Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hardmode

Janusz.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak każdy wie po zabiciu ściany mięcha nasz świat (?) przechodzi w tryb hardmode. nie rozumiem trochę tego :x co daję tryb hardcore? czy jeśli zginę na trybie hardcore to itemy ze mnie wypadną? i czy shark z meteor shotami wystarczy na niego?

i jeszcze mam pytanie odnośnie zarabiania kasy, mam jedna statuetkę ryby, zabijam je poprzez lave ale to nie daje aż takich zysków (z 99 ryb 99 silvera :x) znacie jakieś dobre sposoby na kasę? :x

Opublikowano

Tryb Gry Hardmode to drugi etap w grze. Po nazwie można się domyślić że jest on trudny. Zostaje dodanych na świat wiele rud, bosów, potworów, npc, bloków itp. W tym etapie gry są klasy które zależą od tego jakie eq nosimy. Jest mag, warrior i... Nie pamiętam nazwy ale się posługuje broniami palnymi. Jedna zbroja daje mu bonus niewidzialności jak się stoi w miejscu. Mógłbym jeszcze dużo pisać ale sam się przekonaj co i jak ;).

Pomogłem? Daj +, to nic nie boli a dla mnie wiele znaczy. ; )

Opublikowano

no dobra, ale nie odpowiedziałeś na moje pytanie. czy w trybie hardmode kiedy zginę wylatują ze mnie itemy i czy dam radę tylko z minisharkiem?

Opublikowano

Nie, na trybie HardMode jak zginiesz tracisz tylko połowe swojej kasy. Żeby tego uniknąć możesz ją schować do skarbonki. Z minisharkiem niektórym potworom będziesz bił po 1 DMG 2 DMG a czasami się trafiają z HP 250 lub więcej. Lecz minisharka możesz przerobić na MegaSharka który tym potworom będzie bił już po 15-30. Aby go zrobić potrzebujesz zabić Destroyera. Jest to najłatwiejszy boss na trybie HardMode. Ma 80.000 HP ale za to ma duży hitbox i mało bije. Polecam go bić jakimiś czarami jak uda ci się stworzyć przywoływacz. Aha mogę jeszcze dodać że w trybie HardMode jest dosyć sporo rodzai naboi. Są samonamierzające, wybuchowe itp.

Pomogłem? Daj +, to nic nie boli a dla mnie wiele znaczy. ; )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...