Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwszy samochód

Tworu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :P Przyszedł w końcu czas na pierwszy samochód. Mój budżet na dzień dzisiejszy to 6-8tyś ;/ tyle mi się udało uzbierać do 18 urodzin :P Pierwszy samochód jaki mi się rzucił w oczy to Fiat Barchetta. Co o nim sądzicie? Dobry wybór? :P

Interesuje mnie samochód dla młodego chłopaka, abym mógł się wyszaleć itp. :P Najlepiej kabrio lecz jestem otwarty na wszelkie propozycje (tylko nie bmw) ^ ^

Opublikowano

a co sądzicie o Maździe MX5?? Czy już lepiej barchetta? :P

Poczytaj opinie tych aut na forach motoryzacyjnych.

1390758008-U305854.png graphic.png

Opublikowano

@up

Odpowiedział ten co się najlepiej zna... Z fiatem pewnie miałeś tylko do czynienia przechodząc koło niego lub z samochodami w nfs. Ja mam fiata i wolę to niż golfa którego jest milion pięćset sto dziewięćset na ulicach...

Ps: ta barchetta jest ładna ale zobacz też fiat'a bravo ale ten stary typ ewentualnie coś z alfa romeo :)

Opublikowano

Barchanta fajnie jedynie wyglada. Wedlug mnie bedzie slaba. Kazdy fiat jest gowno wart zepsuje sie po 2 miesiach kupienia w salonie a mazda mx 5 nie za fajnie wyglada. Ale jest lepsza do mazdy nie mam nic sa dobre wytrzymale i szybkie.

fhqf.jpg

Vayner.

Opublikowano

Weź golfa 3/4 są najlepsze dla młodych, barchanta fajnie wygląda, ale wygląd to nie wszystko zależy jak będzie użytkowała a moi znajomi rodzina zawsze gdy mieli doczynienia z fiatem to źle to wspominali.

Opublikowano

Barchanta fajnie jedynie wyglada. Wedlug mnie bedzie slaba. Kazdy fiat jest gowno wart zepsuje sie po 2 miesiach kupienia w salonie a mazda mx 5 nie za fajnie wyglada. Ale jest lepsza do mazdy nie mam nic sa dobre wytrzymale i szybkie.

Robię w serwisie i uwierz mi, że nie tylko fiaty się psują więc Twoja teoria jest tak głupia, że aż żal czytać. Jak ktoś samochód piłuje to on na pewno długo nie potrzyma....

Opublikowano

Opel Calibra awd <3 (możesz trafić gdzieś na taki egzemplarz)

zaczytuje z wiki

Samochód wyróżniał głównie niski współczynnik oporu aerodynamicznego wynoszący Cx=0,26

Opublikowano

Bierz mercedesa w124 lub audi 80 jeżeli chcesz w cabrio

nieregulaminowa sygnatura

Legenda
Opublikowano

Za 10tys. możesz bez problemu kupić sobie ładną Mazde 6.

"(tylko nie bmw) ^ ^" - mój pierwszy samochodzik to BMW serii 3 E46 :<

Opublikowano

Ale weź Ty pod uwagę spalanie tych samochodów, bo kupisz, a nie będziesz miał za co jeździć :)

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

Ale weź Ty pod uwagę spalanie tych samochodów, bo kupisz, a nie będziesz miał za co jeździć :)

Dobrze mówi. Dodatkowo dostępność, koszty części i ogólnego użytkowania samochodu.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

Bierz też pod uwagę, że będziesz musiał opłacić ubezpieczenie, a jeśli masz <25 lat, i niedawno odebrałeś prawko to koszty tego są wręcz absurdalnie wysokie.

Ja Ci mogę polecić Hondę Civic VI. Bardzo bezawaryjny samochód i bardzo oszczędny. Wyszalejesz się też bez problemu. Na cabrio się nie znam więc Ci nic nie polecę.

Opublikowano

Szczerze to patrz na taki samochód który będzie ci służył i będziesz nim jeździł więcej niż dokładał do niego.

Ogólnie odradzam takie marki jak BMW czy alfa romeo.

Stare samochody tych marek są raczej samochodami "awaryjnymi" .

Po za tym Brał bym pod uwagę spalanie, wielkość silnika (Fajnie jest mieć taki chociaż 3.0 ale opłaty cię pogrążą jako że nie masz zniżek ponieważ jesteś młodym kierowcą.)

Ja osobiście jeżdżę Seatem Toledo II 1.9 i nie narzekam. :)

Polecam też w tych pieniądzach Honde Civic i audi A3 :) Audianka była mega oszczędna jak miałem, spalanie jakieś 6L/100km w gazie :)

1392970192-U247153.png

Zadaj pytanie czy naprawdę jesteś wolny?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...