Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwszy raz w minecraft..

Victoremque

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, pozbyłem się kont w metinie bo za dużo czasu na to zmarnowałem,ale od czasu do czasu chciałbym sobie popykać w minecrafta, oglądałem trochę gameplay'ów, ale mam kilka pytań:

- Jeżeli mnie zabiją, to jak mam znaleźć swój dom? :(

- Dlaczego tworzy mi za każdym razem takie nierówne mapy ?

- Do czego są serwery minecraft co się na nich robi?

- Czy jest to darmowa gra czy trzeba kupować?

- Jest na mpc jakiś tutorial co się z czego robi?

KAŻDEMU ZA SENSOWNE ODPOWIEDZI DAJĘ LAJKA.

DO MODA: Przepraszam, niechcący zadałem pytanie w dziale tutoriale, bo trochę czytałem i zapomniało mi się ;/, proszę o przeniesienie.

Opublikowano

Oznacz drogę do domu czy coś, albo na starcie zrób dom. Genereator map jest losowy. Serwer jest po to, że jak nie jesteś samotnikiem to grasz z innymi. Gra kosztuje chyba 80-90 zł.

Crafting jest na wiki. ;) .

Opublikowano

Oznacz drogę do domu czy coś, albo na starcie zrób dom. Genereator map jest losowy. Serwer jest po to, że jak nie jesteś samotnikiem to grasz z innymi. Gra kosztuje chyba 80-90 zł.

Crafting jest na wiki. ;) .

A zawsze po śmierci się odradza w tym samym miejscu? :D Jak tak to lajt bo myślałem że za każdym razem w innym ;)

Opublikowano

Jeśli nie masz zrobionego łóżka, to spawnujesz się zawsze w tym samym miejscu. Łóżko zmienia twój punkt spawnu, robisz go tak:
- - -
w w w

d d d
Gdzie: - to puste miejsce, w - to wełna, d - deski

Stawiasz łóżko w domku i po każdej śmierci - Tada! Jesteś w domu :D

Opublikowano

Gra kosztuje chyba 80-90 zł.

Od kiedy? Kolega się pytał ile kosztuje gra, a ona jest darmowa. Można zakupić premium do niej, które kosztuje ok. 80-90zł, ale bez niego da się grać.

Dodatkowo jeśli chcesz płaską mapę, bo ci "Krzywa" przeszkadza, to możesz skorzystać z ustawień trybu superpłaskiego.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

W minecrafta da się grać bez premium (masz skina jak każdy inny bez premium - steva) po zakupie premium możesz wchodzić na serwer premium + non premium ( jeżeli masz NP to tylko możesz wchodzić na NP). Jeżeli nie zrobisz łózka i się w nim nie prześpisz to się spawnisz w miejscu Spawna za każdym razem. Na serwerach możesz sobie grać z kumplami, zwykły minecraft albo na serwerach większych czyli jakiś FreeBuild itp,popatrz po necie sobie.

Mapki się generują losowowo.

Opublikowano

1. Najlepiej stworzyć łóżko, wtedy odrodzisz się w domku lub zapisać sobie koordynaty które są oznaczone (klikając F3 i spisując y, x, z)

Crafting łóżka znajdziesz tutaj:

http://minecraft-pl.gamepedia.com/%C5%81%C3%B3%C5%BCko 

2. Twórcy Minecraft stworzyli taki generator, by mapy nie były identyczne. Jeśli znalazłbyś sobie taką ulubioną możesz wziąć z niej tzw. "seeda" i wkleić go przy tworzeniu identycznej mapy!

3. Serwery są po to by grać z kolegami lub dla własnej rozrywki. Są serwery Survival, Hardcore, 4Fun, Mini Games, itd. itd. Trybów jest naprawdę mnóstwo!

4. Minecraft jest ogólnie płatny, lecz jest możliwość grania bez opłaty. Jeśli nie posiadasz jeszcze launchera, możesz wybrać sobie stąd:

http://www.mpcforum.pl/topic/1068134-spisminecraft-launchery-no-premium/ 

5. Tutaj znajdziesz wszystko co Ci jest potrzebne do gry Minecraft:

http://minecraft-pl.gamepedia.com/Strona_g%C5%82%C3%B3wna 

Pozdrawiam! :)

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Od kiedy? Kolega się pytał ile kosztuje gra, a ona jest darmowa. Można zakupić premium do niej, które kosztuje ok. 80-90zł, ale bez niego da się grać.

Dodatkowo jeśli chcesz płaską mapę, bo ci "Krzywa" przeszkadza, to możesz skorzystać z ustawień trybu superpłaskiego.

Oj, to nie tak... Minecraft jest grą płatną, nie ma czegoś takiego jak darmowa wersja. Nie kupujesz gry - jesteś piratem.

Opublikowano

- Jeżeli mnie zabiją, to jak mam znaleźć swój dom? :( - Przed powienieneć zapisać tzw. koordynacje lub jeżeli masz wgraną modyfikacje minimapy to możesz oznaczyć.

- Dlaczego tworzy mi za każdym razem takie nierówne mapy ? - Logika Minecrafta.

- Do czego są serwery minecraft co się na nich robi? - Są różne, np. Survival, że musisz przetrwać, parkoury, Gildie, czyli robisz swoją gildie, budujesz zamki itp.

- Czy jest to darmowa gra czy trzeba kupować? - Non-Premium darmowa Premium - Płatna

- Jest na mpc jakiś tutorial co się z czego robi? 0 Pewnie jest.

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

Gra nie jest darmowa. Jest do niej demo ale to nie pełna wersja. A Minecraftbyzyczu jest to piracka wersja.

Regulaminowa Sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...