Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wielki problem z Minecraftem, Bloki znikają (SS) LIKE ZA POMOC! WAŻNE !

Hak3rPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nic nie robilem i na txt default jest tak samo, to nie txt na 100%..

41099282381060526874.png

Opublikowano

To nie może być wina launchera bo pliki są takie same w .minecraft... Skoro nie robiłeś nic MCPatcherem to ściągnij go pod twoją wersję mc. (prawdopodobnie najnowszą) i pozaznaczaj wszystkie opcje we wszystkich zakładkach a potem spatchuj.

Opublikowano

No idea. Poproś jakiegoś kumpla o folder z appdata (.minecraft) i wywal stary wrzuć ten jego. Może jakaś wada plików, albo dziura w systemie.

Opublikowano

Problem leży chyba w wersji minecrafta 1.7 ponieważ na 1.6.4 wszystko wydaje się okej, kolega właśnie wysyła mi swoje pliczki minecraftowe, dam znać czy będzie działać.. ;d

41099282381060526874.png

Opublikowano

A przy okazji instalacji optifine nie instalowałeś innych modów typu Dynamic Light (chyba tak się pisze ;) )

Dzieje się tak tylko na MultiPlayer ? Jeżeli tak to czy tylko na jednym serwerze ?

Jeżeli tylko na jednym to być może na serwerze jest plugin dynamic light i twoja karta graficzna nie wytrzymuje.

Weź wgl podaj parametry swojego komputera (RAM, procesor, karta graficzna)

Przy okazji sprawdź jakie jest obciążenie procesora podczas występowania i nie występowania błędów (Ctrl + Alt + Delete -> menadżer zadań)

To samo zrób wyłączając wszystie procesy w tle (skype, gg, internet,...)

Jeżeli nie pomoże spróbuj użyć darmowago programu CCleaner do czyszczenia "syfu" (historia przeglądarki, historia kopiowania/kasowania plików, itd.

Uwaga: jeżeli ni chcesz stracić zapamiętanych haseł odznacz odpowiednie "okienka" (program nie usuwa żadnych programów, a jedynie ich historię)

Opublikowano

mam tak wszędzie.. 

Specyfikacje (Tymczasowe)

RAM: 4GB DDR3

Procesor: 6x4,10 GHz

Grafika: Ati Radeon 3000 (Tymczasowa bo to zintegrowana, kupuje zwykłą..)

41099282381060526874.png

Opublikowano

Mam dokładnie ten sam problem. Wystąpił on po formacie. Przed było wszystko ok. Próbowałem już reinstalować sterowniki, wgrać nowego directx'a, instalować na nowo jave, nawet inne launchery typu FTB. Posiadam premium. Nie przychodzi mi do głowy co jeszcze może być nie tak.

Opublikowano

Witam i ja mam ten sam problem co koledzy również próbowałem wszystkiego co wyżej i nic mi już nie przychodzi do głowy. Robiłem nawet format i to samo błąd ciągle występuje bo przebiegnięciu kilku metrów albo użyciu/uderzeniu czegoś. Jeżeli komuś coś jeszcze przychodzi do głowy co z tym można zrobić to prosiłbym o pomoc.

Opublikowano

mam tak wszędzie.. 

Specyfikacje (Tymczasowe)

RAM: 4GB DDR3

Procesor: 6x4,10 GHz

Grafika: Ati Radeon 3000 (Tymczasowa bo to zintegrowana, kupuje zwykłą..)

wgraj

starsze serowniki do karty radeon

Opublikowano

No... już kolega wyżej podpatrzył wyżej ode mnie i myśli że pomoże... Właśnie problem ten występuje na wersji beta najnowszych sterowników do Kart AMD Radeon czy tam ATI. Taka wina, bo się buguje. Trzeba czekać na nowszą wersję.

Opublikowano

Okej, a czy by ktoś by był tu na tyle dobry i dał link do mojej grafiki ? bo ja szukam i nie mogę znaleźć.. 

41099282381060526874.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

temat do zamknięcia! powodem tego była aktualizacja sterowników to nowszej wersji.. na starej wszystko jest tak jak trzeb! ;3 

41099282381060526874.png

Opublikowano

xxx

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...