Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Vayne - Quintessences - AD/LS ?

FastFlash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, według tego poradnika (

http://www.solomid.net/guide/view/8668-vayne-build-guide-adc-by-phoenix-kami

) na Vayne sie bierze 2x kwinty na lifesteal i 1x na dmg, dobry to pomysł? Pytam sie dlatego ze jak wezme takie runy to chyba nie będę mógł last hitować caster minionów pod wieżą bo zostanie im minimalne hp, co o tym sadzicie?

Opublikowano

Normalnie dasz radę, możesz je lasthitować z Q. Ja używam jednej quinty na lifesteal, masterek 19/0/11 (lifesteal z utility 3 punkty) i oczywiście start z doran's blade lub doran's shield (jeśli gramy na taką Caitlyn). Dużo dmg przy tym nie stracisz, a sustain na linii się przydaje.

Opublikowano

Ja pół roku temu zmieniłem na 1 LS, a zostawiłem 2 AD, jak dla mnie to jest optymalne ustawienie, startuje oczywiście z doranem ;)

928011413476457403957.png

Opublikowano

Zdecydowanie 2 na LS a 1 na AD. Masz wystarczająco AD z Doranem żeby lasthitować pod wieżą jak i masz wystarczająco LS aby utrzymać się na linii

Opublikowano

Ja na vayne mam 3 LS quinty i są ok. Także taki set też powinien zadziałać.

Moim zdaniem 3 to nie za dobre. 2 raczej lepiej bo jednak DMG na starcie się przydaje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...