Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Którą konsolę wybrać?

KubasonPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was,

ostatnio moja konsola PS3 Slim tnie się, zacina i grzeje po kilku minutach. Planuję ją oddać/wyrzucić, jednak chciałbym nadal posiadać PS3. Moje pytanie jest bardzo proste; Który wariant wybrać ?

A) Playstation 3 Classic (FAT) z allegro za 450 zł. Do tego dokupić odpowiedni dysk 500GB (2,5 cala; interfejs SATA; 5400 obrotów) za kwotę około 200 zł., a ten który był służyłby mi jako zapasowy w razie spalenie dokupionego. Konsolę zamierzam też "przerobić". Po prostu zwykły downgrade, instalacja CFW i potem np. jailbreak.

Łączna cena: 700-800 zł

B)Kupić ze sklepu Playstation 3 Super Slim z dyskiem 500 GB, ale już nie będę mógł jej przerobić.

Łączna cena: 1000-1100 zł

Z obydwoma konsolami miałem styczność. Na gabaryty mam za przeproszeniem wysrane, bo miejsca mam dużo. W dodatku bardziej podoba mi się Fat niż to Super Slim. Dysk wtedy tej samej wielkości, ale za to Super Slim ma zabezpieczenie przed przepaleniem się, a Classic już nie (Tak właśnie straciłem pierwszego Classica). Pragnę też dodać, że nie mam zamiaru oddawać mojej Slimki do serwisu gdyż robiłem to co oni by zrobili samemu i nic nie pomogło.

Opublikowano

Playstation 3 Super Slim, dlaczego?

- mniej awaryjne
- nie da się przerobić (to według mnie + możesz się logować na PSN)
- lepszy wygląd

To 3 powody czemu warto kupić PS3 SS. Sam mam SS i jestem z tego bardzo zadowolony :)

Opublikowano

Mówiłem, że wygląd moim zdaniem gorszy

Widzę, że nie masz pojęcia o przerobieniu. Są takie haxy, które pozwalają grać w online...

Jedyny dobry argument to awaryjność, ale ze względu na moje Slim nie mam do tego zaufania.

Opublikowano

Playstation 3 Super Slim, dlaczego?

- mniej awaryjne

- nie da się przerobić (to według mnie + możesz się logować na PSN)

- lepszy wygląd

To 3 powody czemu warto kupić PS3 SS. Sam mam SS i jestem z tego bardzo zadowolony :)

Popieram wybór kolegi.Mniejsza awaryjność i mniejszy pobór prądu.......Sam posiadam SLIMa od około 4 lat i śmiga.czasem się zdarza trafić na" zonka" i to wtedy jak kończy się gwarancja...To jest jednak twój wybór czy "Slim" lub "super slim"

PC na podzespołach AMD.Laptop leciwy bo z XP na Intelu.Drugi nowszy AMD A8

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz pomyśl jak odbiorą to inni !! i Vice Versa

Opublikowano

Slima odrzucam od razu...

Do wyboru mam Classic i SS.

Pobór prądu nie jest aż tak ważny. Najbardziej liczy się dla mnie wydajność/awaryjność.

Opublikowano

Ja to bym poszedl na FAT bo przerobione systemy sa wiecej warte w sprzedazy jak SuperSlim (Przynajmniej w anglii gdzie SuperSlim £130 a CFW za £200 nawet)

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Podsumowanie:

PS3 Fat:

+Zwiększenie ceny po przerobieniu

+Mam do tej konsoli zaufanie

+Możliwość przerobienia

+Niektóre modele mają wsteczną kompatybilność

-Możliwość wystąpienia YLOD (Nigdy mi się nie przytrafiło :D i nie oznacza całkowitej śmierci konsoli)

PS3 Super Slim:

+Mniejszy pobór prądu

+Gwarancja, nowa konsola

+Niby mniej awaryjne, ale sądząc po Slim wątpię w to

-Brak możliwości przerobienia

-Brzydsza moim zdaniem

-Brak wstecznej kompatybilności

@UP: Napisałem, że w obydwóch konsolach dysk 500 GB (W ss seryjnie, a w Classic'u wymieniany)

Post będę aktualizował o odpowiednie argumenty.

@Down: Mi ani razu fat nie nawalił, jedynie się spalił, ale z mojej winy...

Do tego jak pisałem nie jestem przekonany co do małej awaryjności SS.

A jeśli miałbym już kupować Fat'a to jaką pojemność wybrać i jaki musi być wtedy kod CECHxx ? (wiem, że zmieniam, ale ponoć nie które modele mają częstsze YLOD'y). Osobiście sam miałem Classic'a i to pierwszą generację, 20 GB i ani razu nie było problemu. Jednak wersja ta nie miała Wi-Fi na którym bardzo mi zależy (Od router'a do konsoli jest 10-15m i ściana...).

Opublikowano

Moim zdaniem SS, dlaczego ?

- kupisz nową

- masz gwarancje

Kupisz używanego fata to może Ci paść po 2 dniach, a tu masz pewność, że będzie działać. Wyglądem konsoli się nie gra więc moim zdaniem to wszystko jedno, no i podobno faty awaryjne były.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Ja bym brał slima,sam mam juz swojego 4 rok i niemam z nim namniejszych problemow mimo ze mam jednego z pierwszych ktore podobno byly awaryjne :)

Zbieram jak większość +!

Opublikowano

Jeśli nie zależy ci na graniu multiplayer, to polecam A

Jeden minus

- Jeśli w przerobionej konsoli zalogujesz się na PSN, automatycznie dostajesz perma na konto, za drugim razem na konsolke

Jeśli jednak nie chcesz przerabiać konsoli, i chcesz pograć w różne tytuły na multiplayer, to polecam Super Slim

@Edit

Co do Super Slim

Jeśli nie rusza cię cena to kupuj :D

Jednak ja polecam Super Slim, ale wybór należy do ciebie

ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0

AMD FX-8320E EIGHT CORE 3.5GHZ

SAPPHIRE RADEON 7850 HD

CRUCIAL BALLISTIX ELITE 2x8 GB DDR4

WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

Opublikowano

Bawisz sie w breaki, downgrejdy i dziwisz sie ze ci nie dziala... Kupilbym zwykla FATkę (pozycja 1) i zostawil ja w swietym spokoju albo przywrocil normalny system Slimowi i przestawil go na wierzch :]

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Na Twoim miejscu wybrałbym konsolę ¤A¤.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

@Katalizator3: Oj tam, oj tam. Jest program, który potrafi odbanować PS3. 

@umotex12: Slimka ma oryginalny system 4.53 i działa bardzo wolno, więc chcę kupić Classic'a, którego przerobię i tyle. 

Opublikowano

Nie ma to jak kupić najstarszą wersję konsoli, - awaryjna, - pobór prądu, - przegrzewającą się - wymiary - waga
Najlepszym wyborem jest Super Slim, wyeliminowane wszystkie błędy z poprzednich wersji.

Jeśli pomogłem to proszę o łapkę  w dół.

Opublikowano

@umotex12: Slimka ma oryginalny system 4.53 i działa bardzo wolno, więc chcę kupić Classic'a, którego przerobię i tyle. 

Pamiętaj, że jak kupisz używaną konsolę w dodatku fata to może Ci ona paść po kilku dniach. Kupując nową ze sklepu masz pewność, że będzie działać ( przynajmniej przez okres gwarancji xD ale raczej ss nie jest awaryjny ). No, ale jeśli chcesz przerobić konsolę to chyba nie masz wyboru.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Co z tego, że są programy do odbanowania jak co chwile przestają działać bo Sony banuje wszystkie IDPS.

Z przeróbką jest tak samo, trochę pograsz a któregoś dnia zobaczysz info o zablokowanym dostępie.

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...