Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WoT Blitz

karolkarol21621

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nowe wieści dot. WoT Blitz

O wytworze WG mającym podbić rynek gier mobilnych wypowiedział się sam producent, Roman Bui.

- bitwy odbywać się będą w formacie 7 vs 7 i będą znacznie krótsze, niż na PC
- po wydaniu gra będzie zawierać 8 map i ponad 100 maszyn
- gra ma pojawić się w pierwszej połowie tego roku na platformę iOS, na Androida kilka miesięcy później. Póki co brak planów co do wydania gry na platformę Windows Phone.

mi3V-wQhOcc.jpg

Interfejs

20140125223709a0doyq76yfngeudr.jpg

20140125223700a0doyq72561ibtgb.JPG

20140125223647a0doyq6u9hvydlyq.jpg

Źródło:

http://www.dom1n.com/newsy/nowe-wiesci-dot-wot-blitz/

4758463064.png

Opublikowano

Wydanie później na Androida sprawi że przeminie okres premiery i sporą część ludzi nie zainteresuje. Poza tym sam pomysł jest kretyński. To będzie po prostu kolejny WoT, tyle że od nowa trzeba będzie wszystko robić. Mam dziwne wrażenie że gdyby się mocno postarać, wyrzucić wszystkie fajerwerki graficzne to dałoby się nawet zrobić port. Na którym można by grać razem z PeCetowcami, bo WoT to nie jest gra aż tak dynamicza(z wyjątkiem T-50-2) żeby nie dało się celować.

Opublikowano

Jak dla mnie fajnie, ale mogliby połączyć exp z danych czołgów na androidzie z pc( leżysz sobie w łóżku zbierasz expa na czołg, wsiadasz na pc i nim grasz :D). Jeśli to ma być osobna gra to nie ma sensu grać od nowa :(

4758463064.png

Opublikowano

Jak dla mnie fajnie, ale mogliby połączyć exp z danych czołgów na androidzie z pc( leżysz sobie w łóżku zbierasz expa na czołg, wsiadasz na pc i nim grasz :D). Jeśli to ma być osobna gra to nie ma sensu grać od nowa :(

A tak to służy tylko i wyłącznie wyciągnięciu kasy bo to jakby wersja demo WoT'a. Tylko że tak czy inaczej trzeba będzie tam płacić. Ale dla nich to się opłaca, ludzie i tak zagrają.

Opublikowano

Na pewno coś zrobią, żeby MY gracze PC-wot sięgneli do tej gry na stałe.

Może pomysł kolegi wyżej. -wspólne "wolne doświadczenie"

Pomysł z łączeniem And/iOS z PC to GŁUPI POMYSŁ. Wyobrażasz sobie jaką przewagę miałby gracz na PC ? Myszka itp.

Zresztą.. bitwy nie bez powodu są 7na7. Procesorek urządzen mobilnych nie wyrobiłby z 30 maszynami+ pakiet internetowy- po co mi grac na wi-fi w domu jak mogę na kompie ?

Nie każdy telefon ma 4 rdzenie. ;)

@Edit:

dodana cenzura

x

Opublikowano

Czyli robią wota na phonea. A wiadomo coś o wersji na xboxa?

No jest strona oficjalna i tam dl. Chyba można grać.

Top: Nie skorzystam. Ciekawe, ale nie posiadam nic z androidem co by uciągnęło jakąś lepszą grę.

Opublikowano

Na pewno coś zrobią, żeby MY gracze PC-wot sięgneli do tej gry na stałe.

Może pomysł kolegi wyżej. -wspólne "wolne doświadczenie"

Pomysł z łączeniem And/iOS z PC to GŁUPI POMYSŁ. Wyobrażasz sobie jaką przewagę miałby gracz na PC ? Myszka itp.

Zresztą.. bitwy nie bez powodu są 7na7. Procesorek urządzen mobilnych nie wyrobiłby z 30 maszynami+ pakiet internetowy- po co mi grac na wi-fi w domu jak mogę na kompie ?

Nie każdy telefon ma 4 rdzenie. ;)

@Edit:

dodana cenzura

Coś zrobią...

Zrobią wspólne wolne XP zapewne, tak samo jak WoT i WoWP. Ale najwięcej XP uzyskuje się grając na wysokich tierach, bo więcej dmg. Aby grać na wysokich tierach potrzeba kredytów, bo naprawa. Można więc grać na niższych tierach albo kupić kolejny czołg premium, tym razem do WoT'B. Wolny exp uzyskuje się albo w mikroilościach w normalnych bitwach, albo wymienia się z elitarnych pojazdów... oczywiście za złoto. Tadam.

WoT jest na tyle niedynamiczną grą(wyjątek T-50-2 niektóre scouty) z na tyle prostym celowaniem że dałoby się to bezproblemowo zrobić. Na padach nie, ale na telefonie to tak jakby była gra na touchpadzie. Da się nadal szybko obracać, a nie przegiąć krążek i czekać, czekać, czekać... . Internet byłby faktycznie dużym problemem, o którym nie pomyślałem. Mój telefon też nie ma(chyba) czterech rdzeni ale mimo to po wywaleniu fajerwerków, uproszczeniu tekstur, zatrzymania drzew w miejscu, usztywnieniu gąsiennic itp. pewnie by chodziło. Myślę że 30 pojazdów na bardzo niskim poziomie szczegółów, podzielonych na trzy części(kadłub, zazwyczaj wieża, działo) dałoby radę. Byłaby to też świetna lekcja dla pracowników WG - co do optymalizacji. A poza tym nie pisałem że dałoby się zrobić port z realistycznie odwzorowanymi gąskami, efektami cząsteczkowymi, półprzezroczystymi krzaczkami, dymem z silnika i przy wystrzale. Pisałem że dałoby się po prostu zrobić taki port.

Opublikowano

Coś zrobią...

Zrobią wspólne wolne XP zapewne, tak samo jak WoT i WoWP. Ale najwięcej XP uzyskuje się grając na wysokich tierach, bo więcej dmg.

Co ty gościu gadasz?

FreeExpa można nabić i na 1 klasach, a nawet więcej niż na 10-kach. Co z tego, że więcej DMG jak to inaczej jest podliczane.

Gdyby tak nie było to pomyśl ile TD by zarabiali/zdobywali expa.

Wracając, więcej zrobisz exp-a (np. na 100 bitew) na 3 klasach niż na 10-tych. Powód? Słabsi gracze/nooby dający się zabić za darmo.

Na 10-kach jest mniej debili, aczkolwiek takowi są.

x

Opublikowano

Co ty gościu gadasz?

FreeExpa można nabić i na 1 klasach, a nawet więcej niż na 10-kach. Co z tego, że więcej DMG jak to inaczej jest podliczane.

Gdyby tak nie było to pomyśl ile TD by zarabiali/zdobywali expa.

Wracając, więcej zrobisz exp-a (np. na 100 bitew) na 3 klasach niż na 10-tych. Powód? Słabsi gracze/nooby dający się zabić za darmo.

Na 10-kach jest mniej debili, aczkolwiek takowi są.

Nie pomyślałem, ale może być irytujące granie niskimi tierami whole the time. Poza tym noobteam może się trafić też tobie - wyrżną twoją grupę i zaszarżują na ciebie.

Opublikowano

Nie pomyślałem, ale może być irytujące granie niskimi tierami whole the time. Poza tym noobteam może się trafić też tobie - wyrżną twoją grupę i zaszarżują na ciebie.

A czy taka drużyna nie może też się trafić na 10-kach ? Mi przeważnie się taka losuje.

x

Opublikowano

A czy taka drużyna nie może też się trafić na 10-kach ? Mi przeważnie się taka losuje.

Może, ale znacznie rzadziej i nie zawsze jest to zależne od twojej drużyny. Na Malinówce taki Chaffee robi istną rzeź bo wykrywa absolutnie wszystkich którzy strzelą bądź wyjadą zza krzaków i wroga drużyna nie ma tu nic do gadania, bo Chaffee stoi w krzakach i nikt go nie widzi. A scout'y nie widzą przez krzaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...