Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ilość FPS w League of Legends

SosPomidorowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Procesor: AMD ATHLON 2xDualCore 5400+ 3.01Ghz

Grafika: MSI GT630 4GB

Zasilacz: Corsair vs 450

Ram: 3GB

Indeks wydajności systemu 5.8.

Sytem: Windows 7 Home premium 64 Bit

Procek troszkę podkręcony z 2.80Ghz

Mogę coś jeszcze podkręcić?

Mogę coś wyłączyć w ustawieniach lub włączyć żeby zwiększyć FPS?

Ile Wyciągne FPS W LOLU NA BARDZO WYSOKICH ROZDZIELNOŚĆ 1600x1200?

Opublikowano

Co do procka to nie ma sensu go kręcić i tak nie zyska ultra wydajności, to stary athlon. Żeby zwiększyć fps wystarczy, że wyłączysz synchronizacje pionową w lol'u i wszystko będzie git i ustawisz fps bez limitu.

Ja na słabszym kompie ciągnę 60fps, podczas dużych akcji 30-55fps :) i to o dużo bardziej słabszym kompie. Też na wysokiej rozdzielczości

Opublikowano

Co do procka to nie ma sensu go kręcić i tak nie zyska ultra wydajności, to stary athlon. Żeby zwiększyć fps wystarczy, że wyłączysz synchronizacje pionową w lol'u i wszystko będzie git i ustawisz fps bez limitu.

Ja na słabszym kompie ciągnę 60fps, podczas dużych akcji 30-55fps :) i to o dużo bardziej słabszym kompie. Też na wysokiej rozdzielczości

Nie rozumiem tylko 1 żeczy. Na bardzo niskich mam 80 a na bardzo wysokich 50 i nie moge uzyskać tych stablinych 60 tylko 45-50 nwm czemu...

Opublikowano

Nie rozumiem tylko 1 żeczy. Na bardzo niskich mam 80 a na bardzo wysokich 50 i nie moge uzyskać tych stablinych 60 tylko 45-50 nwm czemu...

Jak chcesz mieć stałe 60 fps to ustaw limit klatek na 60fps i daj wszystko na low/medium.

Opublikowano

Wtedy mam też 50.

Zapomniałem dodać, że sam posiadam Amd Athlon x2 i nie wiem czy wiesz, ale podczas podkręcania może stracić na stabilności. Ja mojego tak wykręciłem, że miałem tak 80fps i nagle spadek 4-20fps i tak cały czas.

Opublikowano

Zapomniałem dodać, że sam posiadam Amd Athlon x2 i nie wiem czy wiesz, ale podczas podkręcania może stracić na stabilności. Ja mojego tak wykręciłem, że miałem tak 80fps i nagle spadek 4-20fps i tak cały czas.

Do ile go wykręciłeś?

Opublikowano

Do ile go wykręciłeś?

Amd Athlon x2 dual core +4400 z 2.33Ghz do 2.80Ghz+(był strasznie niestabilny) a teraz mam tak 2.5Ghz i chodzi miodzio. Bawiłem się napięciami, timingami ale mam słabą sztukę tego procka, bo widziałem jak inni go kręcili do 3.20ghz nawet.

Opublikowano

A ja moge podkręcić czyms takim jak East OC switch

Nigdy ale to nigdy nie podkręca się procesora programami, od tego jest bios w którym możesz wszystko ustawić.

Opublikowano

Easy OC Switch to program? a nie cos na płycie jakieś góra dół dół czy jakoś tak?

Tak masz racje, na płycie głównej masz do podkręcania, ale i tak nie jestem do tego przekonany, wolałbym w biosie.

Opublikowano

Ok a w moim procku można zwiększyć mnożnik bo w biosie jest max 14 można to jakoś zwiększyć i podobno amd słyną z wysokich temperatur czy to prawda?

Mam płyte GIGABYTE więc tam jest to Easy OC switch?

Opublikowano

Ok a w moim procku można zwiększyć mnożnik bo w biosie jest max 14 można to jakoś zwiększyć i podobno amd słyną z wysokich temperatur czy to prawda?

AMDki to piece kaflowe. Ze słabym coolerem kręcenie proca = z kosmos temperaturami, a nawet dymem z pod klapy

Ja mam Phenoma 965 i musiałem wymienić cooler mimo tego, że nawet go nie kręciłem. Dosłownie w BFie to smażing byl

9368_gold.png

Opublikowano

AMDki to piece kaflowe. Ze słabym coolerem kręcenie proca = z kosmos temperaturami

Temperatura 100 dla amd to duża?

Może coś sie spalić?

Są crashe/blue screeny?

Na płycie Gigbyte: GA-MA78GM-S2H jest taki Easy OC switch?

Opublikowano

Może coś sie spalić?

Są crashe/blue screeny?

Nie wiem jaką temperaturę może osiągać twój model. Np. mój max 65*C i więcej nawet nie chcę osiągać.

Mimo wszystko uważam, że 100 to o o wiele zbyt dużo. Zjarać się może jak najbardziej

9368_gold.png

Opublikowano

Może coś sie spalić?

Są crashe/blue screeny?

100 stopni to sobie sam odpowiedź na to pytanie. Jak będziesz mieć na nim cały czas taką temp. to oczywiście że go spalisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...