Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trądzik help

xemont

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, od dłuższego czasu męczę się z trądzikiem.. oczywiście dbam o skórę i wydałem już mnóstwo kasy na zwalczenie tej choroby. Nie byłem u dermatolog.

Ma ktoś jakieś złote rady żeby pozbyć się tego raz na zawsze?

Nie mam jakiś wielkich problemów, ale wk***** mnie to już ostro.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie wiem w jakim jesteś wieku, jednak w okresie dojrzewania jest to bardzo częste zjawisko. Ja sam tego nie miałem, ale wiele osób to miało/ ma nadal. Na razie nie ma co ładować w jakieś środki specjalistyczne, które i tak za wielkich efektów nie dadzą, trądzik sam zniknie. Ewentualnie gdyby coś się działa, to warto pójść do dermatologa i zasięgnąć jego opinii ;)

Opublikowano

Nie wiem w jakim jesteś wieku, jednak w okresie dojrzewania jest to bardzo częste zjawisko. Ja sam tego nie miałem, ale wiele osób to miało/ ma nadal. Na razie nie ma co ładować w jakieś środki specjalistyczne, które i tak za wielkich efektów nie dadzą, trądzik sam zniknie. Ewentualnie gdyby coś się działa, to warto pójść do dermatologa i zasięgnąć jego opinii ;)

W tym fakt ze trądzik mam już od ok. roku i wydałem na niego dość dużo pieniędzy. Nie jest to jakiś okropny trądzik, myślę nad pójściem do dermatologa i myśle ze to może być alergia na mleko bo takie są tego obiawy a jestem nie leczonym alergikiem.

Mam 14 lat

Opublikowano

W tym fakt ze trądzik mam już od ok. roku i wydałem na niego dość dużo pieniędzy. Nie jest to jakiś okropny trądzik, myślę nad pójściem do dermatologa i myśle ze to może być alergia na mleko bo takie są tego obiawy a jestem nie leczonym alergikiem.

Mam 14 lat

Człowieku, w tym wieku to normalne... Do tego nie ty wydawałeś kasę, tylko twoi rodzice. Kup sobie jakiś tonik/maść i jedziesz.

Opublikowano

Człowieku, w tym wieku to normalne... Do tego nie ty wydawałeś kasę, tylko twoi rodzice. Kup sobie jakiś tonik/maść i jedziesz.

Jakbym nie miał tego pełno.. nie ma jakiś zabiegów np u kosmetyczki które to usuwają?

Opublikowano

Jakbym nie miał tego pełno.. nie ma jakiś zabiegów np u kosmetyczki które to usuwają?

Są, nawet możesz sobie operacje plastyczną zrobić, tylko po co?

To wszystko minie z czasem.

Czemu masz z tym taki problem?

Zresztą idź do dermatologa, tam dostaniesz satysfakcjonujące odpowiedzi ...

Opublikowano

Jak jesteś przy kasie to pomoże Tobie laserowe leczenie trądziku, szukaj w google, być może w okolicach Twojej miejscowosci to robią

Koszt

150zl - jeden laser

Robisz raz w tygodniu, łącznie 7 tygodni

Przy około 3 razem widać efekty.

Opublikowano

Znam zródło twojego trądziku, a mianowicie nie wierzysz w Boga sam napisałeś w jednym temacie, że nie istnieje, a kłamać nie wolno jedno z przykazań

Opublikowano

Znam zródło twojego trądziku, a mianowicie nie wierzysz w Boga sam napisałeś w jednym temacie, że nie istnieje, a kłamać nie wolno jedno z przykazań

Po pierwsze nie kłamię, po drugie tak nie wierzę w boga więc ch** z tym.

nie spamuj.

Jak jesteś przy kasie to pomoże Tobie laserowe leczenie trądziku, szukaj w google, być może w okolicach Twojej miejscowosci to robią

Koszt

150zl - jeden laser

Robisz raz w tygodniu, łącznie 7 tygodni

Przy około 3 razem widać efekty.

To coś dla mnie a usuwa to też blizny, czerwone plamy itd?

u kosmetyczki tego zwalczyć się nie da?

Opublikowano

Ja też nie wierze i co?

@top

a w czym ci przeszkadza tak trądzik. Jesteś metroseksualistą?

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Ja też nie wierze i co?

@top

a w czym ci przeszkadza tak trądzik. Jesteś metroseksualistą?

Bez przesady, po prostu chciałbym raz na zawsze pozbyć się trądziku :)

Opublikowano

Tegi się nie usunie, bo to powraca z wiekiem aż do dorosłości. Idź do dermatologa.

Opublikowano

Kur*a zamiast kupować byle gówno idź do dermatologa, jest wiele rodzajów trądziku i skąd ty wiesz jaki masz ??

Sam miałem, zmagalem sie z nim ok. 2lat po czym poszedłem do dermatologa, i po 6 miesiącach nie miałem ani jednego pryszcza ...

Sam stosowałem przed pójściem do dermatologa specjalne mydła, maści, toniki i uj wie co. Co wizyte dermatolog wyciskał mi wszystkie pryszcze (fuuuj) po czym smarował jakimiś maściami, do domu miałem przepisane antybiotyki, potem miałem 2 wizyty na których usuwano mi 4 blizny laserowo (1 wizyta usuwania blizny - ok. 230zł) i teraz jest zajebiście, twarz jest czyściutka :)

u6pv.jpg

Opublikowano

Powiem Ci tak, miałem z tym problemy jakiś czas temu. Używałem toników tylko nie pamiętam nazwy jednego z nich miał okropny zapach lecz gdy wieczorem użyłem to na drugi dzień powoli ginęło i nie powracało.

Opublikowano

Polecam ci krem/maść acne-derm. Choć sam nie miałem sporego tradziku to i tak bardzo mi pomógł, niedogodności na twarzy smarujesz wieczorem i rano nie ma po nich śladu.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Tak kurwa od razu do dermatologa 5 dych za wizytę.Po pierwsze zmień dietę, pij zioła zwłaszcza herbatę z bratka i rób okładu z oleju rycynowego, w aptece dostaniesz go za kilka złotych, w sklepach zielarskich troche drożej.

I nie truj się jakimiś tabletkami, antybiotykami.

Opublikowano

Jak czytam wypowiedzi niektórych ludzi to nachodzi mi jedna myśl. Nie znasz się to się nie wypowiadaj. ja z trądzikiem walczę od roku. Na początku byłem u dermatolog. Przepisała mi jakieś antybiotyki i coś do smarowania buzi. Myślałem, że to pomoże ale tylko pogorszyło sprawę. Skóra zaczęła mi się strasznie przetłuszczać od tamtego czasu( To do smarowania buzi zawierało alkohol) Tak bardzo mi wysuszyło skórę, że przez kilka miesięcy nie mogłem dojść do siebie. Dermatolog przepiszę Ci to co musi, ponieważ ma umowę z koncernami lekowymi. Nie polecam dermatologa. Ja przeszedłem na dietę którą wymyśliłem sobie sam (Dziwne prawda?). Myślcie co chcecie ale dieta ma największy wpływ na trądzik. Na początku myślałem, że jak będę jadł sam chleb+owoce to się tego pozbędę. Wiadomo, że to było głupie ale strasznie dużo eksperymentowałem. Na początku września ubiegłego roku w końcu znalazłem. Wiadomo, że słodycze, pikantne rzeczy, Mc, KFC to wszystko odpada już na wejściu.

Ja jem tylko warzywa i ryby, piję 2,5litra wody dziennie+ 2 razy dziennie po 2 saszetki rumianku i pokrzywy( Rumianek działa kojąco, a pokrzywa oczyszcza organizm) Biorę także cynk i tabletki z bratkiem które zmniejszają przetłuszczanie skóry. Do jedzenia czasem dosypuje pestek dynii które działają podobnie jak bratek. Piję również siemie lniane na oczyszczenie.

Teraz co do diety.

Jem praktycznie wszystkie warzywa, a co do ryb to tylko te najdroższe( łosoś itp)

Przeczytałem na internecie każdą stronę, każdą wypowiedź, każdy post dotyczący trądziku także wątpię, żeby ktoś tutaj znał się na tym bardziej :)

Dzisiaj zdarza mi się, że coś mi wyskoczy ale to zasługa hormonów(18 lat).

Jeśli masz jakieś pytania to śmiało pisz, postaram się pomóc.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Jeśli chcesz leczyć się na własną rękę to polecam zestawy ClearSkin Blemish Clearing.

Opublikowano

Jak czytam wypowiedzi niektórych ludzi to nachodzi mi jedna myśl. Nie znasz się to się nie wypowiadaj. ja z trądzikiem walczę od roku. Na początku byłem u dermatolog. Przepisała mi jakieś antybiotyki i coś do smarowania buzi. Myślałem, że to pomoże ale tylko pogorszyło sprawę. Skóra zaczęła mi się strasznie przetłuszczać od tamtego czasu( To do smarowania buzi zawierało alkohol) Tak bardzo mi wysuszyło skórę, że przez kilka miesięcy nie mogłem dojść do siebie. Dermatolog przepiszę Ci to co musi, ponieważ ma umowę z koncernami lekowymi. Nie polecam dermatologa. Ja przeszedłem na dietę którą wymyśliłem sobie sam (Dziwne prawda?). Myślcie co chcecie ale dieta ma największy wpływ na trądzik. Na początku myślałem, że jak będę jadł sam chleb+owoce to się tego pozbędę. Wiadomo, że to było głupie ale strasznie dużo eksperymentowałem. Na początku września ubiegłego roku w końcu znalazłem. Wiadomo, że słodycze, pikantne rzeczy, Mc, KFC to wszystko odpada już na wejściu.

Ja jem tylko warzywa i ryby, piję 2,5litra wody dziennie+ 2 razy dziennie po 2 saszetki rumianku i pokrzywy( Rumianek działa kojąco, a pokrzywa oczyszcza organizm) Biorę także cynk i tabletki z bratkiem które zmniejszają przetłuszczanie skóry. Do jedzenia czasem dosypuje pestek dynii które działają podobnie jak bratek. Piję również siemie lniane na oczyszczenie.

Teraz co do diety.

Jem praktycznie wszystkie warzywa, a co do ryb to tylko te najdroższe( łosoś itp)

Przeczytałem na internecie każdą stronę, każdą wypowiedź, każdy post dotyczący trądziku także wątpię, żeby ktoś tutaj znał się na tym bardziej :)

Dzisiaj zdarza mi się, że coś mi wyskoczy ale to zasługa hormonów(18 lat).

Jeśli masz jakieś pytania to śmiało pisz, postaram się pomóc.

No to zależy od skóry,bo ja mam maść robioną z alkoholem na zmiany zapalne i brevoxyl na zwykłe pryszcze, a nie mam problemu z suchą skórą. Być może skóra nie toleruje jednego ze składników maści.

Opublikowano

To coś dla mnie a usuwa to też blizny, czerwone plamy itd?

Tak, chyba.

Musisz się dowiedzieć już w klinice.

Opublikowano

Ogranicz słodycze, szczególnie czekolady, też mi się pojawiał na ręce, ale ograniczyłem słodkości i teraz już prawie tego nie widzę.

Opublikowano

Polecam ci zabieg laserowy, jest bezbolesny i skuteczny ale musisz iść na niego tak do 4 razy z tego co czytałem.

Sam zamierzam się wybrać na taki zabieg.

Zamykanie naczynek 170 zł

Przebarwienia 170 zł

Leczenie trądziku 160 zł

Takie ceny są np w newskin.pl , polecam ci najpierw poczytanie jak to działa wszystko.

Wszędzie kosztuje podobnie tu masz np cennik:

http://newskin.pl/index.php/cennik.html

Zabiegi laserowe to bardzo wszechstronne narzędzie w rękach doświadczonego kosmetologa. Długa jest lista sytuacji, w których się je wykorzystuje: trwałe usuwanie owłosienia, fotoodmładzanie skóry, wygładzanie i usuwanie zmarszczek, zamykanie rozszerzonych naczynek i rumienia, usuwanie przebarwień i plam skórnych, leczenie trądziku, nawet w stanach zapalnych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...