Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obsługa wielu rdzeni!

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko co w tym poradniku, tylko zamiast tamtej gry wybieramy WoT'a :)

I tym oto sposobem pozbywamy się ostatniego argumentu fanboyów gry WT jakim jest optymalizacja.

Testowane, przybywa 20-40fps

Opublikowano

Sam testowałem (bez tego testu Juri by tematu nie napisał :D ), potwierdzam. Zazwyczaj FPSy mi stały na poziomie 25-30, skoczyło mi do około 40-45.
Dalej głównie używa 1szego rdzenia, ale część procesu przeskakuje na pozostałe. (w moim przypadku było użycie procesorów: 70%, 10-15%, 10-15% i 40%).

Opublikowano

Menadżer zadań=>procesy=>prawoklik na WoT=>ustaw koligację. Ten sam efekt bez konieczności instalowania czegokolwiek :)

Nie posiadam takiejopcji (przynajmniej na Win8)

Opublikowano

Menadżer zadań=>procesy=>prawoklik na WoT=>ustaw koligację. Ten sam efekt bez konieczności instalowania czegokolwiek :)

Nic to prawie nie daje...

Opublikowano

A mój sposób działa :)?

Zaraz sprawdzę ;)

@Edit działa , przybyło 15 Fps :D

Opublikowano

A, dodać muszę, że ten program działa przy wszystkich grach obsługujących nie wszystkie rdzenie :)

Opublikowano

Mam pytanie, czy to trzeba robić za każdym razem? :)

"My World is in your Head..."

Pierwszy Polski blog o grze Vampyr:
http://www.czasnawampyr.pl/category/news/

Opublikowano

Mam pytanie, czy to trzeba robić za każdym razem? :)

Powinno się zapisać w ustawieniach systemowych, ale w komentarzach pod filmem mówili, że trzeba zawsze :(

Opublikowano

Zrobiłem, na maksymalnych nie odczuwam zbytniej różnicy, jest około 45(tryb snajperski 61), ale za to procesor jest nieźle obciążony :P

Wydaje mi się, że pomaga tylko słabym/średnim kompom na mediuum.

@Edit:

Dam +, bo przy niezłej zadymie fps jest stały, a normalnie to lubił skakać o kilkanaście.

Moim zdaniem, pomaga jak nie w zwiększeniu to w utrzymaniu stałego poziomu.

PS. Chyba mój komp więcej nie wyciśnie, chodź może to być wina grafy :)

"My World is in your Head..."

Pierwszy Polski blog o grze Vampyr:
http://www.czasnawampyr.pl/category/news/

Opublikowano

Nic nie przybywa :C

Wykorzystywanie wielu rdzeni, pomaga tylko wtedy, kiedy masz więcej niż 1 rdzeń.

Zrobiłem, na maksymalnych nie odczuwam zbytniej różnicy, jest około 45(tryb snajperski 61), ale za to procesor jest nieźle obciążony :P

Wydaje mi się, prze pomaga tylko słabym/średnim kompom na mediuum

Być może, większości pomaga i to się liczy.

Opublikowano

Jak mam za każdym razem to robić to nawet się nie biorę za to bo i tak mam bardzo niskie obciążenie procesora.

z 2 osobom się zapisuje, a 2 osoby muszą za każdym razem... Nie wiem od czego to zależy, ale nie zawsze trzeba odpalać. Jeśli i tak możesz bez problemu grać na najwyższych, to dodatkowo optymalizacja nie ma sensu, poczekaj na tekstury HD :)

Opublikowano

Ciekawe. Muszę sprawdzić czy to zadziała w windowsowskim menadżerze zadań.

@Edit:

Nie potrzeba tego programu przy WinXP/Vista/7, bo tą funkcję już mamy w menadżerze. ;)

Pozdro dla biednego win8. (win8 może i jest "fajny :D" ale nie na obecny rok. Z tego co słyszałem, jest problem z niektórymi aplikacjami.

x

Opublikowano

Ciekawe. Muszę sprawdzić czy to zadziała w windowsowskim menadżerze zadań.

@Edit:

Nie potrzeba tego programu przy WinXP/Vista/7, bo tą funkcję już mamy w menadżerze. ;)

Pozdro dla biednego win8. (win8 może i jest "fajny :D" ale nie na obecny rok. Z tego co słyszałem, jest problem z niektórymi aplikacjami.

Ta, ale up ktoś mówił, że lepiej więcej daje ten program. Ja nie wiem, mi fpsów wystarcza.

Opublikowano

W WIN8 ta Koligacja czy jak to tam było jest w zakładce szczegóły. Klikamy prawym na world of tanks. Standordowo miałem wszystkie rdzenie włączone ; d

76561198001815076.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...