadaj element" ? Chodzi o to, żeby po prostu wpisać czyjś nick, byle jakie hasło i po kliknięciu "zaloguj" wejść na dane konto.

Opublikowano

Możliwe że sie da zrobić to dzięki SQLinjection ale wątpiłbym w to ;-) Musiałbyś sie pobawić ale hackerom nie pomagamy ;)

hcq0.png

Opublikowano

Twój pomysł jest chujowy ,były gdzie na jakieś stronie kody z błędami silnika mybb gdzie można było przeprowadzać ataki SQLinjection.Ale można też w tych polach wywołać jakiś skrypt JS.

Opublikowano

Były kiedyś błędy na mybb ,nie wiem jak jest teraz ,ale to juz dawno było ;) wystarczy poszukać na google ;p

Opublikowano

Bumbap wlasnie dawno, to znaczy ze teraz moze juz nie dzialac aczkolwiek pewnie jak ktos ma jakies wtyczki to mozliwe ze one dziury maja . Mowie ogarniecie sql in i xss i moze probowac sil choc w to watpie :)

hcq0.png

Opublikowano

Mam szczerą nadzieję, że nikt z tego forum ci nie pomoże. Myślę, że każdy kto chce działać na szkodę komuś innemu nie powinien się tym otwarcie chwalić.

Jasne możesz sobie edytować stronę w "Zbadaj element" - ale to nic nie da.

gamedevmania.com

Opublikowano

Można się włamać na ich bazę danych i pomieszać wszystko, zmienić hasła itd.... ale nie polecam ci tej opcji, jak coś to już znajdź jakiegoś darmowego lub płatnego hackera który zrobi to profesjonalniej ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...