Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer na livebox 2.0 Nie działa!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam problem z serwerem na Livebox 2.0.Nikt nie może do niego dołączyć oprócz mnie.Porty są otwarte lecz mój ruter nie pinguje. :angry: Używałem programu PFPortChecker. Mój windows to 7 Home Premium

post-842830-0-25247700-1391198522_thumb.jpg

Opublikowano

ale wież ze livebox znaczy neostrada ma zmienne IP masz 3 opcje:
- wykupić DynDNS
- hamchi
- wykupić u hostingu (polecam slotex.pl)

Opublikowano

nie nic to nie da bo to zmienia IP twojego komputera a nie twojego rutera:) więc zostaje 2 opcja jeżeli chcesz for free a jeżeli nie mogę ci odsprzedać konto na slotexie:) ale to na pw;)

Opublikowano

Stałe ip nic nie zmieni, musisz włączyć odpowiedzi na ping, jeżeli chcesz aby router mógł być pingowany.

Opublikowano

hm teraz kilka faktów

neostrada ma zmienne IP nie wiem jak z innymi ruterami ale mój zmienia ip jedynie podczas jego resetu i od czasu do czasu sami mi zmieniają

nie wiem o co chodzi w tym programie robiłem to bez żadnych (serwer na laptopie home 7 przez ruter neostrady**)

teraz jak postawić serwer :) należy:

-odblokować port w ruterze domyślnie adres http://192.168.1.1 końcówka może być inna - ile ja się tutaj na*wiałem dlatego nie będe niczego tłumaczył :P

- odblokuj porty na zaporze systemu windows

Panel sterowania -> Zapora systemu windows -> z lewej strony okna ustawienia zaawansowane i tam będzie reguły przychodzące i wychodzące należy coś tam zmienić :/

- jak masz antywirusa najprościej go wyłączyć

ip dzięki któremu ty się łączysz jest inne niż przez ten z którego będą korzystać inni

Opublikowano

I dalej g nie działa livebox nie pinguje a tak na szybko sie spytam czy to zalezy ze jestem polaczony przez wi fi a nie kabel? Temat zamknięty sam se poradziłem zrobiłem.I ip stałe jest mi nie potrzebne wystarczy no-ip

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...