Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;) Jestem wlascicielem pewnego serwer minecraft , wczoraj tj. 31.01.14 doszlo do zgrifowania serwera .

Bylo cos takiego ... bylem na serwerze z kolegą (2-Wlasiciciel) oraz Gracze itd .

Mój nick to P0K3M0N , nagle na chacie pokazuje sie info :

[P0K3M0N : Opped griferpl1 ]

Taki mial nick ... Po 2-gie mógł pisać pod moim nickiem ... Nie wiem ... Nic nie pisalem a tu nagle :

[] Wlasciciel> P0K3M0N : ZGRIEFUJE WAM SERWER ( To nie pisalem ja :LOL: )

Pisalo cos takiego ... Lecz nie napisałem tego ja ... Mam plugin AuthMe .

Jezeli wiecie jak to zrobili to powiedzcie (Chca abysmy reklamowali im serwer za to ze zostawia mój serwer) Chce im sie wbic i zgriefowac ;/ Pomóżcie !!! Jezeli chcecie do mnie napisac to : P0K3M0NEK@o2.pl

Lub YouTube : yt.com/user/adrianxminecraft

Pomocy , jezeli czegos wiecej chcecie (W Sensie Informacji o tym) To piszcie ! ODPOWIEM ! :/

PS . Czy da sie to jakos zabezpieczyc ? ;-;

Opublikowano

Masz ip radiowe? Jak nie to użył ForceOP.Przeczytaj i zobacz co to jest :> i jak coś możesz podać tsa/skajpaja i podać jego ip kompa,będzie miał niespodzianke ^.^

Opublikowano

1. Człowieku jest taka komenda jak /nick i mógł to robić twój koleżka.

2. Mógł użyć ForceOP

3. Mogłeś przez przypadek wpisać opa komuś innemu.

Hamtaro.gif<- 1 łapka 1 cukierek dla Chomiczka

Opublikowano

Granio , IP serwera mojego Mc ?

1. Człowieku jest taka komenda jak /nick i mógł to robić twój koleżka.

2. Mógł użyć ForceOP

3. Mogłeś przez przypadek wpisać opa komuś innemu.

1. Wiem ze jest /nick tylko ze opa mialem ja i mój kolega ;-;

2. Wiem ze mogl ;p

3.Jak moglem dac skoro stalem AFK a pisalo ze niby dalem ???

Albo inaczej ;P Macie lub znacie jakies dzialajace ForceOPy ?

Opublikowano

A poco ci ForceOP?

A poco ci ForceOP?

A poco ci ForceOP?

Jak mówilem :p chca za nieatakowanie mojego serwera REKLAMOWANIE ich serwera . Wkrotce maja mi go chyba podac (IP) I chce im zrobic ZADYME ;3

Opublikowano

Po co Ci prowadzić wojnę z innym serwerem, napisz (jeśli masz hostowany serwer) do administracji hostingu, a jeśli nie to, to zgraj sobie gdzieś mape i sformatuj serwer, możesz też zmienić swoje hasło, może to pomoże.

Opublikowano

Najwidoczniej jesteś naiwnym dzieciakiem nie umiejącym prowadzenia oraz odpowiedniego jego zabezpieczenia nie ma raczej takiego czegoś jak 'włamanie się na czyiś server bez uprawnień' .

Opublikowano

Najwidoczniej jesteś naiwnym dzieciakiem nie umiejącym prowadzenia oraz odpowiedniego jego zabezpieczenia nie ma raczej takiego czegoś jak 'włamanie się na czyiś server bez uprawnień' .

zabezpieczenia ? Juz robi 2-gi wlasciciel ;P

Po co Ci prowadzić wojnę z innym serwerem, napisz (jeśli masz hostowany serwer) do administracji hostingu, a jeśli nie to, to zgraj sobie gdzieś mape i sformatuj serwer, możesz też zmienić swoje hasło, może to pomoże.

Wiem mape itd mam na dysku ;)

Opublikowano

Sprawdź czy w jakimś pluginie/skrypcie nie ma komendy na op . Ja miałem przypadek ,że na pewnym serwerze była komenda /12op1412 i dawała ona OP wraz z komunikatem "Możesz rozwalać. :)" Tą komendę znalazłem pod /? .

Generalnie zalecam konfiguracje pluginów od nowa i sprawdzenie wraz z testami.

W ostateczności napisać do supportu lub zmienić serwer .

Opublikowano

nigdy nie widziałem czegoś takiego jak forceOp :/ jedyne opcje to backdoor ale sam nieumyślnie daleś komuś op / włamanie się na konto authme/ftp :)

jeśli chcesz się zabezpieczyć przed atakami zrob cos takiego

1.spisz listę pluginów !!!! - nie kopiuj tylko spisz listę

2.poszukaj tych pluginów na bukkit.org (NIE KORZYSTAJ Z SPOLSZCZANYCH GOTOWCÓW ANIE Z INNYCH PLUGINÓW Z POZA bukkit.org gdyż mogą mieć backdoor/inne cholerstwo

3.Zmień hasło na ftp/hosting

4.sformatuj maszynę (usuń wszystkie pluginy / mapę<-mapy nie musisz ale warto)

5.Wgraj 

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/easy-anti-join-bot-proxie/

oraz jakiegoś anticheat !!!!!

6.Wgraj pluginy (z pkt 2)

a teraz kilka słów na koniec :

- nigdy nie dawaj nikomu dostępu do ftp

- nie dawaj nikomu OP (chyba że masz 100%pewności że cie nie wydyma)

- skonfiguruj pluginy samemu (nauczysz się czegoś i będziesz miał pewność że wszystko będzie dobrze działać)

Opublikowano

nigdy nie widziałem czegoś takiego jak forceOp :/ jedyne opcje to backdoor ale sam nieumyślnie daleś komuś op / włamanie się na konto authme/ftp :)

jeśli chcesz się zabezpieczyć przed atakami zrob cos takiego

1.spisz listę pluginów !!!! - nie kopiuj tylko spisz listę

2.poszukaj tych pluginów na bukkit.org (NIE KORZYSTAJ Z SPOLSZCZANYCH GOTOWCÓW ANIE Z INNYCH PLUGINÓW Z POZA bukkit.org gdyż mogą mieć backdoor/inne cholerstwo

3.Zmień hasło na ftp/hosting

4.sformatuj maszynę (usuń wszystkie pluginy / mapę<-mapy nie musisz ale warto)

5.Wgraj http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/easy-anti-join-bot-proxie/ oraz jakiegoś anticheat !!!!!

6.Wgraj pluginy (z pkt 2)

a teraz kilka słów na koniec :

- nigdy nie dawaj nikomu dostępu do ftp

- nie dawaj nikomu OP (chyba że masz 100%pewności że cie nie wydyma)

- skonfiguruj pluginy samemu (nauczysz się czegoś i będziesz miał pewność że wszystko będzie dobrze działać)

5. Na co my anty-proxy ?

3. Kto mówi że musi mieć serwer na jakimś kijowym hostingu -,-

I co jak nie ma FTP ? Ja nie mam i sobie radze jakoś -,-

Co mu da to że spisze sobie liste pluginow ?

Zauważ że wielu dobrych pluginów nie ma na bukkit dev'ie

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

eh

5. Na co my anty-proxy ?

3. Kto mówi że musi mieć serwer na jakimś kijowym hostingu -,- 

I co jak nie ma FTP ? Ja nie mam i sobie radze jakoś -,-

Co mu da to że spisze sobie liste pluginow ?

Zauważ że wielu dobrych pluginów nie ma na bukkit dev'ie

5- może na ataki ddos :?

3 ja nie napisałem że ma kijowy host / ftp czyli file transfer protocol tego chyba nie muszę tłumaczyć :/ ale ... można sobie bez tego poradzić bo wiele hosti oferuje coś takiego jak panel serwera/ czy manager pluginów który jest gorszy od ftp :/ a dostęp do ftp do maszyny dedykowanej oznacza oddanie temu komuś pełnej kontroli nad serwerem

Tak masz rację wielu pluginów nie ma na bukkit.org chociaż jest tam zamieszczonych około 10'000 pluginów od małych po wielkie poza tym jeśli pobierasz z innego źródła niż te które podałem warto sprawdzić kod pluginu (czasami kilka tyś linijek kodu ale co tam) aby nie pobrać pluginu z backdoor

poza tym warto zagłębić się w skrót dev z 

http://dev.bukkit.org/

tak więc pluginy tam zamieszczone sa sprawdzone i pewne

Opublikowano

eh

5- może na ataki ddos :?

3 ja nie napisałem że ma kijowy host / ftp czyli file transfer protocol tego chyba nie muszę tłumaczyć :/ ale ... można sobie bez tego poradzić bo wiele hosti oferuje coś takiego jak panel serwera/ czy manager pluginów który jest gorszy od ftp :/ a dostęp do ftp do maszyny dedykowanej oznacza oddanie temu komuś pełnej kontroli nad serwerem

Tak masz rację wielu pluginów nie ma na bukkit.org chociaż jest tam zamieszczonych około 10'000 pluginów od małych po wielkie poza tym jeśli pobierasz z innego źródła niż te które podałem warto sprawdzić kod pluginu (czasami kilka tyś linijek kodu ale co tam) aby nie pobrać pluginu z backdoor

poza tym warto zagłębić się w skrót dev z http://dev.bukkit.org/ tak więc pluginy tam zamieszczone sa sprawdzone i pewne

taa bo anty proxy zabezpieczy przed ddosami ... powodzenia

zmien porty serwera i zobacz dokladnia konfiguracje pluginow

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zapewne masz jakiś plugin, który "gryzie" się z innym, tak więc usuwaj kolejno plugin i znajdziesz rozwiązanie. (Być może)

Opublikowano

A brałeś od kogoś jakis plugin bo są takie jak wpiszesz

.opme

to on dostaje opa

(NIE BIERZ OD NIKOGO PLUGINY/SKRYPTY)

Opublikowano

Jeśli używasz smsshopa to właśnie przez niego mogło nastąpić włamanie. - prawdopodobnie nie zmieniłeś hasła rcon oraz portu, lub koleś znał twoje hasło do konta. Jeśli jednak nie używałeś to bardzo przepraszam za spam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...