Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WYDAJNA przeglądarka internetowa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Poszukuje wydajnej przeglądarki internetowej.

Nie ukrywam - mój komp to złom, a firefox czy chrome zżerają troche tej pamięci.

Znacie jakieś przeglądarki które są dość funkcjonalne i wydajne? Najlepiej polskie, ale przeżyje jak bedzie angielska/ruska/włoska/niemiecka/francuska/arabska/chińska/czeska/ukraińska bądź hiszpańska.

Opublikowano

Swoją drogą niezły rozrzut językowy ;-)

Na windowsie całkiem sprawnie działa Opera (na starym XP'ku z niej korzystałem i nie było większych problemów, przy 1gb ramu chodziła całkiem przyzwoicie).

Z tych mniej komercyjnych (rzadko używanych) możesz spróbować przeglądarkę Safari (nie korzystałem, ale czytałem pozytywne opinie na jej temat).

Jeszcze mniejsze zużycie ramu (jak nie najmniejsze) ma Maxthon. Szybko przeładowuje strony, ma dużo FPS podczas oglądania filmów na YT i ogólnie chodzi dość płynnie na starszych/gorszych PC'tach.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Swoją drogą niezły rozrzut językowy ;-)

Na windowsie całkiem sprawnie działa Opera (na starym XP'ku z niej korzystałem i nie było większych problemów, przy 1gb ramu chodziła całkiem przyzwoicie).

Z tych mniej komercyjnych (rzadko używanych) możesz spróbować przeglądarkę Safari (nie korzystałem, ale czytałem pozytywne opinie na jej temat).

Jeszcze mniejsze zużycie ramu (jak nie najmniejsze) ma Maxthon. Szybko przeładowuje strony, ma dużo FPS podczas oglądania filmów na YT i ogólnie chodzi dość płynnie na starszych/gorszych PC'tach.

Myślałem własnie nad zainstalowaniem ponownie Maxthona, tylko z tą szybkością przeładowywania stron jest tam różnie, a mi potrzebne jest coś z szybkością podobną do firefoxa a przy tym, by był wydajniejszy od niego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...