Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw do 3000zł

Jowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześc.

Luty za pasem a najpóźniej w marcu będe kupował pc-ta.

Mam budżet około 3tyś zł. Chciałbym coś przyzwoitego w tej cenie. Potrzebuje do tego jeszcze monitora. Wymagam aby lol chodził na very high w full hd, żeby można było pograć na ultra w bf3, żeby jakoś zagrać w bf4, by płynnie chodziło tf2, infestation i jakaś fifa. By można było pograć w nowe tytuły. Chciałbym jakieś 8gb ramu, minimum 500gb twardziela, procek i karte by można było bawić się grafiką, filmem czy programowaniem ale również pograć + monitor około 20calowy full hd, fajnie by było jakby miał czas reakcji 5-10ms.

Znalazłem taki monitor

http://www.morele.net/monitor-led-benq-gl2250-9h-l6vla-tpe-433477/

mam nadzieje że mnie uświadomicie czy jest dobry czy zły.

Jest tani i spełnia moje wymagania, na pierwszy rzut oka bynajmniej. Taki monitor pozwala na sprzęt za około 2,5k

Im tańszy sprzęt tym lepiej. ale 3k nie ma prawa przekroczyć.

No mam nadzieje że tym razem sie wyśle bo pisałem przez chwilą bardziej rozbudowany post ale forum mi z bad getwayem wyskoczyło. ;D

@zapomniałem dodać, fajnie by było jakby się zmieściło jakieś chłodzenie, może macho. Ale jak bd dobra obudowa i wystarczy to ok.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Powie mi ktoś czy ta karta 270x jest dobra? Czytałem przed chwilą że lepsza jest 270.

Druga rzecz czy myślicie że na przestrzeni miesiąca spadną ceny ?

@up minimalnie taniej plox i co z tym monitorem dobry ? + czy na morelach nie jest taniej?

By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Zależy do kiedy, ale na wiele bym nie liczył. Trudno przewidzieć kurs walut, ostatnio wszystko podrożało...

Monitor jak na tę cenę jest bardzo dobry, możesz wziąć jeszcze lepszy, ale licz się z gorszym sprzętem.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Raczej wole lepszys sprzet. No spoczko, temat niech bedzie otwarty ja czekam n propozycje.

Jeszcze 4 sprawy, czy na morelach nie jest taniej? Druga rzecz to czy to jest ta r9 270x? Jest lepsza czy gorsza? Czy zasilacze OCZ nie sa lepsze? Jak sie odbywa platnosc za sprzet. Za pobreniem kurier czy przelew?

By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Raczej wole lepszys sprzet. No spoczko, temat niech bedzie otwarty ja czekam n propozycje.

Jeszcze 4 sprawy, czy na morelach nie jest taniej? Druga rzecz to czy to jest ta r9 270x? Jest lepsza czy gorsza? Czy zasilacze OCZ nie sa lepsze? Jak sie odbywa platnosc za sprzet. Za pobreniem kurier czy przelew?

Różnica między morele a techplanet to kilka zł, tak r9 270x jest lepsza. Zasilania od OCZ i od Thermalke są równie dobre, płatność to z tego co wiem można sobie wybrać sposób płatności.

Opublikowano

Przeczytalem gdzies ze pod koniec lutego ma wyjsc nowa seria prosesorow, podbno maja byc wydajne i tanie, czy beda one oplacalne do takiego budzetu czy nie?

Ktos ma jakies inne propozycje?

By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Jak wyjdą nowe procesory . To za te 3 kafle kupisz ten " nowy procesor "

Masz zestaw Radtora i on bedzie najlepszy za ta cene . Nie refreshuj ,bo lepszego zestawu juz do cholery nie zlozysz ,a jak chcesz wyje*** pc żebyś się nie martwił weź 10k złotych idź do kompusronika kup gotowca i się ciesz.

kxAyLut.png

Opublikowano

Dobra ale powiedzcie mi jeszcze jedna rzecz, glupia troche ale tak patrzac na zdjecia tej obudowy fractal design nie widze wgl przyciskow na tej drugiej widze ale tam za cholere xD. + czy taki zestaw bd cichy i czy pozniej dolozyc tam chlodzenie?

By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

@to co wyżej + jeszcze jedno chciałbym sprawić sobie od razu chłodzenie do tej budy, dobierzecie jakieś odpowiednie. słyszałem dobre recenzje o macho. Chce to chłodzenie za nie więcej niż 150zł po to by komp był cichy.

By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

@up czemu nie ma szans ja wlasnie bym chcial troche wyzsza wydajnosc uzyskac. I juz chyba ostatnia rzecz czy ten monitor do tej skrzynli sie podlaczy hdmi?

By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Po mojemu idz do 5 sklepów komputerowych i złóż zamówienie na komputer za 3tyś zł tzn chodzi o to że napiszą ci na kartce ile ma ramu jaki procesor itp i sprawdzisz z 5 sklepow 5 kartek i w tym sklepie w którym będzie najlepszy komp to tam sb kupisz przynajmiej ja tak robiłem i kupiłem kompa za 2.5 tys a na allegro 3tys + takie chodza

Opublikowano

Po mojemu idz do 5 sklepów komputerowych i złóż zamówienie na komputer za 3tyś zł tzn chodzi o to że napiszą ci na kartce ile ma ramu jaki procesor itp i sprawdzisz z 5 sklepow 5 kartek i w tym sklepie w którym będzie najlepszy komp to tam sb kupisz przynajmiej ja tak robiłem i kupiłem kompa za 2.5 tys a na allegro 3tys + takie chodza

Takimi "radami" prosilibyśmy raczej nie rzucać...

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ja kupuje z techplanet/morele. Pytam sie czy do zestawu jest kabel hdmi i gdzie w tej obudowie jest miejsce na hdmi i czy podlacze monitor przez to hdmi. Nastepnie dlaczego sie nie nadaje do oc? I co z tym chlodzeniem

By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...