Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyjście ze srebra

ArcaniA2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No najwyższy czas chyba? W sezonie III miałem silver II z 82 lp i dość dużym mmr, teraz po 3/7 placementach wrzuciło mnie do silver V. Mój cel - minimum gold.

Lolking:

http://www.lolking.net/summoner/eune/36214201

(Co do tej gry Riven, to każdy ma gorsze gry, a Volibear grał po prostu lepiej ode mnie).

Pierwsza gierka:

30wroy9.png

Screena z końca gry niestety nie mam. Tutaj po prostu rozwaliłem early, starałem się bardzo dużo gankować (wszystkie linie przegrywały, najbardziej bot) Varus wykerowany jak nie wiem. Dzięki mnie 3 osoby wygrały serie (zabrzmiało to nieskromnie, ale taka prawda).

Druga:

2dqo944.png

Cóż rzec, dobrało mi brązów w mojej i w przeciwnej, łatwo wykerowałem bota, Vi bardzo pięknie dive'owała i ja mogłem spokojnie wywalić full combo (padali w sekundę). Grałem na niezbyt dobrą Dianę, ale według mnie ta postać i tak nie ma szans na Akali, wystarczy dodge'ować jej Q.

@edit

Trzecia gra:

29v1ef7.png

Kompletny brąz po obu stronach, firstpick Katarina, Graves afk (i tak feedował tylko), a ja się starałem wykerować (czyli wpieprzanie się w środek TF i ksucie killi z ulta). Jinx mówi że feedowała, bo "chciała im dać szansę".

@edit2

atu0co.png

Taka sobie gra Singedem, czyli farma, farma, farma, w dodatku inne linie wygrywały, bo z mida i z bota przychodzili mnie zabić, więc nie musiałem im pomagać.

Do wszystkich zainteresowanych lub nazywających mnie hakerem - BoL'a używam jako bota (nabijanie referalli) oraz (co muszę przyznać) na Karthusa, aby pokazywał kiedy mogę zabić z ulta. Czyli żadnych gówien dla bezmózgów typu SBTW.

Opublikowano

2dj31bt.png

Taka zwykła gra Jaxem na jungli. Tym razem same srebra. Nie fragowałem za bardzo, a starałem się ratować swoich (Yasuo i Ezreal), przez co czasem musiałem się poświęcić oraz robić smoki. W enemy Kata jak Kata, myśli że się wbije w 5 to pentę zrobi. Nasus dość dobre grał, ale nie wiem czemu tak słabo mu z farmą poszło.

@edit

29p6s1j.png

Niestety, debile na midzie i bocie, Vayne czysty brąz, tak samo jak Orianna. Staraliśmy się coś we 3 ugrać.

@edit2

2s7f66w.png

I jest ten przeskok o dwie, mimo iż wątpiłem z powodu przegranej Olafem. W early bardzo przegrywaliśmy, było 1/9, większość z nas miała po 0/2, jednakże nasz teamplay po prostu ich rozwalił, mogliśmy spokojnie wbijać 4vs5, bardzo rzadko mam takie gry jak ta, w których każdy coś robi. Mundo trochę płakał, że przegramy, obrażał junglera i innych (lekko), ale starałem się podnosić drużynę na duchu.

Jako że mojego buildu nie widać, podaję: Trepy maga + homeguard, dfg, zhonya, rabadon, athenes i pałka (to co daje 40ap, chciałem void staffa złożyć).

Opublikowano

e9tenp.png

SS po grze znowu nie ma, ale opiszę - Kata wymusiła mida, ale na szczęście ich Ziggs i bot ssały pałę, ja grałem na nie najlepszego Jaxa, jednakże przyjął przegraną z honorem i nie flame'ował za ganki Udyra (były ze 3). Ogólnie starałem się grać pasywnie, póki nie zauważyłem, że on nie ma szans - moje W dawało mi zbyt dużo tankowatości, dzięki czemu wygrywałem wszystkie wymiany.

157d8uu.png

Tutaj nic specjalnego, jedyna Elise ogarnięta, a tak to nie ma co mówić - gank na bota i double dla mnie/adc, tak samo z topem. Po paru gankach na topa już nie musiałem wracać, Poppy miała monstrualny dmg, a Nasus poddał się i trollował.

v7dvua.png

Tutaj znowu kompletny debilizm - LB zabrała mi mida, twierdząc że da sobie radę, i że LB jest hard kontrą na Kassadina. Co do mojej linii - wygrywałem ją strasznie, mimo babysitu Warwicka, odcinałem Riven od farmy jak tylko się dało. Niestety, nie wszystko da się wygrać.

Opublikowano

Wracam do gry po drobnym załamaniu (przegrana Gragasem). Spadłem do ok. 22 LP, ale postanowiłem ponownie wziąć się do roboty.

29biwas.png

Tutaj było średnio, brakowało trochę zgrania, ale jakoś się udało wygrać, wystarczyło zabić tego Gragasa.

1ooe1k.png

Bardzo luźna gra Gragasem. Byłem firstpickiem, zbanowane zostały wszystkie mocne picki/dające sobie radę na Gragasa (Fizz, Kayle, Kassadin, Yasuo), więc picknąłem go. Na wszelki wypadek zacząłem z Doran's Shieldem, jednakże Ahri bardzo słabo grała, nawet potrafiła dodge'ować beczek, więc potem zacząłem budować się bardziej agresywnie.

Opublikowano

Powodzenia ale czapki na gragasie trochę brakowało :D

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

33vf33q.png

Nie umiem grać adc, picknąłem bo musiałem. Na całe szczęście Leona bardzo dobrze grała i dzięki niej wygrałem linie. Ich team był słaby, łatwo było o dobrą pozycję, a Diana tylko flame'owała wszystkich. Teraz przeskok o dwie, i gold na wyciągnięcie ręki :D

@edit

2aettf5.png

Early średnio, koleś który picknął Lulu mid tylko dlatego, że była na lcs, oczywiście nie miał pojęcia jak nią grać. Później poszło jak po maśle, szczególnie dobrze spisał się Olaf (gankując).

Opublikowano

2cek3r.png

Bardzo prosta gra, bez żadnego oporu wygrywaliśmy. Picknąłem Nidalee na Yasuo, bo wiedziałem że zjadę go na 6, ale zjechałbym go nawet Soraką pod ad, on dive'ował do inner turreta mnie... Olaf jedyny dobry u nich, ale nie mógł chłop nic sam zrobić.

Opublikowano

Nice, fajnie widzieć, że komuś się udaje

Co to inner turret?

To jest ten turret jak spushujesz pierwszego i on jest drugi, tzw. inner turret.

Screeny z dzisiaj i wczoraj, premade z kolegą:

efgqs5.png

Tutaj bardziej asystowałem, E na Wukonga, on wbija z ultem a ja swojego odpalam. Kompletna miazga, łatwa gra, tylk Garen debil chciał surrenda (ciągle flame'ował i surr spamował).

2s17uyf.png

Gragas jak Gragas, również premade, jednakże tym razem on poszedł na supp, bo ciągle miał lastpicka i w końcu mu nie dali jungli (graliśmy jeszcze normale). Słaba farma, bo było dużo TF i roam'owania, poza tym kille wystarczały mi na itemki.

Opublikowano

1jxok1.png

Premade, instalock Gragas i Oriankę na spokojnie zjechałem.

2hn0y1j.png

Jak wyżej, tylko trochę przedłużaliśmy.Jest seria, do golda już tylko mały krok.

Opublikowano

mozna kupic u Ciebie boosting, czy aktualnie cisniesz tylko na mainie?

Obecnie nie oferuję usług elo boostingu. Gram dobrze, bo często mam firstpicka z powodu wysokiego mmr, więc mogę wziąć mida/jungle i wykerować.

A ja widzę fap folder 'ecchi itp'. MRAU I wydaje mi się, że widzę tam Rias Gremory :D.

@AW

Super dobrze Ci idzie, szybki gold w kieszeni :)

Nie, to nie ona :P Poza tym czemu zaraz fap folder... Ja to po prostu lubię i tyle.

k2js3t.png

Zbanowali mi grubego, więc wziąłem innego snowballa.

Opublikowano

wsmvsm.png

Były lekkie problemy, ale moje ulty i wjazdy Vi oraz Alistara wygrały grę.

34xgme0.png

Tu mi bardzo słabo poszło - moim błędem było nie zbanowanie Fizza. Łatwo dawałem sobie z nim radę w early, ale potem podłapał parę fragów i sam jechał trzech. Miałem bardzo słabe staty (jak wszyscy), ale jakoś nadrobiłem w late i staraliśmy się do końca. Bot kompletny brainless.

Opublikowano

no wiadomo, po co AP CARRY kille. Powinieneś oddawać je junglerowi/supportowi, nie zasługujesz na złoto, rzal

1994993994.png
Opublikowano

nie widzę przyszłości, słaba farma, zgarniasz wszystkie kille, zamiast pomagać kolegom z drużyny, przykre :(

po co AD CARRY kille też nie potrzebne.

Zgarniam większość killi, ale nie wszystkie - zobacz asysty. Oddaję tylko kiedy frag jest pewny, bo po co dawać wrogom możliwość ucieczki.

Btw. APC > ADC. Czemu? ADC nie zdejmie trzech na combo.

Opublikowano

Dobre staty, farma całkiem oki, czasami oddawaj więcej killi jak ktoś wyżej mówił, ale uważam, że bezproblemu wejdziesz do ZŁOTEJ LIGI !.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...