Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wycena i modernizacja PC

RockYea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym albo sprzedać swój obecny komputer i złożyć ciut lepszy ( nie wiem za ile mój sprzedam dlatego pytanie ).

Z drugiej strony co można by wymienić w obecnym zestawie żeby był jeszcze wydajny?

Obecny zestaw:

CPU: Athlon 64 x2 5000+ podbity do 2.75 GHz

MOBO: Gigabyte GA-M57SLI-S4

RAM: 4GB Kingston

Twardzioch: 200GB, firmy nie znam i w sumie nie chce bo pewnie i tak paździoch

GPU: GTX 260 Superclocked ( 650Hz ) z chłodzeniem Accelero xtreme

Zasilacz: Silentium PC Deus 500W

Ile ten zestaw byłby teraz wart, lub co wymienić żeby był gotowy do uciągnięcia Wiedźmina 3 lub BF4, mam stosunkowo mały budżet więc proszę o rozsądek. Liczę na waszą szybką pomoc :)

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

Najpierw podaj dokładniej budżet bo "mam stosunkowo mały budżet" to trochę mało.

Z tego komputera na pewno dobry będzie zasilacz, a co do reszty to nie wiadomo, bo zależy od budżetu.

Opublikowano

Budżet bym miał może tak do 500zł, bo upgrade planuje na początek wakacji, a jak wiadomo trzeba wcześniej się rozeznać i wiedzieć ile dokładnie zebrać, coś sprzedać itd.

Wydaję mi się że kuleje najbardziej proc i mobo.

PS Napisałem budżet stosunkowo mały z zamysłem że ogólnie to są jeszcze plany i gdybania, więc nie przewiduje tu dokładnej kwoty tylko mogę hipotetycznie określić że do około 500zł

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

Ale zawsze można napisać na tą chwile co i jak, bo moze gdy znajdę jakąś dobrą ofertę którychś części nie powiedziane że nie zmnienię i teraz. :)

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...