Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zhakowali konto...

Killer1918

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Mój brat kupił konto od pewnego gracza na pl2, zmienił e-mail i to wszystko, a na drugi dzień okazało się że tamten ktoś znowu je sobie przywłaszczył (Jak...)

Opublikowano

Cześć

Mój brat kupił konto od pewnego gracza na pl2, zmienił e-mail i to wszystko, a na drugi dzień okazało się że tamten ktoś znowu je sobie przywłaszczył (Jak...)

Miał pewnie 2-gie potwierdzenie zmiany na swój email...

Opublikowano

Jak by miał powiązane konto z BP/FB/NK to nie mógł by sb zmienić email zapewne wysłał 2 zmiany maila zmienił tobie a na 2 dzień kliknął na 2 link

Opublikowano

Jak by miał powiązane konto z BP/FB/NK to nie mógł by sb zmienić email zapewne wysłał 2 zmiany maila zmienił tobie a na 2 dzień kliknął na 2 link

Pewnie ta, nie ma co tego drążyć no , na drugi raz rób tak samo.

Opublikowano

A za ile kupiłeś te konto i jakie ma wypo. Ja miałem tak samo, że kupiłem konto a gościu mnie wyrolował i zaraz po podaniu nicku zmienił hasło na inne i pocieszyłem się kontem przez jakieś 5 minut. I co jeszcze wypo było i piekła gorsze niż były w opisie. Potem zobaczyłem dokładnie to samo konto na sprzedaż więc poszedłem i zgłosiłem na policję o oszustwie. Dostałem nie tylko zwrot pieniędzy ale i odszkodowanie i jeszcze tamto konto. Może Ty też jesteś ofiarą oszustwa.

Opublikowano

A za ile kupiłeś te konto i jakie ma wypo. Ja miałem tak samo, że kupiłem konto a gościu mnie wyrolował i zaraz po podaniu nicku zmienił hasło na inne i pocieszyłem się kontem przez jakieś 5 minut. I co jeszcze wypo było i piekła gorsze niż były w opisie. Potem zobaczyłem dokładnie to samo konto na sprzedaż więc poszedłem i zgłosiłem na policję o oszustwie. Dostałem nie tylko zwrot pieniędzy ale i odszkodowanie i jeszcze tamto konto. Może Ty też jesteś ofiarą oszustwa.

To że jest ofiarą złodzieja to widać odrazu , a policja nic w tej sprawie nie robi bo Bp odsyła na policję , a policja do Bp.

Opublikowano

Temu się nie kupuję kont poza allegro itp .

Kilka lat temu robiłem zawsze screeny z rozmowy z przelewu itp itd i miałem dowód zawsze pod ręką.

Raz też mnie oszukano więc wystarczyło tylko wydrukować i iść na policje.

Następnym razem tak zrób bo warto , ja kasę odzyskałem i to o wiele więcej bo powiedziałem że władowałem w konto jeszcze dużo kasy na amunicje itp :D.

400 z groszem wtedy dostałem ,a zapłaciłem wtedy chyba 130 zł.

Opublikowano

^ żelki dla kolegi wyżej.

Allegro jako jedyne w Polsce sensownie zabezpiecza klienta przed tego typu rzeczami. Inna sprawa jest taka, że samym kupowaniem kont łamiecie prawo (konkretnie umowę aka ToS [Terms of Service] która jest zawierana podczas tworzenia konta //wtedy można też np. upierać się, że "To nie ja złamałem umowę, to właściciel który sprzedał konto!").

Tak czy siak, Allegro pomaga w tych sytuacjach, nawet związanych z kupowaniem kont (dlatego, że dla nich liczy się aukcja, a nie przedmiot aukcji jako taki).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...