Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zwiększyć FPS'y?

Arecki12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mój komputer jest dość słaby i FPS'y potrafią spaść nawet do 15. O grze na serwerach większych niż 32 sloty i ogólnie tych bardziej wymagających nie mam co myśleć. Co poradzicie aby uzyskać chociaż troszkę więcej fps'ów? Czy wszystkie ustawienia dać na niskie/wył czy coś zmienić? I proszę bez super fajnych rad typu "Kup nowy komputer". Dziękuję za wszelakie porady.

Opublikowano

Jaki komputer? Możesz próbować szukać lepszych sterowników, ale możliwe że nic nie poradzisz. Podaj pełną specyfikację.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

no chłopie .. minimalne Ci chodzą w ogóle ?

Żyj dla siebie, nie patrz na innych co o Tobie mówią :) 

oj12ja.jpg

Opublikowano

Na 9800GT bez większych problemów można grać w BF3.

Ba! Nawet 8800GTX działa na ultra, ale to musi być naprawdę dobrze podkręcony i dobra sztuka.

Opublikowano

Skoro moje propozycje nie zadziałały, a sprzęt nie masz najlepszy to raczej nie da się nic bardziej zrobić.

FPSy spadają podczas jakiejś konkretnej czynności, np. tylko przy strzelaniu, czy przy normalnym bieganiu/chodzeniu też?

Opublikowano

Generalnie przy walce są spadki. Chociaż jak gram na większych mapach to takie normalne się zdażają. Na serwery 32+ nawet nie wchodzę bo tam mam 15-20 fps.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na takim kompie to się nawet nie dziw. :) Procesor nie wyrabia i spadki są. Na g2030 nawet spadki są, a to jeden z najlepszych 2 rdzeni (nie licząc i3, jest najlepszy).

Opublikowano

Wlacz menadzer zadan po wlaczeniu bf3 i w procesach znajdz bf3.exe potem na to daj lewym tam jest ustaw priorytet i daj wysoki.Mi to dało troche fps.

NonekPL.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...